gospodărie

Camera de supraveghere la exterior: 5 sfaturi pentru selectarea și instalarea locației

5 sfaturi pentru instalarea unei camere de securitate exterioare

Camerele de supraveghere acționează ca un instrument preventiv împotriva infracțiunilor penale sau ajută la identificarea mai rapidă a infractorilor. Pentru ca camera dvs. de securitate să ofere claritate, securitate și dovezi tangibile, există o serie de lucruri de luat în considerare atunci când o instalați. Unde și cum este amplasată camera are un impact major asupra eficacității acesteia. Scopul este de a obține o imagine de ansamblu cât mai completă a situației și a autorilor. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să găsiți locația potrivită pentru camera dvs. de securitate în aer liber.

Cameră de supraveghere în exterior Cameră Dome cu un unghi de vizualizare mare

Caracteristicile importante ale unei camere de supraveghere pentru exterior sunt: ​​funcția de zoom bună, unghiul mare de vizualizare, vederea nocturnă și rezistența la intemperii.

  • Funcția de zoom și unghiul de vizualizare

Este important ca o cameră de supraveghere să aibă un interval suficient de lung. Cu cât unghiul de vizualizare al camerei de supraveghere este mai larg, cu atât este mai puțin probabil ca infractorii să rămână în afara vederii. O cameră dome este deosebit de eficientă în acest sens. Camera dome este sferică și oferă un unghi de vizualizare optim. Funcția de zoom este, de asemenea, foarte utilă dacă doriți să monitorizați o zonă mare.

  • Vedere nocturnă

Spărgătorii sau vandalii intervin de obicei noaptea, motiv pentru care are sens o cameră de supraveghere în aer liber cu vedere nocturnă. Aceasta înseamnă că camera trece în infraroșu atunci când este întuneric, astfel încât să puteți vedea exact ce se întâmplă în întuneric total. O alternativă ar fi să optezi pentru o cameră de supraveghere normală în combinație cu o bună iluminare exterioară cu un senzor de mișcare.

Camera de supraveghere în aer liber

  • Rezistența la intemperii

Indiferent de ploaie, grindină, zăpadă sau îngheț – o cameră de supraveghere ar trebui să funcționeze în orice vreme. Instalați camera într-un loc protejat, dar ușor accesibil, astfel încât să puteți curăța obiectivul, dacă este necesar. Polenul, nisipul, ploaia și vântul au cel mai mare impact asupra calității imaginii. Puteți curăța obiectivul și camera cu o cârpă umedă sau cu cârpe speciale de curățat. De asemenea, este important să păstrați camera de securitate liberă de pânză de păianjen și să verificați în mod regulat cablurile pentru a nu se fisura și a se usca.

Asigurați-vă că camera de securitate este instalată la înălțimea corectă

1. Gândește-te în avans la ceea ce vrei să monitorizezi.

Determinați zona pe care doriți să o monitorizați. În acest fel, știi exact ce modele de camere sunt cele mai potrivite pentru situația ta și la ce funcții ar trebui să fii atent. După ce ați stabilit zona care urmează să fie monitorizată, gândiți-vă dacă există prize electrice în apropiere sau cum să conectați camera. Ar trebui să fie o cameră cu un cablu Ethernet (PoE), o cameră de supraveghere analogică cu un cablu coaxial sau un model wireless? pe cambuy.de aflați ce modele de camere foto sunt potrivite în mod special pentru utilizare în exterior.

2. Asigurați-vă că camera de securitate este instalată la înălțimea corectă.

O cameră are cele mai bune performanțe la o înălțime cuprinsă între 2,5 și 3 metri. Se presupune adesea că o cameră instalată în sus oferă cea mai bună imagine. Dacă înălțimea este prea mare, cu toate acestea, detaliile sau fețele sunt abia vizibile. Desigur, nici o cameră de supraveghere nu ar trebui să stea prea jos. Acest lucru asigură că camera poate fi ușor sabotată. De preferință, alegeți o înălțime care nu poate fi atinsă fără ajutoare.

Camera de supraveghere IP instalată fără fir în colț

3. Așezați, de preferință, camerele într-un colț.

Fiecare cameră are un punct de vedere specific. Dacă camera de securitate este instalată în colț, chiar și o cameră mare poate fi complet monitorizată. Atunci este foarte dificil ca hoții să se miște în afara camerei.

4. Luați în considerare lumina soarelui.

Atunci când configurați o cameră, este important să luați în considerare soarele sau lumina. Pentru a evita supraexpunerea, este recomandabil să nu lăsați camera să privească direct în lumina soarelui. Se recomandă instalarea camerei de supraveghere sub un baldachin sau acoperiș.

Supravegherea video conform Regulamentului general privind protecția datelor

5. Respectați regulile și legile pentru supravegherea camerei.

Asigurați-vă că cunoașteți regulile și legile pentru instalarea camerelor de supraveghere în exterior. Există reguli diferite pentru utilizarea camerelor la locul de muncă, în spațiile comerciale și în case private. Puteți găsi mai multe informații în lucrarea oficială scurtă nr. 15 din DSK „Supravegherea video conform Regulamentului general privind protecția datelor”. Dacă un spațiu rezidențial sau comercial este echipat cu camere, trebuie să declarați în mod clar că există supraveghere a camerei. De exemplu, puteți utiliza un semn sau un autocolant pentru a face acest lucru. La urma urmei, legea presupune că, dacă cineva vede icoana și continuă, își dă de fapt permisiunea de a filma.

Sursa imaginii: unsplash.com / pixabay.com CC0