gospodărie

Curățare inteligentă: cele mai bune sfaturi de curățare pentru gospodărie

Desigur, treburile casnice nu sunt întotdeauna distractive. În viața cotidiană stresantă, o mulțime de lucruri rămân pur și simplu acasă. Și mai repede decât am dori, s-a format din nou un strat vizibil de praf pe mobilier. Dar cu strategia potrivită și câteva sfaturi utile, curățarea este mult mai ușoară. Ce zici de puțină muzică cu ea? Atunci curățarea este mult mai distractivă! Iată cele mai bune strategii și sfaturi pentru curățarea casei. Curățarea inteligentă a fost ușoară!

Curățare inteligentă: acest lucru vă va economisi timp

Curățare inteligentă Sfaturi pentru curățarea timpurie Economisiți timp

Cei care curăță regulat economisesc de fapt timp. Potrivit devizei „lupta împotriva începuturilor”, bucătăria este pur și simplu curățată scurt imediat după utilizare. Aspirati grosolan praful o data pe saptamana si apoi folositi o fronda peste rafturile de carti si mobilier pentru a preveni stratul gros de praf. Pe de altă parte, dacă aștepți până când s-a format o crustă pe sobă sau praful acoperă totul, ai mult mai mult de lucru. Pentru că atunci este mult mai consumator de timp ca totul să fie curat din nou.

De ce cârpe și provizii de curățare am nevoie?

Primăvară curățând ce zdrențe și detergenți

Echipamentul de bază este asamblat rapid. În gospodăriile private, 4-5 produse de curățare sunt în general suficiente, iar remedii casnice precum oțetul sau praful de copt ajută, de asemenea.

 • Detergent universal pentru pardoseli și suprafețe
 • detergent acid pentru slăbirea petelor de calcar
 • Scouring laptele
 • Curățător / degresant de bucătărie
 • Curățitor sticlă
 • Curatator WC

Lucrurile stau puțin diferit cu cârpele, aici puteți obține cu ușurință o mică colecție. Pentru ca germenii să nu se transmită în gospodărie, anumite cârpe ar trebui utilizate în anumite scopuri. Pentru o mai bună diferențiere sunt recomandate cârpe de diferite culori. Cârpele bune din microfibră sunt deosebit de absorbante și fac munca de curățare mult mai ușoară.

Curățați inteligent: utilizați produse de curățare inovatoare

curățare inteligentă ajutoare inovatoare de curățare

În prezent, piața oferă multe dispozitive de curățare inovatoare care pot face munca mult mai ușoară. Deci, de ce să nu o folosești? Un vid de masă mic este util, de exemplu, pentru a îndepărta firimiturile și alte murdării între ele. Curățarea geamurilor este mai rapidă cu un aspirator de geam. Acest dispozitiv este recomandat pentru apartamentele cu multe ferestre mari.

Cu Aspirator cu funcție de ștergere toate podelele care pot fi șterse umed pot fi curățate într-un timp scurt. Acest dispozitiv este recomandat caselor și apartamentelor cu gresie și alte acoperiri de pardoseală dure.

Curățare inteligentă: o prezentare generală a strategiilor de curățare

Strategiile de curățare economisesc timp și efort

Cu strategia potrivită, economisim mult timp în viața de zi cu zi. Sună simplu, dar este eficient. Mai întâi se ordonează, apoi se curăță. Pentru că dacă nimic nu stă în cale, curățarea este mult mai rapidă. Efectul secundar frumos este: Apartamentul nu este doar curat după aceea, ci și ordonat în același timp. O regulă de aur importantă în gospodărie este: Curățați întotdeauna de sus în jos. Așadar, praful nu se mai învârte din nou.

Ștergeți pardoselile în mod corespunzător

Curățați inteligent și ștergeți podelele o dată pe săptămână

Podelele sunt aspirate mai întâi, astfel încât murdăria aspră, părul etc. să nu ajungă mai târziu în apa de curățare. Pardoselile dure, cum ar fi plăcile sau pardoselile din lemn, sunt mai întâi umezite și apoi șterse din nou.

Acest lucru funcționează, de asemenea, pentru zone mici cu scrubber vechi bun și un pick-up. Cu toate acestea, noi sisteme de curățare, cum ar fi un scruber cu un capac din microfibră, un mop sau un mop electric de aspirație, sunt mai practice și aici.

La ștergerea podelelor, marginile sunt curățate mai întâi. Apoi, podelele sunt șterse în figura opt. Ștergerea înainte și înapoi răspândește murdăria.

Sfat important: Când curățați, lucrați întotdeauna înapoi, mai întâi partea din spate a camerei, zona de ușă ultima.

Curățarea geamurilor a fost ușoară

Curățarea geamurilor a făcut sfaturi utile ușoare

Geamurile se curăță cel mai bine cu o cârpă, apă fierbinte și puțin lichid de spălat sau un produs de curățat universal și o cârpă din microfibră. O racletă de fereastră este utilă pentru suprafețe mai mari. Este important să curățați mai întâi cadrele. Dacă cadrul ferestrei este foarte murdar, cel mai bine este să folosiți o cârpă separată.

Apoi curățați rapid și temeinic geamurile cu multă apă. Apa în exces este îndepărtată cu extragerea. Alternativ, geamurile pot fi uscate cu o cârpă din microfibră pentru ferestre.

Sfat: produsele de curățat sticlă sunt potrivite numai pentru îndepărtarea amprentelor și petelor, nu sunt potrivite pentru curățarea ferestrelor.

