Gradinarit

Câteva reguli de urmat atunci când transplantăm flori

Repotarea materialelor florilor - sfaturi utile - pentru grădinarii pasionați

Da, florile tale în ghiveci se vor descurca bine, dar este timpul să le transplantezi. Apoi, există câteva reguli de urmat pentru ca acest proces să se desfășoare fără probleme. Vrem să vă ajutăm cu câteva sfaturi, așa că astăzi vă prezentăm cele mai importante lucruri în acest sens Transplantarea florilor Acasă.

Transplantarea florilor – găsirea unui ghiveci de flori potrivit

Transplantul de flori ghivece ceramice - diverse dimensiuni

În primul rând, veți avea nevoie cu siguranță de o oală nouă, care să fie cu 3-5 cm mai mare decât cea veche. Este probabil ca planta să nu absoarbă imediat substratul solului. Acest lucru poate avea, desigur, un efect dăunător asupra florii. Dar există tipuri de flori ale căror rădăcini cresc foarte repede, de exemplu, Dieffenbachia, frunza delicioasă de fereastră și altele. La Transplantarea florilor ca acestea, de obicei nu există probleme.

Transferați flori și plante

replantarea plantelor de interior ghiveci sol îngrijire plante ghivece

Al doilea lucru de reținut este un drenaj bun în oală. Excesul de apă ar trebui să curgă corespunzător. Puteți umple oala cu material de drenaj. Pentru aceasta puteți folosi, de exemplu, piese ceramice, perlit sau cărbune. Solul trebuie să fie moderat umed și să aibă o compoziție selectată pentru plantele dvs. de interior.

Apă florile cu ușurință după transplant

flori plante de apartament sfaturi de repotting în mod corespunzător

În al treilea rând, nu trebuie să puneți plantele în soare strălucitor imediat după transplant. Chiar dacă ați făcut transplantul cu mare grijă, părul rădăcinii florilor, care oferă florii hrană și apă din sol, pot fi deteriorate. Nu este nevoie de mai puțin de 10 zile pentru a restabili părul rădăcinii. În acest timp, plantele nu trebuie udate bine, atunci este mai bine să le păstrați în locul ușor și cald și să le stropiți cu apă.

Repotezați și fertilizați plantele de interior

sfaturi pentru transplantul de flori într-un ghiveci mai mare

În al patrulea rând, nu este nevoie să fertilizați florile transplantate. Noul sol din ghiveci din ghiveci conține suficient îngrășământ și substanțe nutritive pentru ca florile să se dezvolte normal. Cu siguranță vor fi suficiente pentru 2-3 luni, numai după această perioadă puteți începe să îmbogățiți solul cu îngrășăminte.

Repotezați plantele în mod corespunzător

Repuneți o cutie de lemn pentru flori pe plantele de curte

În al cincilea rând, imediat după transplant, se recomandă udarea florilor cu apă călduță. Apoi puneți-le într-un loc umbros. Voila, atat! Nu este atât de simplu și ușor de făcut?

Bineînțeles că puteți planta florile în grădină în loc să le înglobați 

Sfaturi de transplant de flori galbene grădină de flori

Idei creative pentru ghivece de flori 

plante în ghivece sfaturi de transplantare idei de decorare pentru grădină

Idei de upcycling cu obiecte vechi

roabă-ghiveci de flori-transplantare în grădină