gospodărie

Organizați bucătăria și aranjați-o corect – sfaturi și trucuri utile

Bucătărie organizează depozitare-depozitare-sertare

Bucătăria pare dezordonată și spațiul de depozitare nu este niciodată suficient? Mulți oameni cred că da, dar de fapt fiecare bucătărie poate fi pusă în ordine rapid cu câteva sfaturi și trucuri. Ai vrea pe a ta Organizați bucătăria și faceți o utilizare optimă a spațiului disponibil, apoi ați ajuns la locul potrivit. În articol veți găsi o mulțime de sfaturi utile despre cum să faceți ordine în bucătărie și să păstrați corect toate articolele și produsele alimentare.

Organizați bucătăria cu un sistem de depozitare adecvat

Bucătăria organizează sertare de bucătărie - vârfuri adânci

Pentru o bucătărie curată și ordonată, primul lucru de care aveți nevoie este un sistem de depozitare adecvat, care are mult spațiu de depozitare. Dulapurile de bază cu sertare, rafturi de perete, dulapuri pentru farmacii și dulapuri de perete pot stoca toate obiectele de bucătărie și aparatele mici, dacă acestea sunt aranjate corespunzător. Sfaturi și idei despre cum să ordonați dulapurile de bucătărie găsiți mai jos.

Organizați bucătăria – primii pași

Organizați sertarul-bucătărie-dulap-bucătărie-ordonat

Dacă doriți cu adevărat să reorganizați bucătăria, vă recomandăm să îi dedicați cel puțin o dimineață sau chiar o zi întreagă. Înainte de a începe, furnizați saci de gunoi și un coș pentru a stoca articole pentru cadou sau vânzare. Un dispozitiv de etichetare și mai multe containere de depozitare vă vor ajuta cu siguranță. Pentru a face cu adevărat treaba eficientă, primul pas este să curățați totul de la dulapurile de bucătărie.

Bucătărie curată

Organizarea dulapurilor bucătăriei din bucătărie-ordonare-curățare

Pentru a menține igiena în bucătărie, ar trebui să curățați în mod regulat bucătăria. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică doar blatelor și plitei, ci și dulapurilor și sertarelor de bucătărie. După ce ați eliminat totul din dulapurile de bucătărie, acestea pot fi curățate temeinic de sus în jos.

Scoateți obiectele din bucătărie

Organizați bucătăria, muck-out-tips-curățenie-spațiu de depozitare

Acum, că ați aranjat totul de la dulapurile de bucătărie, este timpul să împărțiți articolele în diferite categorii. Decideți ce este aruncat, vândut, dat, păstrat sau care nu aparține deloc în bucătărie. Ar trebui să scoateți produsele alimentare expirate și lucrurile pe care nu le-ați folosit în ultimul an.

Organizați sertare în bucătărie

bucătărie-organizare-sertar-organizare-sistem-diviziune

Ustensilele mici de bucătărie, cum ar fi tacâmurile, sunt de obicei păstrate în sertare. Atunci când organizezi bucătăria, trebuie să folosești un sistem bun de organizare a sertarelor. Cu o inserție adecvată pentru sertare, conținutul sertarelor nu este amestecat în mod constant, ci este clar aranjat.

Aranjați corect sertarele de bucătărie

bucătărie-organizare-condimente-depozitare-sertar-aragaz

Păstrați tacâmurile de zi cu zi într-un sertar cât mai aproape de chiuvetă și mașină de spălat vase. Deci, este întotdeauna la îndemână și poate fi repede depozitat. Sertarele din stânga și din dreapta aragazului sunt ideale pentru condimentele și sosurile care sunt adesea folosite la gătit.

Păstrați cuțitele corect în bucătărie

bucătărie-organizare-ordonare-cuțit-bandă magnetică

Când depozitați cuțite, trebuie să acordați atenție în principal siguranței. Blocurile clasice de cuțite de pe blat sunt o idee bună pentru cuțitele ascuțite, dar bacteriile se pot dezvolta în ele. Alternativ, puteți depozita cuțitele într-un sertar sau puteți utiliza o bandă magnetică care economisește spațiu pentru perete.

Organizați bucătăria cu sertare adânci

organizează-bucătăria-vase-cu-sertare-adânci

Sertarele adânci de bucătărie sunt foarte funcționale în bucătărie. Puteți să-l utilizați pentru a stoca caserola și formele de copt, precum și ghivecele și tigăile. De asemenea, puteți stoca vase și recipiente în astfel de sertare și astfel puteți păstra întotdeauna o imagine de ansamblu.

Organizați bucătăria și creați ordine în dulapurile de bucătărie

bucătărie-organizare-bucătărie-dulapuri-aranjare-colț-dulap-inserții

Pe lângă sertare, ar trebui să organizezi și dulapurile de bucătărie din bucătărie. Fiecare dulap poate fi utilizat în scopuri diferite. Dulapurile de colț din bucătărie sunt dificil de accesat, dar au suficient spațiu de depozitare. Pentru a face cea mai bună utilizare posibilă a acestei opțiuni de depozitare, puteți lua în considerare soluțiile de colț adecvate, cum ar fi un rotund sau un extragere pentru dulapul de colț. Inserțiile practice ale dulapului de bucătărie pot fi, de asemenea, utile pentru unitățile de bază.

