Frumuseţe

Peeling cu acid mandelic: mare ajutor pentru îngrijirea pielii pentru o piele minunată!

Cuvântul „acid” evocă asocieri cu eprubete cu barbotare și arsuri chimice înfiorătoare. Dar cu o concentrație adecvată, acizii de frumusețe sunt printre cele mai bune ingrediente active în îngrijirea pielii de astăzi. Sunt adevărate remedii minune pentru acnee, riduri, pete de vârstă, hiperpigmentare și cicatrici și evocă un ten impecabil. Cu toate acestea, cu atât de multe produse de înfrumusețare acide, aflându-vă ce produse să folosiți pentru ceea ce poate fi copleșitor. Trucul este să alegi acidul potrivit care să se potrivească nevoilor specifice ale pielii tale. Astăzi vă vom spune ce este peelingul cu acid mandelic și ce beneficii aduce pentru piele.

aplicarea peelingului acidului de migdale ca concentrație serică de 10%

Acidul mandelic este utilizat în produsele de îngrijire a pielii fără prescripție medicală și în cojile chimice profesionale. Este cel mai blând dintre toți acizii alfa hidroxi, ceea ce îl face sigur în utilizare pe o mare varietate de tipuri de piele. Acidul mandelic este o alegere excelentă pentru începători în ceea ce privește cojile acide și este potrivit pentru aproape toate tipurile de piele – de la cele grase la cele mature până la cele sensibile. În loc să îndepărteze doar stratul superior al pielii, pătrunde mai adânc în pori.

Ce este acidul mandelic?

cât de des se folosește peeling cu acid de migdale

Probabil ați auzit de acid glicolic și acid lactic în produsele de îngrijire a pielii. Comparativ cu aceste ingrediente active, acidul mandelic nu a fost la fel de bine cunoscut în industria frumuseții. Dar asta începe să se schimbe pe măsură ce mai multe mărci de îngrijire a pielii le adaugă la liniile lor de produse.

Acidul mandelic se obține din migdale amare. Deși aparține familiei de alfa hidroxi acizi (AHA), cum ar fi acidul glicolic și acidul lactic, este mai blând și mai blând. AHA îndepărtează celulele moarte ale pielii și reînnoiesc ușor pielea. Acestea stimulează diviziunea celulară prin ruperea legăturilor dintre celule. De asemenea, ajută la curățarea porilor și evocă un ten uniform.

Acidul mandelic are molecule mai mici decât alți acizi AHA

Ceea ce diferențiază acidul mandelic de rudele sale AHA este dimensiunea moleculelor sale. Moleculele lor sunt mai mari decât oricare alți hidroxi acizi utilizați în îngrijirea pielii. Moleculele sale sunt de două ori mai mari decât acidul glicolic. De ce este important acest lucru? Moleculele mai mari de acid mandelic pătrund în piele mult mai lent decât moleculele mai mici. Din acest motiv, este mult mai blând și mai puțin probabil să provoace iritarea pielii.

Doar pentru că acidul mandelic este absorbit încet nu înseamnă că ați simți ceva. Înseamnă doar că acidul pătrunde straturile pielii mult mai lent decât, de exemplu, acidul glicolic. Totul se întâmplă la nivel molecular.

Care sunt beneficiile peelingului acidului mandelic pentru piele?

efect de peeling acid de migdale pentru un ten radiant

Utilizarea regulată a cojii de acid mandelic poate ajuta la ameliorarea multor probleme ale pielii. Rezultatele obținute cu acidul mandelic, ca și în cazul tuturor ingredientelor pentru îngrijirea pielii, sunt cumulative: cu cât îl folosiți mai mult, cu atât veți vedea rezultate mai bune.

Reîmprospătează tenul

Ca peeling, acidul mandelic îmbunătățește tenul și îi conferă uniformitate. Pielea se simte mai moale și mai fină și arată mai strălucitoare.

Împotriva hiperpigmentării și melasmei

Acidul mandelic poate ajuta la atenuarea tuturor tipurilor de hiperpigmentare: pete solare sau de vârstă, pistrui, hiperpigmentare postinflamatorie și melasmă.

