gospodărie

Îndepărtarea petelor de iarbă: Aceste remedii casnice vor păstra îmbrăcămintea fără pete

După o excursie le puteți găsi brusc pe pantofii albi, blugi și poate chiar și noua cămașă: pete de iarbă. Acestea pot fi îndepărtate din greu, deoarece supraviețuiesc fără probleme la ciclul de spălare ușoară. Acestea pot scăpa de îndepărtarea petelor speciale, dar multe conțin substanțe chimice agresive și în detrimentul textilelor. De asemenea, pot provoca o reacție alergică la persoanele cu piele sensibilă. Din fericire, există o alternativă: aceste remedii casnice pot îndepărta petele de iarbă și sunt blânde pentru țesături și piele.

Îndepărtarea petelor de buruieni: remedii casnice care sunt garantate pentru a le scoate!

Folosiți lămâie și oțet pentru a îndepărta petele de iarbă de pe blugi

Ca și în cazul tuturor petelor, următoarea regulă generală se aplică petelor de iarbă: cu cât le tratați mai repede, cu atât le veți îndepărta mai repede și mai ușor. Puteți găsi numeroase produse pentru îndepărtarea petelor în magazine, dar următoarele remedii casnice se dovedesc a fi o alternativă ieftină și blândă. Majoritatea le aveți acasă oricum și le puteți folosi atunci când este nevoie. Indiferent ce alegeți, ar trebui să citiți întotdeauna fișa de rufe înainte de un tratament. Unele textile și culori sunt foarte delicate și pot fi deteriorate. Este necesară precauție, în special cu mătase, catifea, lână și poliester. Pentru a fi sigur, puteți testa mai întâi efectul pe un loc invizibil.

Cum să eliminați petele de iarbă de pe blugi: aceste remedii casnice vă pot ajuta

Îndepărtați petele de iarbă de pe blugi și pantofi și tricouri albe

Înainte erau îmbrăcăminte de lucru, în zilele noastre au devenit adevărate clasice. Indiferent dacă este casual, elegant sau sportiv: blugii au devenit o parte indispensabilă a garderobei noastre. Dar găsirea tăieturii perfecte nu este ușor. Deci, este cu atât mai important să ne spălăm blugii preferați ușor. Cea mai rapidă modalitate de a îndepărta petele de iarbă de pe blugi este folosirea unui remediu acid acasă. Sucul de lămâie ajută la petele proaspete, iar esența de oțet poate fi folosită pentru petele de iarbă uscate. Se obține organic și nu conține aditivi sintetici. De altfel, esența de oțet are o gamă largă de utilizări în gospodărie: De asemenea, este utilizată pentru detartrarea suprafețelor metalice sau pentru curățarea suprafeței de lucru din bucătărie..

Cum se elimină petele de iarbă de pe îmbrăcămintea copiilor Sfaturi și trucuri

Astfel puteți elimina petele de iarbă de pe blugi: Stropiți zeama de lămâie sau esența de oțet peste pete și lăsați agentul de curățare natural să acționeze 40 – 50 de minute. Apoi spălați hainele în mașina de spălat ca de obicei. Când faceți acest lucru, urmați instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire.

Îndepărtați petele de iarbă: curățați pantofii

Îndepărtați petele de iarbă Cum se curăță din nou pantofii Sfaturi

Fugiți, mergeți, săriți: pantofii noștri trebuie să țină pasul mult. Este cu atât mai important să avem grijă de ele și să îndepărtăm murdăria cât mai repede posibil. Cu toate acestea, tratarea petelor pe pantofi se dovedește a fi o sarcină dificilă. Dar cu remediul potrivit pentru casă, le puteți stăpâni cu ușurință. În funcție de materialul încălțămintei, pot fi utilizați diferiți agenți de curățare naturali:

1. Dacă talpa pantofului este murdară, puteți încerca mai întâi să îndepărtați petele de iarbă cu o radieră de murdărie. Dacă asta nu funcționează, puteți înmuia o cârpă de bumbac în alcool (90%) sau vodcă și utilizați-o pentru a șterge petele..

2. Puteți curăța pantofii de pânză cu zahăr. Pur și simplu puneți 3 linguri de zahăr și 1 lingură de apă într-un castron și amestecați pentru a forma un amestec. Aplicați pe pete, lăsați să acționeze 60 de minute și apoi spălați pantofii în mașina de spălat.

