gospodărie

Pregătirea cafelei acasă: ce tipuri de aparate de cafea există?

Tipuri de aparate de cafea selectarea sfaturilor

Cafeaua este fără îndoială băutura preferată a germanilor – acest lucru a fost dovedit de numeroase studii. Fie că este un espresso fierbinte pentru un început bun de zi, o cafea cu lapte cu un tort după-amiaza sau o cafea răcoritoare cu gheață pentru zilele fierbinți de vară – diverse băuturi cu cafea sunt extrem de populare în Germania. Ai nevoie de un aparat de cafea bun, astfel încât cafeaua să aibă un gust la fel de bun acasă ca în cafeneaua ta preferată. Dar care este de fapt cel mai bun? Astăzi prezentăm diferitele tipuri de aparate de cafea și explicăm diferențele dintre ele.

Cafea preparând diverse specialități de cafea băuturi de cafea

Conform statisticilor Cetățenii germani consumă în medie mai mult de 3 căni de cafea pe zi. Preferințele diferă, de asemenea: bărbaților preferă cafeaua lor neagră, în timp ce femeilor le place să adauge lapte. Puteți pregăti singuri diverse specialități de cafea acasă, dacă aveți un aparat de cafea bun. Un aparat de cafea poate fi folosit pentru a face cafea bună manual, dar aparatul de cafea oferă rezultate consistente în fiecare zi. Mai jos veți găsi o prezentare generală a diferitelor tipuri.

Aparatul de cafea cu filtru este un adevărat clasic

diferite tipuri de aparate de cafea Prezentare generală filtru de cafea

Aparatul de cafea cu filtru este unul dintre cele mai populare tipuri de aparate de cafea din Germania. Dacă aruncăm o altă privire asupra statisticilor, putem vedea că peste 60% din gospodăriile germane au un astfel de dispozitiv. De obicei este mic și, prin urmare, ocupă puțin spațiu pe blatul bucătăriei. Acest lucru vă permite să preparați cantități mari de cafea proaspătă simultan, ceea ce este nu numai ieftin, ci și economisește timp.

Pregătiți filtru de cafea la domiciliu

Modul în care funcționează mașina de cafea cu filtru este simplu: mai întâi introduceți filtrul (pentru dispozitivele fără filtru permanent), apoi completați pudra de cafea și porniți mașina de cafea. Rezultatul este o oală întreagă de cafea pentru întreaga familie.

Un dezavantaj al tipurilor de aparate de cafea pentru cafea cu filtru este că nu le puteți folosi pentru a pregăti specialități de cafea precum latte macchiato și cappuccino. Dacă ceva nu merge bine în timpul preparării, cafeaua poate avea și un gust prea amar.

Aparat de cafea complet automat, pentru a vă bucura individual de cafea acasă

Prezentare generală a tipurilor de aparat de cafea Aparat de cafea complet automat

Există mai multe tipuri de aparate de cafea care au crescut în ultimii ani. Acestea includ aparatele de cafea complet automate, care sunt din ce în ce mai solicitate datorită versatilității lor. Aparatul de cafea complet automat este un dispozitiv care funcționează conform metodei espresso și poate produce diverse specialități de cafea. Spre deosebire de aparatul de cafea cu filtru, apa este presată direct prin pudra de cafea în loc să fie filtrată.

Tipuri de aparate de cafea Sfaturi pentru un latte macchiato complet automat

Probabil cel mai mare avantaj al mașinilor complet automate față de alte tipuri de mașini de cafea este varietatea de variante de cafea pe care le oferă. În plus față de espresso clasic, puteți prepara diverse băuturi de cafea cu lapte – și toate acestea cu o simplă apăsare de buton. Prin urmare, aparatul de cafea complet automat este soluția perfectă pentru gospodăriile cu diferite preferințe de cafea. De exemplu, există o selecție largă kaffeevollautomat-kaufen24.com disponibil acolo unde puteți alege între diferiți producători și găsiți aparatul de cafea potrivit pentru propriile nevoi.

Filtru de cafea cu capsule sau tampoane

Tipuri de aparate de cafea Prezentare generală a capsulelor de cafea

Aparatul de cafea cu capsule este în prezent foarte popular, deoarece funcționează rapid și curat. Pur și simplu deschideți capacul, introduceți capsula, apăsați butonul și specialitatea de cafea selectată este gata în câteva secunde. Pe lângă avantajele clare, nu trebuie ignorate dezavantajele acestor aparate de cafea. Fiecare producător folosește un anumit tip de capsulă care de obicei nu funcționează pe mașini de alte mărci. Așa vă legați de sistemul respectiv de capsule atunci când cumpărați. În plus, micile capsule de aluminiu reprezintă o povară enormă pentru mediu – doar germanii produc peste 5000 de tone de deșeuri de capsule pe an.

Mașinile de păstăi de cafea, care funcționează cu păstăi de cafea din hârtie de filtru, oferă o alternativă mai ecologică. Principiul este similar cu cel al plicurilor de ceai, dar în acest caz presiunea de preparare a berii joacă un rol decisiv în calitatea cafelei. În ceea ce privește gustul, totuși, mașina de păstăi nu poate da rezultate la fel de bune ca și celelalte tipuri de mașini de cafea.

Un aparat portafiltru pentru espresso perfect

Tipuri de aparate de cafea Aparat espresso Portafilter

Adevărații iubitori de espresso jură pe mașinile de portafiltru, deoarece fac pur și simplu cel mai bun espresso. Știm cu toții mașini de espresso profesionale din cafenele și baruri. Cu toate acestea, versiuni mai mici sunt disponibile și pentru uz casnic. Dar oricine decide asupra unui astfel de aparat de cafea ar trebui să aibă cunoștințele necesare. În plus față de tipul de cafea, setarea gradului de măcinare, a temperaturii și a presiunii joacă, de asemenea, un rol important pentru espresso-ul perfect..