Ajută la cicatrici de cos și acnee

Deși nu este utilizat singur pentru tratarea acneei, poate fi încorporat într-o rutină de tratament pentru acnee pentru a curăța porii și a reduce comedoanele. Acidul mandelic este antibacterian, deci poate fi deosebit de util în reducerea acneei inflamatorii. De asemenea, vă poate ajuta să scăpați de urmele întunecate ale cosurilor.

Acid mandelic pentru cicatrici de cos și acnee

Împotriva ridurilor și a liniilor fine

Acidul mandelic este un ingredient popular împotriva îmbătrânirii în lumea îngrijirii pielii. Poate ajuta la reducerea liniilor fine, iar utilizarea pe termen lung poate îmbunătăți fermitatea și elasticitatea pielii. Cu toate acestea, nu reduce cu adevărat liniile de expresie, cum ar fi: B. liniile dintre sprâncene (denumite în mod adecvat „11s”). Cu toate acestea, atunci când pielea este uscată, unele studii au arătat că acidul mandelic poate stimula pielea să producă mai mult sebum sau ulei natural.

Peeling delicat pentru toate tipurile de piele

Acidul mandelic este cel mai blând dintre toți acizii alfa hidroxi, deci poate fi utilizat pe un număr mai mare de tipuri de piele, inclusiv pe cele cu piele sensibilă și rozacee. Chiar și persoanele care nu pot utiliza alte AHA pot folosi adesea acid mandelic fără a provoca iritații. Este deosebit de bun pentru pielea care este predispusă la decolorare, deoarece nu provoacă inflamații și hiperpigmentare, așa cum fac alte AHA.

posibile efecte secundare

Produsele și cojile de acid mandelic sunt mai prietenoase cu pielea decât alte tratamente AHA și efectele secundare sunt rareori observate. Cu toate acestea, toate produsele alfa hidroxi acid pot provoca reacții adverse. Acestea sunt mai susceptibile să apară dacă începeți cu un procent ridicat din produsul acidului mandelic.

Cele mai frecvente efecte secundare sunt:

Piele uscată și fulgi

Peelingul pielii

Iritație sau roșeață

Piele sensibilă la atingere

Cojile de acid mandelic încurajează apariția rănilor. (Acest lucru nu se aplică doar acidului mandelic; multe coji chimice pot provoca focare la rece, la fel și microdermabraziunea).

Dacă aveți leziuni la rece frecvent, luați în considerare ca un dermatolog să vă facă peelingul în locul unui cosmetician sau să utilizați o coajă foarte delicată la domiciliu. Un dermatolog poate prescrie medicamente antivirale pentru a ajuta la prevenirea unui focar. Acest lucru este deosebit de important de reținut dacă aveți scruburi pregătite pentru un eveniment major, cum ar fi o nuntă.

Nu combinați acidul mandelic cu medicamente topice eliberate pe bază de prescripție medicală, cu excepția cazului în care medicul dermatolog vă recomandă.

Alegerea tratamentului potrivit de înfrumusețare

Folosiți acasă un exfoliant de migdale ca ser

Pe măsură ce acidul mandelic crește în popularitate, sunt lansate din ce în ce mai multe produse care conțin acest AHA. Este minunat să ai atât de multe opțiuni, dar de unde știi care sunt cele mai potrivite pentru tine?

Produse fără prescripție medicală pentru uz casnic

Pentru un ten mai strălucitor și îmbunătățirea petelor mici și a decolorărilor pielii, produsele fără prescripție medicală sau dermacosmeticele sunt alegerea perfectă. Acidul mandelic este un ingredient pentru spălarea feței și a tonerelor, dar este cel mai frecvent utilizat ca ser facial și exfoliant.

Serurile faciale sunt produse de uz zilnic. Se aplică după curățare (și după tratamentul cu toner facial) și înainte de a aplica loțiune. Serurile faciale sunt produse care nu se spală. Majoritatea serurilor faciale cu acid mandelic sunt folosite doar seara.

Aplicați toner cu acid mandelic seara împotriva ridurilor

Cojile de acid mandelic sunt mai puternice decât serurile. Ar trebui să utilizați acest lucru de maxim câteva ori pe săptămână. Deoarece conțin în general un procent mai mare de acid mandelic, peelingurile oferă rezultate vizibile imediate, dar pot fi și mai iritante. Cel mai bine este să urmați instrucțiunile de utilizare ale producătorului.

