gospodărie

Consumul de energie electrică în casă: calculați și reduceți costurile

Calculați-măsurați-determinați consumul de energie electrică în gospodărie

Câți kilowați-oră de energie electrică utilizează gospodăria lor anual pot fi găsite pe factura lor anuală individuală. Dar cum este compusă de fapt această valoare? Și ce dispozitive electronice consumă multă energie electrică? Doar cei care cunosc detaliile consumului de energie electrică din gospodărie pot lua măsuri eficiente de economisire a energiei și pot obține succes. Deoarece utilizarea conștientă a energiei electrice poate, de asemenea, economisi costuri.

Consumul mediu de energie în gospodărie

consumul mediu de energie în numărul de persoane din gospodărie

Pentru a-și estima costurile cu energia electrică, mulți consumatori folosesc, de exemplu, valori medii Oglinda actuală pentru Germania 2017. Valorile de ghidare variază în funcție de tipul clădirii, de dimensiunea spațiului de locuit, de numărul de persoane din gospodărie și de încălzirea apei. Dacă apa pentru bucătărie și baie este încălzită cu electricitate, adică cu un cazan sau un încălzitor instantaneu de apă, consumul de energie electrică pe persoană crește. Prin urmare, consumul mediu de energie electrică în gospodărie poate fi foarte diferit chiar și cu același număr de persoane. Acest tabel prezintă valorile de bază:

Putin Normal Mult
Gospodărie cu o persoană 1.300 kWh / an 1.600 kWh / an de la 1.700 kWh / an
Gospodărie pentru 2 persoane 2.000 kWh / an 2.400 kWh / an de la 2.500 kWh / an
Gospodărie cu 3 persoane 2.600 kWh / an 3.200 kWh / an de la 3.300 kWh / an
Gospodărie pentru 4 persoane 3.300 kWh / an 4.000 kWh / an de la 4.100 kWh / an

Cum este alcătuit consumul de energie electrică în gospodărie??

consumul-electricitate-gospodărie-cum-este-compus-cota

Compoziția consumului de energie electrică arată diferit în fiecare gospodărie. Dar există dispozitive tipice care sunt în mod fundamental responsabile pentru consumul crescut de energie. Numărul dispozitivelor electronice de informare, comunicații și divertisment din gospodării a crescut brusc. 27 la sută din consumul mediu de energie electrică al unei gospodării germane este în prezent atribuibil televizoarelor, computerelor și altelor asemenea. Și ce proporție are iluminatul în consumul de energie electrică din gospodărie? Lumina reprezintă aproximativ 9% din consumul total anual de energie electrică. Această proporție ar trebui să scadă chiar și în următorii ani datorită utilizării tot mai mari a lămpilor cu LED-uri, care sunt semnificativ mai economice și au, de asemenea, o durată de viață mai lungă.

consumul de energie-dispozitive electrice-calcul-formule-calcul-cost-putere

În afară de factorii menționați mai sus, eficiența dispozitivelor utilizate și intensitatea utilizării sunt decisive pentru nivelul consumului de energie electrică în gospodăriile private. Din acest motiv, este important să știm ce dispozitive și obiceiuri consumă cea mai mare energie.

Cât de mult poate face fiecare aparat de uz casnic este scris fie pe dispozitivul însuși, fie în instrucțiunile de utilizare. Cu ajutorul formulelor prezentate mai sus, este foarte ușor să se determine cât de mare este consumul de energie electrică al dispozitivului electric respectiv și ce proporție are astfel în factura anuală. Deci, puteți decide dacă ar trebui să fie schimbat cu unul care economisește energie și dacă merită cu adevărat să reduceți durata sau frecvența de utilizare. Iată câteva linii directoare dintr-o privire.

 Economisiți bani prin utilizarea conștientă de energie și un preț scăzut al energiei electrice

costuri mai mici de energie electrică-calculați-prețul-consumului de energie electrică

Chiar dacă nu doriți să vă limitați la utilizarea zilnică a aparatelor de uz casnic, puteți căuta în jur pentru un preț mai mic al energiei electrice. Un portal pentru compararea prețurilor la electricitate poate fi folosit ca un instrument foarte ușor. Ca sfat: Toptarif.de oferă o prezentare foarte detaliată a multor furnizori de energie electrică. Ofertele diferiților furnizori de energie electrică sunt actualizate de mai multe ori pe zi și vă arată acest lucru cel mai bun și mai ieftin mod de a deveni un nou furnizor de energie electrică. Portalurile de prețuri sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta consumatorii să calculeze prețurile. Majoritatea portalurilor oferă, de asemenea, calculatoare speciale ale prețului energiei electrice, care calculează cel mai mic tarif pentru consumatori, în funcție de persoanele din gospodărie și de consumul aproximativ de energie electrică. Cu alegerea a peste 1.000 de furnizori de energie electrică din Germania, alegerea nu este ușoară și este simplificată considerabil cu ajutorul unui portal de comparație.

Alegerea energiei electrice – pe urmele tranziției energetice din Germania

furnizor de electricitate-verde-electricitate-mediu-viitor-vânt-soare-energie

În perioada tranziției energetice și a evoluției prețurilor din ce în ce mai mari în Germania, multe gospodării germane acționează acum în conformitate cu o conștientizare ecologică exemplară și aleg una dintre sursele de energie regenerabile. Masa largă a furnizorilor de energie electrică are oferte foarte diferite în acest sens. Energia din vânt, soare și hidroenergie contrastează cu electricitatea din combustibili fosili și furnizează energie electrică în beneficiul mediului. Electricitatea verde nu trebuie să fie nici măcar mai scumpă decât alimentarea convențională cu energie. Aici, consumatorii nu numai că au posibilitatea de a economisi bani, ci și de a acționa cu conștiința curată față de mediu.

Ökoststom-protecția mediului-bioenergie-celule-solare