Gradinarit

Găuri în peluză și în solul grădinii: ce animal sapă acolo?

Găurile din peluză sunt aproape întotdeauna cauzate de un animal în vizuină. Ar putea fi un arici, dar și un bursuc sau chiar o vulpe. Săpat rozătoarele, cum ar fi alunițele, pot, de asemenea, să încurce lucrurile prin crearea unui sistem de peșteri.

găuri-grădină-gazon-identifică-vinovați

Dar, înainte de a lua contramăsuri, ar trebui să identificați în mod clar vinovatul. Dacă nu este prins imediat pe scenă, va trebui să faceți o mică muncă de detectiv.

Identificați vinovații

Găuri în gazon fără-movilă-rotundă de 5cm

Pentru a afla care animal ar putea săpa astfel de găuri în grădină, încercați mai întâi să răspundeți la următoarele întrebări.

  • Care este dimensiunea și forma găurilor?
  • Este doar o gaură superficială? Sau duce la o peșteră din pământ sau la un întreg sistem de tuneluri?
  • Există fecale în jurul găurii sau este relativ curat??
  • Există grămezi de pământ sau ejecții de pământ în altă parte în grădină??
  • Există plante, copaci sau bulbi deteriorați, roși sau rupți??

Găuri în gazon cu grămezi de pământ

Găuri-grădină-gazon-cu-alunite-alunite-în formă de con

alunițe, Voles și mulți alți rozători care îngroapă creează un sistem de ramificare a tunelurilor adânci în subteran. Procedând astfel, pământul care se acumulează atunci când sapă este împins la suprafața pământului, creând grămezi tipice de pământ. Forma și dimensiunea movilei oferă o indicație dacă este vorba despre un voleu sau o aluniță.

găuri-grădină-gazon-movilă-aluniță

Molehills în formă de cupolă au aproximativ 25 cm înălțime și pot atinge un diametru de până la 30 cm. Pe de altă parte, grămezile de pământ ale mușchilor sunt mai mici, discret și distribuite neregulat. Acestea sunt adesea intercalate cu părți de rădăcină și sunt îngrămădite din partea sistemului real de conducte. Deoarece mușcăturii le place să roască rădăcinile plantelor, bulbii de flori, cartofii și legumele rădăcinoase și pot provoca daune mari, sunt necesare măsuri active de control. Alunitele, pe de altă parte, nu sunt dăunătoare și sunt, de asemenea, protejate. Prin urmare, nu li se permite să fie uciși sau vânați. Ce opțiuni există pentru a alunga alunița din grădină?, puteți afla în detaliu aici.

Găuri în gazon fără o grămadă de pământ?

gauri-gazon-rotunde-10cm-sobolani

Șobolani maronii pot avea 25 de centimetri înălțime și se reproduc întotdeauna acolo unde pot găsi suficient pentru a mânca. O grămadă de compost este locul preferat de locuit pentru șobolani. Găurile de șobolani locuite pot fi recunoscute prin faptul că au un diametru de 8-12 cm și adesea duc aproape vertical în pământ. Presărați o fâșie de pudră sau făină pentru bebeluși fără miros, cu o lățime de aproximativ un picior în jurul găurii. Apoi șobolanul lasă semnele tipice de târâre pe coadă. Indicarea unei infestări cu șobolani Pe lângă urmele de șobolani, există și grămezi de excremente, precum și deșeuri consumate și provizii.

găuri-grădină-peluză-iepuri-săpat-becuri-mâncare

Dacă există urme de mâncare pe plante oriunde în grădină, este cu siguranță una Iepuri sau unul Iepuri bruni. În sălbăticie, iepurii trăiesc sub pământ, în grupuri și sapă o întreagă rețea de tuneluri și camere. Acolo iepurii dorm și își cresc puii. Intrarea în gaura de iepure poate fi recunoscută de iarba călcată în jur.

găuri-grădină-gazon-pâlnie în formă de pumn

De asemenea, face găuri mici, în formă de pâlnie Arici. Micile cratere au dimensiunea unui pumn, adâncime de doar câțiva centimetri și distribuite pe toată peluza. Aricii vin de obicei noaptea și sapă în iarbă cu trunchiurile lor pentru a dezgropa melci și viermi.