Rețineți că utilizarea unui produs cu acid mandelic împreună cu un alt exfoliant sau tratament pentru acnee poate duce la uscăciune excesivă și iritare. Dacă pielea dvs. se irită, nu utilizați acid mandelic în zilele în care utilizați un alt exfoliant.

Coji chimice profesionale

tratament peeling acid de migdale de către o cosmeticiană

Cojile profesionale mai puternice de acid mandelic pot fi utilizate pentru tratarea cazurilor mai severe de hiperpigmentare, cum ar fi melasma, precum și a semnelor severe de pigmentare cauzate de acnee. Cojile superficiale (microdermabraziune) sunt efectuate de o cosmeticiană într-un salon sau centru medical, iar cojile mai profunde sunt efectuate de un dermatolog. Pentru tratarea acneei, acidul mandelic este de obicei combinat cu acid salicilic.

Cu un peeling, o soluție de acid mandelic se aplică pe față și o lasă să acționeze pentru o anumită perioadă de timp, în funcție de tipul de piele. Nu este dureros, dar este posibil să simțiți o senzație de furnicături sau senzație de arsură în timpul tratamentului. Cu coji superficiale, este posibil să nu observați deloc efecte secundare. După o coajă mai adâncă, pielea ta se va dezlipi și se va reînnoi pentru câteva zile.

Solicitați unui cosmetician să facă peeling acid mandelic 50 pentru rozacee

Cojile de acid mandelic au un potențial mai scăzut de efecte secundare decât cojile de acid glicolic și sunt preferate pentru persoanele care sunt predispuse la hiperpigmentare. Cu toate acestea, acesta nu este un tratament unic. Ca și în cazul tuturor cojilor chimice, trebuie urmate o serie de terapii exfoliante pentru a obține rezultate bune. Cel mai adesea, pro-peeling se face o dată pe săptămână timp de șase până la opt săptămâni (cu toate acestea, planul exact de tratament va depinde de pielea dumneavoastră și de rezultatele dorite).

După prima decojire, veți observa că pielea dvs. este mai moale, mai strălucitoare și mai fină. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca decolorarea și liniile fine să se îmbunătățească în mod vizibil după prima procedură. Rezultatele încep să se arate.

Sfaturi despre utilizarea cojilor de acid mandelic

Sfaturi despre utilizarea cojilor de acid mandelic

Fie că utilizați produse OTC sau pro-peels, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a obține cele mai bune rezultate.

Selectați una la început Produs cu o concentrație scăzută de acid mandelic, precum 5% sau 10%, astfel încât pielea să se poată obișnui cu efectele acidului. Un peeling foarte concentrat poate provoca iritații ale pielii, roșeață și mâncărime. Cu cât procentul de acid mandelic este mai mare, cu atât riscul de reacții adverse este mai mare. Puteți obține în continuare rezultate excelente cu exfolieri cu concentrație mai mică dacă le utilizați în mod constant. Peelingurile acide cu 40% sau 50% acid mandelic sunt utilizate pentru terapiile de peeling în saloanele de înfrumusețare.

Aplicați protecție solară zilnic. Curățările AHA, serurile și altele asemenea vă pot face pielea extrem de sensibilă la lumina soarelui. Indiferent dacă folosiți un exfoliant fără prescripție medicală la domiciliu sau urmează o terapie de exfoliere, utilizați SPF 30 sau mai mult în fiecare zi pentru a vă proteja pielea de efectele nocive ale soarelui.

Aplicați protecție solară zilnic pentru terapia peeling

rezumat

Cel mai mare beneficiu al acidului mandelic este natura sa blândă. Alte AHA și retinoizi topici pot funcționa mai repede și sunt în general mai eficienți, dar nu toate tipurile de piele le vor tolera. Pentru tipurile de piele mai sensibile, acidul mandelic este o opțiune foarte bună. Dacă utilizați produse medicamentoase pentru îngrijirea pielii, este important să obțineți aprobarea dermatologului înainte de a adăuga ceva la rutina curentă de îngrijire a pielii. Indiferent de tipul de tratament cu acid mandelic pe care îl alegeți, pregătiți-vă pentru rezultate lente și constante. Fii consecvent și răbdător!