Gradinarit

Grădina toamnă – sfaturi și idei de toamnă pentru peisajul tău

toamna gradina clematis alpinist planta dovleci

Încă poți avea unul drăguț Grădină toamna chiar și după câteva nopți cu îngheț ușor. Urmați sfaturile și ideile noastre pentru a proiecta în mod optim grădina de toamnă.

1. Idei pentru grădină toamna – Joc cu lumina

Grădină de toamnă de frunze de arțar roșu japonez

Lumina soarelui de toamnă poate fi uluitoare. Folosiți strălucirea aurie din grădină pentru a crea un fundal artistic. Acest arțar japonez, prezentat aici, strălucește minunat în soarele cald de toamnă. Deoarece arborele va crește până la 3 metri înălțime, nu va acoperi micile plante veșnic verzi de pe sol.

2. Grădina de toamnă – concentrați-vă pe texturi

Grădină în toamnă monocrom diferite forme de frunze

Adăugați contraste eficiente texturii. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să alegeți o paletă de culori solide, dar plante cu diferite forme de frunze.

3. Profitați de perspective

Bancă de grădină de toamnă mică pajiște înconjoară idei de toamnă

Căutați zone din curtea dvs. pentru a crea o vedere de comandă. De exemplu, o mică cale de iarbă care duce la o bancă și o baie de păsări. Înconjoară iarba cu pete de culoare precum castanul chinezesc, câinele, frunzișul și azaleele.

4. „Păstrați-l simplu”

Grădină toamnă plantații scăzute copac crizanteme galbene

Copacii veșnic verzi, cum ar fi pinul roșu japonez, oferă o structură ramificativă frumoasă și scoarță roșiatică pe tot parcursul anului. Plantările scăzute de cimbru, cuișoare, oregano, albe și ienupăr completează arborele fără a atrage atenția asupra acestuia. Crizantemele galbene rezistente adaugă culoare peisajului.

5. Se amestecă arbuști cu plante perene

Grădina din arbuști de toamnă și struți combină spargul vezicii urinare

Arbuștii adaugă structură și interes unui pat peren pe tot parcursul anului. Incorporați-le sub plantele perene și profitați de compoziția lor. De exemplu, frunzele purpurii ale spargului vezical „diabolo” sunt o versiune mai întunecată a plantei sedum.

6. Dați formular pentru a funcționa

Grădină toamnă kiwi viță de vie cățărătoare bancă zăbrele din lemn

Profitați de frumoasele zile de toamnă creând o zonă de relaxare în aer liber. Și îmbracă-le cu plante care subliniază frumusețea sezonului de toamnă. Această bancă, de exemplu, este înfrumusețată cu vițe de kiwi rezistente. În plus, plantele ecranează vederea din spatele băncii.

7. Deschideți portofelul

Iarba de grădină elefant de toamnă cumpără plante mari

Căutați plante mari, îndrăznețe, cu prețuri cu amănuntul excelente. Această iarbă colorată de elefant, de exemplu, este ușor de găsit ca o ofertă de sezon târziu.

8. Introduceți elemente de apă

Grădina în toamna plantelor de iaz de grădină cad în culori

Culorile de toamnă sunt frumoase, dar și mai frumoase atunci când se reflectă în apă.

9. Expuneți recolta

Recolta de toamnă a grădinii prezintă coș de dovleci de porumb

Dovlecii, fructele portocalii, hortensiile uscate și cerealele sunt completări excelente în grădina de toamnă. Aranjează totul într-o combinație colorată. Plus tulpini de porumb, coșuri de răchită și chiar unelte vechi de grădină.

10. Folosește ceea ce ai

Grădină toamnă grădină perete acoperit cu plante cățărătoare

Acest vechi zid de piatră, aproape ascuns de o hortensie „Annabelle”, oferă o utilizare practică pentru toate stâncile de pe proprietate.

11. Folosiți culori cu contrast ridicat

Grădină toamnă culori contrastante plante

Doar două plante sunt suficiente pentru a face o mare diferență. Galbenul, verde și roșu-violet sunt combinații perfecte de culori, deoarece sunt opuse unul pe altul pe roata de culori.

12. Repetați elemente

Elementele de toamnă de grădină repetă idei

Aici, cimbru colorat de lămâie amintește de culoarea ierbii de garoafe de lumina zilei, în timp ce tonurile de albastru se potrivesc cu lavanda.