Frumuseţe

Toner Witch Hazel: 12 idei Cum se utilizează Witch Hazel

Tonerul de hamamelis face în sine beneficii

Nativii din America erau deja familiarizați cu efectele plantei de hamamelis: în acel moment era folosită ca remediu pentru înțepături și arsuri. În zilele noastre, ingredientele active găsite în frunzele și scoarța lor sunt utilizate la fabricarea produselor cosmetice, cum ar fi tonic de hamamelis, creme și unguente. Ca parte a rutinei de înfrumusețare, hamamelisul poate face multe: ameliorează mâncărimea, are efecte antiinflamatorii, reîmprospătează pielea, neutralizează roșeața și are un efect antibacterian. Dar agenții de curățare organici, parfumurile de cameră, îndepărtarea petelor și neutralizatorii de mirosuri conțin, de asemenea, apă de hamamelis. Am colectat 12 idei despre acest subiect pentru dvs., aflați cum să folosiți hamamelisul și cum vă puteți crea propriile produse cosmetice naturale și produse de curățare universale.

Toner de hamamelis: o privire de ansamblu asupra plantei medicinale hamamelis

Hamamelis Toner Facial Vrăjitoare Hazel Utilizați produse cosmetice Plante medicinale

Vrăjitoarea este un arbust peren al familiei de vrajitoare care este originar din America de Nord și Asia. În prezent, un total de șase specii și mai multe soiuri hibride sunt comune ca plante ornamentale în toată Europa. Cu toate acestea, nu trebuie confundate cu Hamamelis virginiana, vrăjitoarea Virginia. Este singura plantă medicinală din familia hamamelisului și, spre deosebire de celelalte soiuri, înflorește toamna. Perena poate atinge o înălțime de câțiva metri și are frunze ovale gălbui care sunt dispuse alternativ. Vara formează numeroase capsule lemnoase care se deschid cu puțin timp înainte de înflorire toamna și aruncă semințele negre. Ingredientele active sunt localizate în scoarța și frunzele plantei. Taninurile de tanin se obțin din coaja și taninurile de catehină și uleiurile esențiale din frunze.

Vrăjitoarea nu poate fi utilizată numai pentru prepararea tonerului facial pentru vrajitoare. În cele ce urmează vă oferim câteva exemple despre modul în care vă puteți face propriul ceai, tinctură sau compresă. Desigur, trebuie să vă adresați mai întâi medicului dumneavoastră și farmacistului despre efectele plantei medicinale înainte de ao utiliza.

Faceți-vă singuri rețeta de ceai Hamamelis pentru toner facial

Ceai de hamamelis Pentru comprese și clătiri înfundate: Ceaiul este preparat din frunze uscate de hamamelis și bucăți de carne tocate. Două lingurițe de frunze și carne de vită se pun într-o ceașcă și se toarnă peste ea 250 ml de apă fierbinte (ideal 90 de grade). Lăsați ceaiul să se absoarbă timp de 10 până la 12 minute, apoi strecurați și lăsați să se răcească deoparte. Puteți să-l utilizați pentru a spăla pielea inflamată, a face baie în ea timp de 10 până la 20 de minute sau pentru a pune o compresă. Puteți păstra ceaiul la frigider până la 24 de ore.

Comprimă cu ceai de hamamelis: Acestea sunt aplicate ca plic pe o parte afectată a corpului sau pe o rană. Lăsați compresa să funcționeze 2,5 – 3 ore. La prima utilizare a compresei, asigurați-vă că verificați dacă există reacții alergice, cum ar fi umflături sau roșeață, după 20 de minute.

Faceți-vă propria rețetă de tinctură de toner de hamamelis

Baie cu ceai de hamamelis: Deoarece ceaiul de hamamelis poate reduce inflamația, este adesea utilizat diluat pentru băile de șold. Cu o astfel de baie de șold, de exemplu, simptomele hemoroizilor pot fi atenuate în mod eficient. Ceaiul este pur și simplu turnat în apă caldă și apoi puteți face baie în interior timp de 15 minute. De asemenea, ajută la picioarele inflamate sau grele, de data aceasta ar trebui să adăugați ceaiul în apa din baia de picioare.