găuri-gazon-jder-prădător-pădure

jder nu construiți locuințe de pământ. De obicei, ei trăiesc ca solitari într-o zonă clar delimitată și își apără propria lor împotriva intrușilor. Martenele sunt foarte timide și mai ales nocturne. În timpul zilei se retrag într-o ascunzătoare și adesea acestea sunt mansarde, grajduri, hambare, magazii de grădină. Ba chiar pătrund în compartimentul motor al unui vehicul A. După apusul soarelui, jderul își părăsește ascunzătoarea din timpul zilei pentru a căuta mâncare. Prădătorii se hrănesc cu mamifere mici, cum ar fi șoareci și șobolani, precum și insecte și râme, păsări și ouă de păsări. Deci nu sapă în mod corespunzător decât dacă vor să pătrundă în cocoș. Practic: oriunde se încadrează un ou de găină, pot juca și jderele. Pare îndoielnic că o jderă sapă găuri în gazon. Cu excepția cazului în care o face pentru distracție.

Găuri mari – 20 cm sau mai mult

gauri-gradina-gazon-vulpe-mare-sapat

Săpatul face, de asemenea, parte din comportamentul vulpile. Ei pot săpa găuri în grădini pentru a ascunde alimente, încălțăminte de grădină, jucării pentru copii și alte pradă. Primăvara creează vizuini cu sisteme de coridoare în care își cresc puietul. Dar preferă locațiile în care pot rămâne nestingheriți. Vulpile tinere au ieșit din cocoșele lor începând cu luna mai și provoacă mai ales pagube în grădină cu jucăușul lor. Dacă a existat o vizită a vulpii, trebuie să umpleți rapid găurile înainte de a săpa prea adânc. Vulpile se întorc de obicei.

găuri-gazon-bursuc-mare-sapă-nas

Bursucii simțiți-vă extrem de confortabil în grădinile de la marginea pădurii. De regulă, însă, își construiesc peșterile în pădure. Bursucii sunt omnivori și se hrănesc cu rădăcini, ouă de păsări și șoareci. Uneori, ei dezgroapă și peluze, deoarece el miroase gruburi de la gândacul din iunie prin suprafața pământului. Wildlings săpă găuri de mărimea unui pumn în gazon cu nasul și aruncă pământul în sus. Găurile nu sunt adânci, dar au aproximativ 5 până la 10 centimetri în diametru și nu arată frumos. De îndată ce gruburile se pupează și clocesc primăvara, bursucul nu va mai veni.

Notați dimensiunea și forma găurii care animal
Gaură cu o grămadă de pământ, pasajul nu este clar vizibil grămadă de pământ în formă de cupolă, de obicei la intervale regulate

– Găurile sunt folosite pentru a ventila pasajele subterane

cârtiță
– grămezi de pământ plate și distribuite neregulat

– Deteriorarea plantelor

– găurile expuse sunt închise din nou

vole
Găuri fără o grămadă de pământ – aproximativ 2 cm gaură mare, tunel direct dedesubt – fără deteriorări plantelor Shrew (aparține mâncătorului de insecte)
Aproximativ 6 – 8 cm gaură mare, pasaj deschis, lângă un compost sau o sursă de apă Șobolan brun
găuri în formă de pâlnie de mărimea unui pumn, adânc de doar câțiva centimetri, distribuite peste tot Arici
15 cm sau mai mult

eventual fecale și blană la intrare

Coada-cocoșului
Peșteri adânci cu sol excavat în jurul intrării – trăiește lângă câmpuri și pajiști, precum și la marginile pădurilor

– construiește vizuini mari în pădure

– Săpă găuri de mărimea unui pumn în grădină

Bursuc
– Construiește cu sisteme de coridoare care sunt folosite pentru creșterea tinerilor

– Există, de obicei, o singură gaură de intrare, resturi de mâncare și un miros de mucegai

– sapă găuri în grădină pentru a ascunde furaje sau alte pradă

Vulpe

Odată ce ați stabilit cine este responsabil pentru ravagiile din grădină, ar trebui să faceți și câteva cercetări despre cum să alungați animalul. În unele cazuri, este suficient să folosiți câteva trucuri pentru a vă înțelege cu vizita la animale.