Gradinarit

Îndepărtați mușchiul din gazon – ar trebui să acordați atenție acestui lucru!

Îndepărtați chimic sulfatul de fier din gazon

Mulți grădinari se confruntă cu o mare problemă: mușchiul în gazon. Este o buruiană cu creștere rapidă, care nu are un sistem radicular și care se reproduce prin spori. Mușchiul nu numai că are un efect negativ asupra aspectului gazonului, ci și îngreunează creșterea acestuia. Pentru a păstra minunatul verde și sănătatea gazonului, acesta trebuie îndepărtat în timp util după ce a fost descoperit. Citiți aici cum să eliminați mușchiul din gazon și, mai presus de toate, cum puteți preveni problema în viitor.

Cauzele apariției mușchiului – ceea ce lipsește?

Moss în motivele luptei pe gazon

Mușchiul este de obicei un semn al lipsei de substanțe nutritive sau al apei în sol. Pentru a înțelege ce a cauzat creșterea mușchiului, analizează condițiile din grădina ta.

– Lipsa nutrienților slăbește ierburile din gazon, ceea ce duce la răspândirea buruienilor.

– Lipsa soarelui, peluza este la umbră. Mușchiul prosperă excelent în locații umbrite.

– Inundarea în sol duce la apariția și răspândirea mușchiului. Această categorie de probleme include amplasarea incomodă a gazonului și udarea excesivă a gazonului.

– Un sol supraacid provoacă apariția mușchiului. PH-ul corect al gazonului este crucial.

– Tăierea prea profundă a gazonului este un factor suplimentar care poate slăbi gazonul.

Când este cel mai bun moment pentru a elimina mușchiul??

mușchi în iarbă locație umbrită sol acid

În timpul anului, există două perioade principale pentru creșterea gazonului: primăvara (aprilie-mai) și cealaltă toamna (septembrie-octombrie). Deci, dacă îndepărtați mușchiul primăvara sau toamna, peluza se poate recupera și crește din nou groasă și verde. În funcție de starea gazonului, mușchiul poate fi îndepărtat o dată sau de două ori pe an. Dacă, după curățarea mușchiului, constați că apare unul nou mai târziu în an, îl poți îndepărta a doua oară. Dacă scapi de mușchi doar o dată pe an, cel mai bine este să o faci în aprilie. Uneori primăvara vine devreme și puteți scăpa de mușchi până târziu în martie. Adaptați-vă la condițiile meteorologice. Așteptați vremea uscată și, de preferință, solul uscat.

Diferite modalități de a scăpa de mușchi în gazon

Îndepărtați mecanic mușchiul din gazon, greblați

Există mai multe modalități de a scăpa de mușchiul din gazon. Opiniile diferă cu privire la ce metodă este cea mai bună.

Mecanic prin scarificare

Mușchiul poate fi îndepărtat mecanic prin scarificare. Pe gazonele mici se poate lucra cu o greblă scarificatoare. Pentru peluze mai mari, se poate lucra cu o mașină de scarificat sau o mașină de tuns iarba cu un cuțit de scarificare. Deoarece mușchiul nu are rădăcini adânci, acest proces se poate face rapid și ușor. Principalul lucru este de a scarifica bine întreaga zonă.

Îndepărtați chimic mușchiul din gazonul negru

Produse chimice

Pe lângă metodele mecanice de combatere a mușchiului, există mijloace chimice, destul de eficiente. Erbicidele care conțin glifosat sau sulfat de amoniu / fier sunt utilizate în acest scop.

Pentru 100 de metri pătrați ai nevoie de 100 g de sulfat de fier (diluat în 10 litri de apă). Lichidul este de preferință pulverizat sau turnat pe gazon dimineața. Pentru a lucra gazonul, așteptați vremea uscată și calmă. Niciun dezgheț sau ploaie nu ar trebui să fie prezis. Înainte de prelucrare, peluza trebuie tăiată. În cinci până la zece zile după prelucrarea chimică, mușchiul de pe peluză devine negru și poate fi colectat prin greblare.