Faceți-vă singuri tinctura de hamamelis: Puneți aproximativ 120 g de coajă de vrăjitoare zdrobită într-o cratiță și turnați peste ea 300 ml de apă distilată, lăsați-o să se încălzească la foc mic timp de aproximativ 1 oră. Puteți amesteca din când în când. Nu aduceți amestecul la fierbere! Se strecoară amestecul cald. În funcție de cât lichid aveți, va trebui acum să adăugați aceeași cantitate de apă distilată. De exemplu, dacă aveți 200 ml de lichid, adăugați încă 200 ml de apă distilată. Adăugați ceva spirit. Puteți calcula cantitatea exactă de alcool de care aveți nevoie după cum urmează: 200 ml lichid + 200 ml apă distilată = 400 ml amestec de hamamelis. 400ml X 18% = 72 ml alcool. Depozitați tinctura închisă, uscată și întunecată. Utilizare: Se diluează între 15 și 25 de picături în 250 ml de apă și se aplică pe piele cu un tampon de bumbac.

Faceți-vă singur toner de hamamelis: rețetă de bază și exemple de aplicare

Witch Hazel Facial Toner Care Cleanse

Puteți cumpăra toner de hamamelis, dar îl puteți face și dumneavoastră. Vă vom explica în detaliu cum să faceți acest lucru.

Pentru apa de hamamelis aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200g scoarță uscată și tocată mărunt de Hamamelis virginiana și apă de la robinet. Deoarece trebuie să distilați lichidul, veți avea nevoie și de un alambic. Așa-numita distilerie Leonardo este deosebit de potrivită în acest scop.

Pregătire: Leonardo constă încă din patru părți: un ceainic pentru apă, un coș de aromă, care este umplut cu ierburi, flori și, în acest caz – cu coaja tăiată mărunt, un răcitor și un blat. Mai întâi trebuie să montați coșul de aromă în ibric, apoi umpleți coșul de aromă cu scoarță. Apăsați ușor materialul vegetal cu vârful degetelor. Apoi vine răcitorul, acum tot ce trebuie să faci este să conectezi furtunurile și poți începe distilarea. Întregul proces durează între 30 și 40 de minute.

Puteți adăuga această apă de vrăjitoare de casă la alte produse de îngrijire a pielii sau o puteți folosi ca toner facial.

Apa de hamamelis și proprietățile sale antiinflamatoare

Faceți-vă singur produs cosmetic pentru toner facial pentru hamamelis

1. Folosiți toner de hamamelis împotriva pungilor umflate de sub ochi

Pielea subțire de sub ochi își pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă și, prin urmare, are nevoie de îngrijire regulată. Dacă în timp se dezvoltă pungi sub ochi sau cearcăne, acestea pot fi calmate cu toner de hamamelis. Pur și simplu înmuiați tampoane de bumbac în apă de hamamelis, pliați-le, așezați-le pe ochi timp de 10 până la 15 minute și lăsați ingredientele de hamamelis să se înmoaie în.

2. Toner de hamamelis pentru varice

Varicele, cunoscute și sub numele de vene varicoase, sunt o afecțiune care provoacă dureri și umflături la nivelul picioarelor. Simptomele celor afectați pot fi ameliorate atât cu medicamente, cât și cu plante. Studiile au arătat că apa de hamamelis are, de asemenea, un efect pozitiv. În orice caz, trebuie aplicat pe părțile afectate ale corpului de cel puțin trei ori pe zi timp de trei săptămâni înainte ca primele rezultate să fie vizibile.

3. Apă de hamamelis pentru erupții cutanate

Un nou studiu publicat în Jurnalul European de Pediatrie de M. Kieser și H.H. Lupul eliberat în 2007 indică proprietățile antiinflamatorii ale hamamelisului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că anumite inflamații ale pielii la copii pot fi tratate eficient cu hamamelis.

Aplicați toner de hamamelis pe protecția împotriva arsurilor solare

4. Tonerul Witch Hazel ajută la arsurile solare

Hamamelisul poate ajuta, de asemenea, cu arsurile solare și calmează pielea stresată de soare. De îndată ce observați sau simțiți arsurile solare, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să faceți un duș răcoros. Oferă ușurare și răcorește pielea. Apoi, puteți aplica cu atenție tonerul cu tampoane de bumbac.