Pune dulapul de perete în bucătărie

bucătărie-organizare-perete-dulap-perete-dulap-păstrare-pahare

Dulapurile de perete sunt o soluție populară de spațiu de depozitare, dar sunt adesea utilizate incorect. De exemplu, puteți păstra pahare și cupe în unitatea de perete, precum și cărți de bucate și un mic minibar. Vasele grele, cum ar fi farfuriile și cutiile de depozitare, nu aparțin dulapului de perete. O soluție practică și economisitoare de spațiu pentru aceasta este oferită de ușile glisante și rulourile care nu pivotează în cameră.

Organizați bucătăria – puneți dulapul de bucătărie sub chiuvetă

bucătărie-organizare-bucătărie-dulap-sub-chiuvetă-amenajare

Zona de sub chiuvetă este de obicei locul în care se află conductele și este considerată un loc răcoros și umed. Prin urmare, nu trebuie păstrate în ea alimente sau vase. Deci, acest dulap de bucătărie este cel mai bun pentru depozitarea detergenților, sacilor de gunoi, buretilor suplimentari și tot ce aveți nevoie pentru a curăța bucătăria.

Coș de gunoi sub chiuvetă – practic sau nu

bucătărie-organizare-coș-de-gunoi-dulap-mașină de spălat vase

În multe bucătării, coșul de gunoi este destinat dulapului de bază de sub chiuvetă. Totuși, acest loc nu este deosebit de potrivit pentru aceasta, deoarece umezeala legată de resturile de alimente poate duce la formarea mucegaiului. Ar fi mai bine să configurați o găleată care poate fi blocată undeva în bucătărie sau, alternativ, să folosiți un dulap separat ca coș de gunoi.

Organizați dulapul și cămara apotecarului în bucătărie

bucătărie-organizare-mâncare-aranjare-cremă

Pentru hrană trebuie utilizat unul sau, dacă este necesar, mai multe dulapuri de depozitare. Pentru a menține cămara ordonată, trebuie mai întâi să grupați alimentele după tipul de mâncare. Alimentele precum orezul, pastele, făina și zahărul sunt cel mai bine păstrate în recipiente de sticlă. Sticla este de preferat plasticului pentru aceasta, deoarece plasticul dăunează mediului și poate transfera și toxine în alimente. Cu dispozitivul de etichetare, puteți eticheta recipientele și astfel puteți găsi rapid totul în cămară.

Sfaturi pentru mai multă ordine în cămară

bucătărie-organizare-magazie-magazin-alimentară-vin

Când organizați cămara sau dulapul apotecar în bucătărie, ar trebui mai întâi să organizați mâncarea în categorii și să acordați fiecărei categorii un loc permanent în dulap. Puneți cele mai frecvent utilizate produse în cel mai bun loc accesibil. Folosiți coșuri și cutii pentru acele colțuri greu accesibile. Nu umpleți excesiv cămara și nu cumpărați mai mult decât se va potrivi în ea. A avea o aprovizionare este bun, dar nu aveți nevoie de prea mult.

Aranjați frigiderul corespunzător

bucătărie-organizare-frigider-aranjamente-adecvate-sfaturi

La organizarea bucătăriei, nu uitați nici de frigider. Cu sistemul de organizare potrivit, mâncarea dvs. va rămâne proaspătă și gustoasă mai mult timp. În acest articol, veți găsi multe sfaturi utile despre cum să încercați frigiderul.

Organizați bucătăria și curățați blaturile de lucru

bucătărie-organizare-blaturi-amenajare-aparate de bucătărie

Pentru ca bucătăria dvs. să arate întotdeauna ordonată, nu ar trebui să păstrați obiecte și dispozitive inutile pe suprafața de lucru. Numai aparatele electrice de bucătărie pe care le folosiți în fiecare zi aparțin acestuia. Mai ales când spațiul disponibil este redus, dispozitivele mai puțin utilizate ar trebui păstrate într-un dulap de bucătărie.

Organizați bucătăria – închideți ca un truc pentru bucătăriile mici

bucătărie-organizează-bucătărie-mică-nișă-economisind-spațiu

Pentru bucătăriile mici și chicinetele din apartamentul cu o cameră, există diverse sfaturi și trucuri cu privire la modul în care puteți maximiza spațiul de depozitare disponibil. Interiorul ușilor dulapului poate fi folosit pentru a atârna obiecte mai mici. Ghivecele, tigăile și alte ustensile de bucătărie pot fi, de asemenea, agățate pe tije cu cârlige S pe peretele bucătăriei pentru a economisi spațiu pe suprafața de lucru și în dulap..

Ordine în bucătărie!

bucătărie-organizare-depozitare-spațiu-comandă

Pentru a vă documenta succesul în organizarea bucătăriei, puteți face poze înainte și după ale dulapurilor de bucătărie. Deci, cu siguranță veți observa diferențele și veți fi mulțumiți de treaba făcută.