gospodărie

Curățarea mașinii de spălat – remedii de uz casnic încercate și testate și sfaturi de uz casnic

Curățare mașină de spălat-rufe-spălare-curățare-sfaturi

În unele gospodării rufele se fac în fiecare zi, în altele cel puțin o dată pe săptămână. Este doar una dintre treburile standard în treburile casnice. În ciuda utilizării frecvente, mașina de spălat nu este sau cel puțin incomplet curățată. Se poate întâmpla ca rufele proaspăt spălate să iasă mucegăite. Totuși, acest lucru este enervant, întrucât întreținerea regulată este simplă și nu consumă deloc timp. Ca al tau Curățarea mașinii de spălat În cele ce urmează, vă vom informa despre ce puteți face și ce trebuie să luați în considerare.

Curățarea mașinii de spălat – ceea ce cauzează mirosul neplăcut?

Curățarea mașinii de spălat - spălătorie - uscător - sfaturi de uz casnic - treburile casnice - ușurează-o

Înainte de a începe curățarea mașinii de spălat, trebuie să determinați exact cauza mirosului neplăcut. Experții au declarat că murdăria are loc în mașina de spălat dacă a fost spălată la temperaturi scăzute și detergentul lichid a fost utilizat permanent. Pe termen lung, reziduurile de săpun, scame și grăsimi se colectează în zone invizibile, cum ar fi sub tambur, pe garnituri, în furtunuri. După utilizare, piesele individuale nu se usucă corespunzător și acest lucru duce la formarea mucegaiului. Drept urmare, există un miros neplăcut chiar dacă rufele sunt scoase la scurt timp după ciclul de spălare. În plus, aparatul de uz casnic suferă daune suplimentare.

Curățarea mașinii de spălat – curățare temeinică regulată

mașină de spălat-curățat-treburile casnice-gospodină-gospodărie-gospodărie-remedii casnice

Curățarea mașinii de spălat nu include ștergerea exteriorului mașinii cu o cârpă umedă. Desigur, trebuie să îndepărtați praful sau urmele oricărui detergent vărsat, dar nu este vorba doar despre asta. Filtrul pentru scame trebuie curățat temeinic în mod regulat și cu cât se face mai des, cu atât mai bine. Adesea veți găsi lucruri pierdute, cum ar fi schimbarea, agrafe de păr sau chiar șosete. Există o deschidere pe baza mașinii, ca sită pe care trebuie să o deșurubați. De asemenea, trebuie să curățați în mod regulat toate garniturile din jurul ușii încărcătorului frontal cu o cârpă umedă. Aceasta colectează de obicei apa și depunerile care se mucegăiesc în timp. Nici recipientul de umplere pentru detergent nu trebuie neglijat. Aici sunt depozitate reziduurile de detergent, care pot forma mucegai datorită umezelii. De multe ori se poate întâmpla ca depozitele să se întărească și să nu mai poată fi eliminate.

Curățarea covoarelor fără substanțe chimice – sfaturi și remedii casnice ca alternativă

Curățarea plăcilor fără substanțe chimice – 13 remedii casnice pentru curățarea băii și a bucătăriei

Curățarea plitei ceramice – sfaturi utile pentru o curățare ușoară

Prevenirea curățării mașinii de spălat – măsuri

mașină de spălat-curățare-compartiment-curățare-detergent-curățenie-casă-sfaturi

Puteți face munca consumatoare de timp de curățare completă a mașinii dvs. de spălat puternic murdare mai ușor pentru dvs. dacă pur și simplu nu îi permiteți să ajungă atât de departe.

  • Lăsați întotdeauna ușa mașinii de spălat deschisă când aceasta nu funcționează. Aceasta înseamnă că garnitura de cauciuc se usucă și umezeala reziduală scapă.
  • De asemenea, compartimentul de umplere trebuie să rămână deschis.
  • Ocazional spălați la cald la 95 ° C. În acest fel, toate depunerile de grăsime și murdărie care s-au adunat în interiorul mașinii sunt dizolvate și germenii sunt, de asemenea, îndepărtați. La această temperatură, lenjeria de pat și prosoapele pot fi spălate igienic curate.

Cu remedii casnice Curățarea mașinii de spălat

mașină de spălat-curățat-produse-de-uz casnic-naturale% cc% 88rlich-do-it-yourself

Există numeroși detergenți în supermarket pentru detartrarea și curățarea mașinii de spălat. Acestea sunt realizate cu acid citric diluat, iar altele sunt pe bază de clor. Ar trebui să le utilizați în conformitate cu instrucțiunile de utilizare. În plus față de produsele gata preparate din magazin, unele remedii casnice pot fi folosite pentru curățarea mașinii de spălat.

Curățați mașina de spălat cu acid acetic

mașină de spălat-curățat-oțet-acid citric-diluant-vârfuri-de-uz casnic

Acidul acetic îndepărtează varul atunci când reacționează cu acesta și îl face să se descompună în substanțe. Se toarnă o cană de esență de oțet în tambur și începe un program de spălare la cald cu mașina goală – cel puțin 95 ° C. Astfel, toți poluanții curg împreună cu apa. Rețineți că utilizarea regulată poate deteriora furtunurile și piesele din cauciuc.

Curățați mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu

mașină de spălat-curățat-remedii-casă-sodă-acid citric-preparat-sodă

Bicarbonatul de sodiu este un remediu casnic ieftin care poate ajuta la îndepărtarea tuturor petelor. Puneți 50 de grame în compartimentul pentru detergenți pentru spălarea principală, selectați un program cu cel puțin 60 ° C și lăsați mașina să treacă fără rufe. Pentru un efect optim, puteți adăuga, de asemenea, 50 ml de oțet în celălalt compartiment pentru balsamul. În principal, cei doi sunt subiecți diferiți și nu se întâlnesc în ciclul de spălare.

Curățați mașina de spălat dacă apa este deosebit de dură

mașină de spălat-curățare-program-selectare-sfaturi-temperatură

Datorită apei dure de la robinet, toate aparatele de uz casnic suferă depozite de calcar, care scurtează semnificativ durata de viață a mașinii. În plus, odată ce s-au format, acestea sunt foarte greu de îndepărtat. Există o singură soluție pentru acest lucru – curățătoare pentru mașini de spălat special concepute pentru problemă, care sunt disponibile în fiecare farmacie.

Curățarea mașinii de spălat – sfaturi utile

mașină de spălat-curățare-compartiment-spălare-vârfuri-treburile casnice

  • Oțetul și sifonul pot funcționa eficient împotriva calcarului, dar utilizarea repetată poate deteriora plasticul mașinii de spălat.
  • Nu folosiți oțet nediluat
  • Filele de spălat vase pot fi utilizate deoarece distrug în primul rând grăsimile și bacteriile.
  • Între timp ar trebui să lăsați mașina de spălat să funcționeze la cel puțin 60 ° C. Doar la o temperatură mai mare, ciupercile și bacteriile vor muri.
  • O curățare temeinică a mașinii de spălat într-adevăr nu durează mult – 10-15 minute timp de expunere și apoi durata ciclului de spălare.
  • Ar trebui să vă curățați mașina de spălat la fiecare 2 luni.

Curățați mașina de spălat – nu uitați de filtrul de puf

mașină de spălat-curățare-filtru-scame-filtru-curățare-regulat% cc% 88sig

La temperatură ridicată Curățarea mașinii de spălat 

mașină de spălat-curățat-unelte-gospodărie-curățare-sfaturi-gospodărie