Îndepărtarea petelor de iarbă de pe pantofi Sfaturi pentru pantofi de pânză și pantofi de piele

3. Îndepărtați petele de iarbă: pantofii din piele sunt sensibili la remedii acide de uz casnic. Gumele de zahăr și murdărie pot lăsa mici zgârieturi. În acest caz, săpunul lichid de bilie, care are o putere de curățare extrem de eficientă și în același timp protejează pielea sensibilă. Puneți o parte din el pe un burete și îndepărtați petele. În funcție de nevoile dvs., puteți pune apoi alcool (90%) pe o cârpă curată și aplicați-l cu grijă pe piele. Apoi, puteți impregna pielea netedă cu un spray pentru pantofi cu ceară și uleiuri. Pur și simplu pulverizați-l pe pantofi, lăsați agentul să lucreze aproximativ 15 minute și apoi lustruiți pielea cu o cârpă moale. Piele de căprioară, piele de căprioară și nubuc trebuie tratate numai cu produse de îngrijire speciale.

Îndepărtarea petelor de iarbă: curățarea cămășii albe din nou

Îndepărtați petele de iarbă și curățați din nou cămașa albă și fără pete

Cămașa albă este unul dintre elementele de bază și nu trebuie să lipsească în garderobă. La urma urmei, ești întotdeauna bine îmbrăcat și poți fi combinat în multe feluri. Cu condiția ca cămașa albă să fie cu adevărat albă.

Dacă doriți să îndepărtați petele de iarbă încăpățânate din cămașa dvs. preferată, atunci ar trebui să optați pentru pastă de dinți cu mentol. Poate face cu adevărat minuni pe toate tipurile de pete. Pur și simplu lucrați pasta de dinți în pete cu o periuță de dinți moale și apoi lăsați-o să acționeze timp de 60 până la 80 de minute. Cu cât țesătura este mai sensibilă, cu atât este mai scurt timpul de expunere. Apoi spălați cămașa la temperatura maximă (conform etichetei de îngrijire).

Apropo, dacă doriți să eliminați petele de iarbă din tricot alb, puteți face un lucru similar și puteți trata îmbrăcămintea cu pastă de dinți.

Îndepărtați petele de iarbă uscate

Îndepărtați petele de iarbă de pe cămașa albă și scoateți-le din tricou

Dacă doriți să îndepărtați petele vechi de iarbă, puteți utiliza următoarele remedii casnice:

  • Cartofi crudi conțin amidon care se combină cu clorofila. De aceea se dovedesc a fi agenți de curățare deosebit de eficienți. Pur și simplu spălați un cartof, uscați-l și curățați-l. Apoi frecați peste pată cu mișcări circulare. Aplicați doar presiune ușoară. Se lasă să acționeze 40 de minute și se spală ca de obicei.
  • Petele cu benzină pretratare. Benzina este ideală pentru tratarea textilelor sensibile, cum ar fi mătase sau catifea. Doar puneți niște benzină pe pată și spălați îmbrăcămintea imediat după aceea. Ventilați-l pentru a scăpa de mirosul de benzină.

Îndepărtați petele de iarbă Utilizați remedii casnice cu zahăr și curățați ușor îmbrăcămintea copiilor

  • 3 linguri praf de copt cu 2 linguri apă Se amestecă într-o pastă și se aplică un strat gros pe pată. Lasă să se usuce. Apoi amestecați o jumătate de cană (aprox. 100 ml) de oțet de vin alb cu 250 ml de apă și 1 lingură de săpun lichid. Puneți lichidul de oțet de vin alb pe pată și frecați-l cu o periuță de dinți moale. Clătiți haina cu apă caldă și lăsați-o să se usuce la aer. Lumina soarelui va decolora orice reziduu de pete.
  • De asemenea, poți lua cu tine hainele tale preferate Șampon curat pentru bebeluși. Pur și simplu umpleți o cadă de rufe cu apă călduță, înmuiați haina în ea și adăugați 6-8 stropi de șampon pentru bebeluși.

Îndepărtați petele vechi de iarbă de pe hainele care au fost deja spălate

Cum se îndepărtează petele de iarbă din țesături cu remedii casnice Sfaturi

Ați încercat să folosiți înălbitor și detergent pentru rufe pentru a îndepărta petele de iarbă, dar nu a funcționat? Încercați de data aceasta să folosiți săpun de vase și oțet de vin alb. Mai întâi puneți oțet de vin alb pe pată. Apoi umpleți o cadă de rufe la jumătate cu apă rece și înmuiați hainele în ea. Adăugați 2-3 stropi de lichid de spălat și lăsați timp de 60 de minute. Pentru petele deosebit de încăpățânate, puteți pune un strop de detergent direct peste pată. Așteptați 30 de minute, apoi clătiți-vă hainele cu apă rece și lăsați-le să se usuce în aer curat.

Petele de vin, cafea și iarbă nu pot fi îndepărtate doar cu detergent. Dar dacă reacționați rapid și manipulați hainele în mod corespunzător, le puteți îndepărta. Mai presus de toate, este important să citiți eticheta de îngrijire și să alegeți remedii casnice sau o combinație de remedii casnice care nu vor deteriora țesătura. Același lucru este valabil și pentru pantofii tăi, desigur.