Gradinarit

Colectează și folosește frunze de toamnă căzute în grădină: 5 sfaturi practice

Frunze de toamnă în grădină, colectați sfaturi

Când copacii și tufișurile aruncă din ce în ce mai multe frunze, atunci este în sfârșit toamna. În timp ce frunzele colorate de toamnă împodobesc grădina în septembrie, ele pot obține atât de multe până în octombrie și noiembrie încât există riscul de a aluneca pe trotuare. În acest moment, mulți proprietari de grădini aleg să elimine frunzele. Credem că este o rușine, totuși, deoarece frunzele ofilite pot fi, de asemenea, foarte utile. Vă recomandăm: Adunați frunzele și folosiți-le din nou. În articol, vă dezvăluim pentru ce pot fi folosite frunzele de toamnă colectate în grădină!

Ce să faci cu frunzele de toamnă în grădină?

toamna frunze grebla colecta sfaturi de reciclare

Frunzele care cad sunt un fenomen natural de cădere care nu poate fi evitat. Dar acest lucru nu este un dezavantaj, deoarece frunzele de toamnă pot găsi o aplicație practică în grădină. În cele ce urmează, vă oferim 5 sfaturi utile despre modul în care puteți folosi frunzele de toamnă căzute în loc să le aruncați cu coșul de gunoi.

1. Tunde frunzele de toamnă pe gazon

cosi frunze de tuns iarba

Oricine are gazon în grădină a fost cu siguranță enervat de mai multe ori de frunzele căzute de toamnă. Acestea acoperă frumoasa peluză aproape complet și trebuie să continuați să greblați pentru a evita acest lucru. Cu toate acestea, dacă nu aveți suficient timp pentru a face grădină, puteți folosi pur și simplu mașina de tuns iarba pentru a tunde și tăia frunzele de pe gazon o dată pe săptămână. Puneți mașina de tuns iarba la cea mai înaltă înălțime de tăiere și tundeți doar frunzele. Gazonul își recapătă aspectul frumos, iar frunzele tăiate se transformă într-un balsam util pentru sol, care protejează solul pe tot parcursul iernii.

2. Faceți compost de frunze

Frunzele de toamnă mărunțesc frunzele

Cu frunzele de toamnă căzute în grădină, puteți să vă umpleți coșul de compost și să faceți singur compost util pentru frunze. Pentru a face acest lucru, ar trebui să amestecați frunzele de toamnă cu niște tăieturi de gazon și material mărunțit pentru a accelera putrezirea în recipient. În plus, frunzele ar trebui să fie umede, dar în niciun caz umede. Întoarcerea coșului de compost cu capul în jos o dată pe lună, astfel încât conținutul să obțină suficient oxigen, va duce în cele din urmă la un compost bun care va merge perfect cu unele plante, flori și gazon..

3. Mulci cu frunze de toamnă

frunze mulcind sfaturi de grădină de toamnă

Dacă grădina dvs. este mare și există o mulțime de frunze de toamnă disponibile, utilizarea acesteia ca mulci este o alternativă excelentă la eliminare. Mai întâi colectați frunzele cu mașina de tuns iarba rotativă, apoi tăiați-le și folosiți-le pentru a mulci plantele și paturile de flori. Stratul de mulci trebuie să aibă o grosime cuprinsă între 5-7 centimetri. Mulciul de frunze este bun pentru plante și este minunat potrivit pentru acele plante care cresc în mod natural în păduri sau la marginea pădurii.

4. Colectează frunzele și păstrează-le pentru primăvară

colectarea frunzelor grădină făcând compost

Primăvara și vara este de obicei destul de dificil să găsești suficient material compostabil pentru coșul de compost. Acesta este motivul pentru care puteți colecta frunzele de toamnă în grădină, le puteți pune în saci și le puteți păstra într-un loc răcoros și uscat și protejat de lumină iarna. În acest fel veți avea material natural pentru compost pentru anul următor.

5. Izolație termică cu frunze de toamnă

reciclați frunze saci de frunze izolare termică grădină

Știați că frunzele de toamnă sunt perfecte ca izolație termică? Da, cu frunzele uscate puteți proteja zonele reci, cum ar fi grădina de la frig. Pentru aceasta, frunzele trebuie colectate uscate și ambalate strâns în pungi. Cu cât mai multe frunze, cu atât mai bine. Apoi, pur și simplu stocați sacii de frunze în magazia rece de grădină și va rămâne caldă.