Combate mușchiul din gazon cu remedii casnice

mușchi în gazon remediu acasă bicarbonat de sodiu sol acid

utilizare praf de copt, pentru a combate mușchiul din gazon. 200 de grame de praf de copt se dizolvă în doi litri de apă călduță. (100 de grame de praf de copt pe litru de apă). Puneți soluția într-o sticlă de pulverizare și pulverizați bine mușchiul. Cel mai bun moment pentru acest tratament este la sfârșitul iernii și la începutul primăverii. Bicarbonatul de sodiu împiedică mușchiul să se dezvolte sau să se întoarcă după uscare. Cu toate acestea, unii raportează că această metodă are doar un efect temporar. Cu siguranță merită încercat.

Detergent este, de asemenea, eficient în eliminarea mușchiului și în prevenire. Se dizolvă aproximativ 90 ml de detergent în 3,5 litri de apă și se pulverizează pe mușchi.

Se poate folosi și mușchi Oțet de mere luptă. Mineralele din oțetul de mere au, de asemenea, un efect alcalin.

De asemenea, puteți utiliza un sol acid Cenușă de lemn neutraliza. 30 de grame pe metru pătrat sunt suficiente.

Determinați pH-ul solului

Măsurați valoarea ph a mușchiului în peluză

Aciditatea (pH-ul) solului este un factor foarte important în creșterea gazonului. Puteți cumpăra un kit de testare a pH-ului solului din magazinele corespunzătoare sau online.

Dacă pH-ul este prea scăzut, iarba din gazon nu va putea absorbi toți nutrienții săi și va crește mai lent. Mușchiul indică sol acid. Varul, care este de bază, reglează pH-ul solului și îmbunătățește disponibilitatea nutrienților. Momentul ideal pentru calcarea gazonului este primăvara. De altfel, acest lucru se poate face și toamna. Dacă doriți, puteți repeta procesul în mijlocul iernii. Zăpada nu este o problemă. Varul se va scurge în pământ pe măsură ce zăpada se topește.

Abordarea umezelii excesive a solului este un alt mod de a scăpa de mușchi din peluză. Poate că există o problemă de drenaj în curtea ta. Apa se scurge de obicei încet prin solurile argiloase. În acest caz, solul trebuie să fie slăbit și structura sa să fie completă Adăugarea de nisip și humus să fie îmbunătățit.

Fertilizați gazonul

mușchi în gazon care îngrășăminte sezoane

Se recomandă fertilizarea gazonului la aproximativ 6 săptămâni de la calciu. Aceasta oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor, ajută iarba să se refacă mai repede și să devină mai verde. O peluză densă și sănătoasă este relativ rezistentă la mușchi.

Rețineți că majoritatea îngrășămintelor conțin substanțe care ar putea fi dăunătoare. După fertilizare, țineți copiii și animalele de companie departe de gazon câteva zile până când îngrășământul pătrunde în sol. Urmați întotdeauna toate instrucțiunile de pe ambalajul produsului.

Ce îngrășământ?

Asigurați-vă că există și îngrășăminte pentru gazon pentru diferitele anotimpuri:

toamnă – Îngrășăminte minerale cu potasiu și fosfor

arc – Îngrășământ mineral pentru gazon cu azot, potasiu și fosfor, de exemplu într-un raport de 10-5-10

vară – Îngrășământ pe termen lung, cu un conținut ridicat de azot

Preveniți apariția mușchiului în peluză

Mușchi în gazon calcar primăvara toamna

Pentru a preveni mușchiul, gazonul ar trebui îngrijit puțin mai laborios. Iată câteva lucruri pe care le puteți face:

Pentru a preveni apariția mușchiului, nu trebuie să lăsați tăieturile în picioare după tunderea gazonului, ci îndepărtați-le imediat. Prin urmare, ar trebui să vă abțineți de la mulci. În plus, frunzele căzute trebuie îngrijite în mod regulat de gazon.

Tundeti gazonul regulat (cel putin o data pe saptamana), dar nu prea adanc. Dacă gazonul dvs. este la umbră cea mai mare parte a zilei, scurtați-l la 2-3 cm. Dacă gazonul este utilizat în principal ca zonă de joacă de către copii sau animale de companie, puteți lăsa iarba puțin mai sus. Reglați înălțimea de tăiere la 4-5 cm.

Dacă vă calcați peluza în octombrie și februarie în fiecare an, pH-ul solului nu va fi prea scăzut. Mai întâi, faceți un test de sol pentru a determina pH-ul solului.

Mușchiul din gazon este un semn al deficitului de nutrienți și al solului acid