Gradinarit

Alungarea fluturelui alb de varză: remedii casnice care vă vor ajuta să luptați cu omida

Omizele fluturii albe de varză se numără printre cei mai frecvenți dăunători din grădina de bucătărie internă. Atacă diferite tipuri de varză și își mănâncă frunzele. Dacă grădinarul hobby nu recunoaște și combate infestarea la timp, planta poate muri. Vă explicăm cum puteți alunga fluturele alb de varză și să luptați cu omizele sale.

1. Alungă fluturele alb de varză: profil și informații generale despre dăunător

Fluturi mici de varză albă fluture în grădină insecte polenizatoare

Fluturele alb și varza mică și mare aparțin subfamiliei „Pierinae”. Cele două specii sunt comune în America de Nord, Europa și Africa. În ceea ce privește aspectul, acestea sunt asemănătoare confuz. Varza mică de culoare albă are aripi albe cu un subton gălbui, în timp ce marea albă de varză este albă ca zăpada. Cele două specii pot fi ușor recunoscute prin marcajele lor negre pe vârfurile aripilor. În articol vom analiza atent atât fluturele alb, cât și cel mic de varză.

Cabbage White Butterfly distribuie afișul dorit și informații generale

1.1. Afiș dorit de varză albă

  • Ouă de varză albă: galben deschis când este așezat, apoi schimbați culoarea în albastru închis cu puțin înainte de eclozare. Fluturele depune toate ouăle împreună pe frunzele plantelor de varză.
  • Omizi de varză albă: verde-galben în fluturele alb de varză mică și galben-verde cu capul negru și puncte verde închis pe corp în fluturele alb de varză mare. Omizile mici se lipesc împreună în prima etapă de omidă și atacă împreună frunzele de varză. În a treia etapă, când cresc până la 4 cm lungime, frunzele culturilor pleacă.

Afiș mic de varză albă dorită și sfaturi pentru alungarea omizilor

  • Varză albă de varză: Fluturele alb de varză se reproduce de două până la trei ori pe an. Păpușile care trebuie să supraviețuiască iernii se găsesc pe pereți și pe pereții casei. Omizile, care se pupă în sezonul cald, rămân pe tulpinile culturilor.
  • Fluturi albi de varză: cu aripi gălbui, cresc până la 6 cm lungime. Au marcaje negre pe marginea aripii și pete negre. Insecte polenizatoare.
  • Recunoașteți infestarea cu alb de varză: Caracteristicile tipice ale unei infestări cu varză albă sunt: ​​găuri mari în frunzele de varză. Frunzele de varză consumate complet sunt un semn sigur al unei infestări severe.

1.2. Combaterea fluturii albi de varză: cele mai importante întrebări despre dăunător:

Varză Omizi albe la pupare când

1. Albii de varză sunt otrăvitori? 

Omizile albe de varză au fost considerate mult timp otrăvitoare. Acest lucru se datorează faptului că omizele absorb anumiți poluanți prin alimentele lor. Au puțini dușmani în natură, deoarece sunt considerați necomestibili pentru majoritatea păsărilor, viespilor și gândacilor. Dacă nu sunt consumate în cantități foarte mari, acestea nu sunt toxice pentru oameni. De asemenea, puteți atinge omizile și ouăle manual. Cu toate acestea, nu este recomandabil să mâncați frunzele infectate.

Combate omida albă de varză cu remedii casnice

2. Când se pupă varza albă?? Primele omizi eclozează în luna mai. În următoarele trei săptămâni vor mânca frunze de varză și apoi vor pupa. Fluturii care zboară la mijlocul lunii iunie depun ouă în iulie-august. Omizele din a doua generație sunt active de la jumătatea lunii iulie până la începutul lunii septembrie. Apoi pupează și nu clocesc până în primăvara anului viitor.

3. Cât timp zboară fluturele alb de varză? În Europa Centrală, fluturele alb de varză se reproduce de două ori, pe vreme bună – de trei ori pe an. Prima dată este primăvara (sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai), a doua oară în mijlocul verii (sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august). O a treia infestare este posibilă și în vremea caldă de toamnă.

2. Alungă fluturele alb de varză: remedii casnice pentru omidă

Îndepărtați omizi din varză folosind mijloace biologice

Nu trebuie să utilizați pesticide în grădina de acasă. Dacă te hotărăști să crești organic, faci ceva bun pentru mediu și în același timp te poți bucura de legume organice. Dar ce poți face cu dăunătorii din zona de legume??

2.1. Alungarea fluturii albi de varză: măsuri preventive simple:

Dăunătorii din varză luptă cu omizi cu remedii casnice

Adună ouăle, omizi și pupe. Deși aceasta este o sarcină plictisitoare, rezultatele sunt rapid de văzut. Nu uitați să verificați frunzele plantei o dată pe săptămână. Merită, de asemenea, verificarea tulpinilor de plante și a îmbinărilor pereților din piatră naturală pentru pupe la începutul primăverii.

Varza albă de varză dăunează în grădina de bucătărie

Atrage dușmani naturali: Hrănitorul de păsări din jurul peticului de legume va atrage căldărele, vrăbiile și alunele. Toate cele trei specii de păsări mănâncă omizi de varză albă. De asemenea, puteți planta hrișcă și floarea de porumb în jurul legumelor și între culturi. Florile sale asigură hrana viespei parazite, care își depune ouăle în omizile fluturelui alb de varză. Larvele de viespe ies apoi din omida fluturii albi de varză. Trăiește de ceva timp, dar nu mai poate pupa.

Introduceți plasă de protecție pentru legume. Cel mai bine este să colectați toate ouăle și omizile la primul semn de infestare. Apoi acoperiți plasa de protecție a legumelor peste plante și săpați în capetele plasei. Aceasta înseamnă că fluturii nu pot ajunge la plante pentru a-și depune ouăle.

2.2. Fluture alb de varză mică: alungă omizile cu remedii casnice

Când pupă varza albă de varză

Masă de piatră: Praful plantelor ușor la primele semne de infestare. Cel mai bine este să faceți acest lucru dimineața devreme.

Praf de usturoi: În timp ce masa de piatră îndepărtează lichidul de pe omizi, mirosul de pudră de usturoi ține omizile departe. Cel mai bine este să ștergeți praful plantelor dimineața devreme înainte să iasă omizi.

Frunze de roșii: Puneți 500 g frunze de roșii proaspete într-o găleată de plastic și turnați peste ele 4 litri de apă de la robinet. Lasă frunzele să se înmoaie timp de 24 de ore, apoi toarnă doar apa într-o sticlă de pulverizare și pulverizează plantele în mod generos.

Nu este întotdeauna posibil să controlați omidele fluture albe de varză doar cu remedii casnice. Dacă nimic altceva nu funcționează cu adevărat, puteți folosi un spray biologic. Produsele care conțin bacteriile Bacillus thuringiensis sunt eficiente. Atacă doar dăunătorii care se hrănesc cu frunzele vegetale.