gospodărie

Îndepărtarea corectă: 5 sfaturi utile pentru a face ordine mai ușoară

O mulțime de lucruri se acumulează pe parcursul vieții. Se spune că vestul european mediu deține aproximativ 10.000 de articole. A se despărți de balast inutil nu este atât de ușor pentru mulți oameni. Dacă doriți să vă curățați casa în mod corespunzător, ar trebui să planificați cu atenție procesul. Următoarele cinci sfaturi vor facilita ordonarea.

scoateți sfaturi utile pentru a vă menține casa ordonată Puneți-vă hainele

Prosperitatea materială ne-a oferit rafturi aglomerate și beciuri pline. Chiar în copilărie ni s-a spus să avem grijă de lucruri la școală, pentru ca mai târziu să câștigăm un venit cu care să putem cumpăra totul. Dacă nu aveți suficienți bani în cont, acum puteți accesa relativ ușor portaluri de împrumut, cum ar fi Împrumuturi instant 24 Obțineți un împrumut pentru a vă îndeplini visele de consum – adesea chiar și fără o cerere Schufa.

Suntem deja în roata consumului de hamster. Lucrați pentru a consuma, lucrați și mai mult pentru a achita datoriile consumatorilor. Din ce în ce mai mulți oameni descoperă în prezent că au nevoie doar de o fracțiune din ceea ce au. Posesiunile te fac rar fericit. Ele sunt adesea o povară. Despărțirea de el poate fi eliberator. Primul pas va fi mult mai ușor cu următoarele cinci sfaturi pentru eliminarea.

Eliminarea corectă: 1. Stabiliți obiective realiste

Îndepărtați corect Sfaturi pentru dulapuri și dulapuri pentru încălțăminte

Odată ce a fost luată decizia de a ne jefui, adesea ne aruncăm cu motivația. Dar cea mai mare parte a deziluziei se instalează în primele minute. Mulțimile copleșite și nu lăsau să apară nicio lumină la capătul tunelului. Planul de curățare a întregului apartament în acest sfârșit de săptămână se oprește înainte de a începe chiar să faci ordine.

Pentru a evita acest lucru, ajută la stabilirea unor obiective realiste. În loc să dorim să ascundem tot ce s-a acumulat de-a lungul deceniilor într-un singur weekend, de multe ori are mai mult sens să avem grijă de un dulap, sertar sau ceva similar în fiecare zi. Unitățile de timp de 15 minute, de asemenea, funcționează bine. Aceste mici repere sunt mult mai puțin descurajante. Cu toate acestea, este important să rămânem consecvenți.

Eliminând corect: 2. Începeți cu simplul

Sfaturi utile pentru ordonarea casei creați comanda

Dacă începeți să jucați cu iubita dvs. colecție de jucării de câine, vă stricați starea de spirit și vă distrugeți motivația. Pe de altă parte, cei care încep cu lucrurile mai simple pot experimenta rapid succesul și pot rămâne motivați. Un sentiment de satisfacție interioară se instalează rapid, astfel încât brusc nu mai pare atât de dramatic să se despartă de unele dintre bunurile publicitate inițial ca fiind indispensabile.

Eliminarea corectă 3. Elaborați strategii de distribuire

Faceți un plan și urmați sfaturi pentru o casă ordonată

Cei cărora le este greu să se despartă de lucruri sunt și mai neplăcute atunci când știu că „lucrările lor colectate” vor ajunge la coșul de gunoi. Mai ales că acesta este orice altceva decât durabil și minimalist. Oricine aruncă nepăsător lucruri care pot fi încă folosite distruge resurse valoroase și nu apreciază valoarea lor.

Este mai bine să puneți lucruri cu care se poate renunța la mâini bune. Produsele la fel de bune ca cele noi și bunurile care sunt încă în stare bună pot fi vândute, de exemplu, pe anunțurile eBay. Deci chiar scoți ceva din asta. Dacă nu există cumpărător, puteți oferi întotdeauna lucrurile care au fost sortate. În acest fel faci pe altcineva fericit și te salvezi deșeurile de eliminare. În cele din urmă, orice este mai bun decât aruncarea în depozitul de deșeuri.

Mucking out în mod corespunzător: 4. pune la îndoială scopul

Corectați planul și sfaturile de eliminare cu metoda cu 4 cutii

Dacă ridicați un obiect în timp ce scoateți, vă ajută să vă întrebați de fiecare dată ce scop servește produsul. Îmi amintesc chiar de ce l-am obținut? Îl folosesc regulat? Am mai multe dintre aceleași produse? Obiectul mă face fericit sau îmi fură timpul? Dacă nu se poate răspunde satisfăcător la această întrebare, subiectul este evident superfluu.

Eliminarea corectă: 5. Metoda cu 4 cutii

Sfaturi pentru un apartament ordonat Puneți haine vechi și economisiți spațiu

Pentru a nu pierde evidența lucrurilor atunci când scoateți, metoda cu patru cutii sa dovedit a fi utilă. Prima casetă conține tot ceea ce doriți să păstrați. În a doua casetă sunt lucrurile pe care doriți să le oferiți. A treia casetă conține lucruri care nu pot fi de așteptat de la nimeni altcineva și care, prin urmare, sunt eliminate definitiv. Și a patra casetă este pentru tot ceea ce este încă nehotărât și care ar dori să suporte decizia.