5. Apă de hamamelis pentru scalpurile sensibile 

Scalpul uscat și sensibil, care este predispus la roșeață, poate fi, de asemenea, tratat cu succes cu apă de hamamelis. În acest caz, produsul natural poate ameliora mâncărimea și poate ajuta pielea să se vindece rapid, dar îngrijirea blândă potrivită a părului poate face diferența pe termen lung. Un șampon ușor și măști regulate pentru păr cu 5-6 picături de tinctură de hamamelis vor echilibra scalpul.

Aplică tonic facial de hamamelis pentru a face propria ta rețetă

6. Tonerul de hamamelis ajută la mușcăturile de țânțari

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu tonerul de hamamelis și se aplică pasta pe zonele afectate. Vă oferim, de asemenea, o rețetă simplă pentru pulverizarea organică împotriva insectelor. Se amestecă apă distilată și toner de hamamelis într-un raport de 1: 1, se adaugă 30 de picături din unul dintre următoarele uleiuri esențiale: eucalipt, lavandă, mentă, rozmarin. Agitați sticla energic și pulverizați pielea cu ea.

7. Toner de hamamelis pentru vergeturi

Apa de hamamelis nu poate fi aplicată numai pe piele ca măsură preventivă, ci și poate ușura vergeturile care s-au format deja.

Toner de hamamelis în gospodărie

Curățător de uz casnic pentru toner de vrăjitoare

8. Detergenți pentru marmură și granit

Marmura și granitul sunt pietre naturale sensibile, a căror suprafață se poate decolora. Prin urmare, agenții de curățare blânzi sunt o necesitate absolută. Tonerul hamamelis poate fi deosebit de eficient în curățarea suprafețelor foarte lustruite. Pulverizați suprafața, apoi ștergeți-o cu o cârpă din microfibră. Pentru a fi sigur, puteți testa mai întâi efectul tonerului facial pe o zonă discretă.

9. Ca agent de îndepărtare a petelor în gospodăriile cu animale

Toată lumea care are un animal de companie cunoaște problema: provocarea nu este doar eliminarea petelor, ci și neutralizarea mirosurilor. Acesta este locul în care tonerul de hamamelis vine la îndemână. Mai întâi, ștergeți lichidul cu un prosop de hârtie, apoi pulverizați petele cu apă de hamamelis și apoi curățați petele cu un curățător de enzime.

Ștergeți produsul de curățare a tonerului de hamamelis

10. Ca detergent pentru covoare

Tonerul pentru hamamelis este, de asemenea, utilizat pentru tratarea murdăriei din covoare, covoare și altele asemenea. Amestecați azotul cu toner facial pentru hamamelis, verificați mai întâi pasta finită într-un loc discret și apoi o puteți folosi pentru a curăța covorul.

11. Ca agent de curățare pentru bijuterii

Cu cât purtați mai mult bijuteriile preferate, cu atât va deveni mai murdar. Apa de hamamelis este un detergent delicat care va elimina eficient murdăria din cercei, coliere și brățări.

12. Faceți-vă parfumuri de cameră cu apă de hamamelis.

Faceți-vă rețete parfumate pentru toner facial pentru hamamelis

Rețeta de bază pentru un parfum de cameră constă din trei ingrediente: apă distilată, apă de hamamelis și ulei esențial la alegere. Pentru inspirație, vă oferim patru combinații pe care le puteți face singuri:

Ingrediente pentru rețeta de bază: 100 ml apă distilată, 1 lingură de toner facial hamamelis, 50 picături de ulei de parfum la alegere.

Lovitură de prospețime cu următoarele uleiuri esențiale: 20 picături de ulei de lămâie, 15 picături de ulei de busuioc, 10 picături de ulei de rozmarin, 5 picături de ulei de mentă.

Stare de vară cu următoarele uleiuri parfumate: 20 picături de ulei de lavandă, 20 picături de ulei de lămâie, 10 picături de ulei de rozmarin.

Pentru o concentrare mai bună: 30 picături de ulei de mentă, 20 picături de ulei de rozmarin.

Utilizați tonic facial pentru hamamelis Faceți-vă propriile produse de frumusețe naturale