Fitingurile calcifiate și capetele de duș din baie devin ca nou peste noapte

Curățați bine accesoriile pentru baie, chiuvete și articulații

Mai ales cu apă dură de la robinet, acestea se dezvoltă rapid: pete de calcar. Pot fi îndepărtate cu ușurință cu un produs de curățare a oțetului. Fitingurile și capetele de duș puternic calcificate vor fi curăță din nou singur cu un truc ingenios. În acest scop, un amestec de esență de oțet și apă într-un raport de 1: 5 este plasat într-un balon. Balonul este apoi plasat peste mixer sau capul de duș. Lăsați-l să acționeze peste noapte și clătiți cu apă curată a doua zi – totul arată ca nou!

Îndepărtați amestecul încăpățânat de grăsime-praf din bucătărie

Curățarea corectă a bucătăriei - sfaturi utile

Oricine nu șterge dulapurile sau frigiderul în mod regulat în bucătărie este familiarizat cu depunerile încăpățânate de praf și grăsime. Pentru astfel de depuneri grase se poate folosi un bun detergent de bucătărie sau degresant. Dar este, de asemenea, mai ieftin și mai ecologic cu săpunul lichid de bilie. Săpunul biliar se aplică pur și simplu pe zonele afectate. După aproximativ 10 minute, toppingul poate fi ușor îndepărtat cu o cârpă umedă.

Îndepărtați regulat mobilierul și curățați mobilierul tapițat

Îndepărtarea și lustruirea mobilierului din lemn Curățarea primăverii

Mobilierul din lemn netratat în special nu trebuie șters. Mobilierul este cel mai bine praf o dată pe săptămână. Acest lucru funcționează foarte bine cu un spălător de pene sau cu o cârpă moale din microfibră.

Sfat suplimentar: utilizați atașamentul periei aspiratorului. Multe aspiratoare vin cu o perie moale pentru aspirarea mobilierului. Acest lucru ar trebui, de asemenea, utilizat. Cu peria moale, mobilierul și alte suprafețe pot fi aspirate cu ușurință din când în când.

Mobilierul tapițat este cel mai bine aspirat cu peria de tapițerie a aspiratorului. Nu este doar ușor, ci și rapid.

Sfat pentru îndepărtarea părului de companie

Sfaturi utile pentru îndepărtarea părului de companie de pe mobilier

Părul iubit al nostru animal de companie poate fi o treabă. Mobilierul tapițat și covoarele pot fi curățate cu perii speciale de păr de animale. O metodă simplă și eficientă este utilizarea unei role cu scame convenționale. Acest lucru facilitează îndepărtarea părului animalelor de pe canapele și perne.

Programul de curățenie pentru gospodăria perfectă

Program de curățenie pentru sarcinile casnice pentru zi, săptămână și lună

Cât de des trebuie curățat ceva?

Există diferite strategii pentru a face treburile casnice. Unii preferă să curețe baia într-o zi, iar bucătăria în următoarea zi. O altă persoană poate avea doar o zi pe săptămână și apoi să curețe întregul apartament. Programele de curățare și regulile de curățare sunt adesea depășite deoarece datează dintr-un moment în care femeia era acasă în timpul zilei pentru a face treburile casnice. Cu toate acestea, există încă câteva sfaturi și reguli pe care le putem respecta și care sunt încă potrivite pentru utilizarea de zi cu zi.

1.) Cel mai bine este să ștergeți murdăria imediat ce o observați.

2.) Curățarea de întreținere se referă la curățarea camerelor, cum ar fi bucătăria, baia sau camera de zi sau anumite activități, cum ar fi curățarea ferestrelor, praf, etc. Acest lucru se face cel mai bine o dată pe săptămână..

3.) Curățenia de bază se referă la activități pentru care de multe ori nu avem timp în viața de zi cu zi, cum ar fi ștergerea dulapurilor, spălarea zonei cu gresie din baie sau spălarea perdelelor. Această lucrare are loc în jur de două ori pe an.

Curățenie și curățenie în casă, spălare vase

În plus, următoarele recomandări pot servi drept ghid:

Treburile casnice zilnice

 • Scuturați plapumele și aerizați-le
 • Încărcați și goliți mașina de spălat vase sau spălați vasele murdare cu mâna
 • Curățați blatul și aragazul din bucătărie după fiecare utilizare
 • Aruncați gunoiul
 • Pune haine murdare în coșul de rufe

Muncă săptămânală

 • Ștergeți praful de pe suprafețele din casă
 • Ștergeți podelele
 • Curățați mânerele ușilor și butoanele luminoase
 • Curățați temeinic zona de baie și toaletă

Muncă lunară

 • Curățarea geamurilor (de două ori toamna, de trei ori primăvara și vara)
 • Goliți frigiderul și curățați-l bine
 • Ștergeți suprafețele oglinzii cu un agent de curățare special
 • Ștergeți aparatele de bucătărie și, dacă este necesar, detartrați mașina de spălat și mașina de spălat vase

De mai multe ori pe an

 • Spălați și aerizați perdeaua de duș
 • Curățați cuptorul cu un curățător de cuptor
 • Lacuiți mobilierul din lemn sau impregnați-l cu un produs de îngrijire specială

Odata pe an

 • Spălați perdelele și jaluzelele
 • Scoateți scaunul și dulapul și ștergeți interiorul
 • Curățați covoarele