Frumuseţe

Creați-vă propriul spray de răcire: o prezentare generală a celor mai bune rețete de băuturi răcoritoare pentru zilele toride de vară!

Nopți lungi în grădină, haine aerisite, soare, plajă și lista continuă – cu greu există cineva care să nu iubească vara! Dar când este incredibil de cald afară, aerul condiționat nu funcționează și ești blocat în birou sau acasă scăldat în transpirație, ai nevoie de puțină răcoritoare. Pe lângă temperaturile ridicate, pielea noastră este expusă în fiecare zi la razele UV dăunătoare, motiv pentru care vara este esențială o îngrijire adecvată a pielii. Un spray de răcire pentru corp poate face căldura mai suportabilă și, de asemenea, oferă pielii noastre umezeală. Și cine are nevoie de produsele scumpe cu ingrediente îndoielnice din farmacie atunci când putem face cu ușurință un spray de răcire? Ideile noastre de rețete se bazează doar pe ingrediente naturale și sunt exact răcorirea de care aveți nevoie pentru a supraviețui căldurii de vară!

Răcirea spray-ului de vară face rețete de toner pentru față

Când este cald afară și nu avem ocazia să mergem la piscina în aer liber, spray-urile răcoritoare aduc răcorirea sperată! Se folosesc doar ingrediente naturale și substanțe nutritive, pe care le puteți regla oricând în funcție de propriile nevoi și gust. Puteți găsi ingredientele pentru acest lucru în toate farmaciile și magazinele de produse naturiste bine aprovizionate, precum și online. Pentru a evita risipa de ambalaje inutile și pentru a face ceva bun pentru mediu, puteți folosi sticle de pulverizare reutilizabile și pur și simplu le reumpleți din nou și din nou.

Faceți-vă propriul spray de răcire: rețetă de spray pentru corp de mentă

Îngrijirea corpului cu ulei de mentă în sfaturile de vară îți face propriul spray de răcire

Știm cu toții că menta este incredibil de răcoritoare, mai ales vara. Uleiul esențial de mentă este folosit pentru această rețetă și, prin urmare, spray-ul este potrivit doar pentru organism. Dacă îl aplicați pe față, iritația și iritarea pielii se pot dezvolta rapid. Nu aveți gel de aloe vera în casa dvs. în acest moment? Nu este o problemă – amestecul de apă și ulei de mentă este la fel de răcoritor și calmant pentru piele.

 Ingrediente:

 • 2 linguri de apă distilată
 • 2 linguri de apă de hamamelis
 • 3 linguri de gel de aloe vera
 • 10 picături de ulei esențial de mentă

Pregătire:

 • Puneți toate ingredientele într-o sticlă de spray de 150 ml, agitați energic amestecul și spray-ul de răcire este gata!

Instrucțiuni importante:

 • Asigurați-vă că respectați cantitățile date – menta este un ulei esențial foarte puternic și doar câteva picături sunt suficiente pentru a răci pielea.
 • Dacă aveți pielea sensibilă, este mai bine să înlocuiți uleiul de mentă cu ulei de lavandă.
 • Femeilor însărcinate li se permite să utilizeze uleiuri esențiale numai după consultarea medicului lor. Uleiul de mentă poate reduce și producția de lapte la mamele care alăptează.

Spray răcoritor pentru corp cu apă de trandafiri

Faceți-vă propriul spray de răcire. Îngrijirea feței de vară piele cu efect de trandafir

Apa de trandafiri are un efect calmant și oferă pielii multă umiditate. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, este ideal pentru oricine dorește să facă ei înșiși un spray de răcire minunat parfumat..

Ingrediente:

 • 50-60 ml apă de trandafiri
 • 5-6 picături de ulei esențial de lavandă
 • 1 sticlă de pulverizare mică

Instrucțiuni:

 • Se toarnă apa de trandafiri și uleiul de lavandă în sticla de pulverizare și se agită energic amestecul.
 • Cel mai bine este să depozitați spray-ul într-un loc răcoros și întunecat și să îl utilizați în decurs de o lună.

Faceți-vă propriul spray răcoritor cu ceai verde

Sfaturile de îngrijire a pielii fac ca corpul de vară să se pulverizeze singur

Cutia dvs. de ceai se revarsă și nu știți ce să faceți cu toate plicile de ceai? Apoi, această rețetă pentru a-ți crea propriul spray de răcire este potrivită pentru tine! Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanți și calmează pielea iritată, făcându-l alegerea perfectă pentru o zi fierbinte de vară! Cel mai bun lucru la acest spray de răcire este că îl puteți folosi și pe față fără probleme.

Pregatirea este de fapt destul de simplu. Pur și simplu înmuiați 1-2 pungi de ceai cu ceai verde timp de cel puțin 4 ore în 400 ml apă rece ca gheața și apoi turnați amestecul într-o sticlă de pulverizare. Păstrați sprayul doar în frigider. Pentru o variantă mai rapidă, puteți turna 200 de mililitri de apă fiartă peste 1 pungă de ceai verde și lăsați-o să se absoarbă timp de 10-15 minute. Lăsați să se răcească scurt, umpleți într-o sticlă de pulverizare și ați terminat!

Faceți-vă propriul spray de răcire cu castraveți pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

Asigurați-vă propria rețetă de spray de vară pentru răcire

Dacă doriți să rămâneți reîmprospătat în zilele fierbinți de vară și, în același timp, să vă alimentați pielea cu substanțe nutritive importante, atunci ar trebui să vă faceți cu siguranță un spray de răcire!

Ingrediente:

 • 1 castravete
 • 1 lingură apă de trandafiri
 • 1 linguriță de gel de aloe vera
 • 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors

Pregătire:

 • Tăiați castravetele în bucăți mici și puneți-le într-un blender puternic.
 • Se curăță fin și se toarnă amestecul într-o cârpă fină pentru a stoarce excesul de apă.
 • Puneți castravetele în piure cu ingredientele rămase într-un castron și bateți bine.
 • Completați în sticla cu spray și utilizați-o în decurs de o săptămână. Păstrați spray-ul în frigider între utilizări.

Sfaturi:

 • Folosiți acest spray de răcire numai când sunteți acasă sau când nu trebuie să ieșiți la soare. Acidul citric usucă pielea și poate duce la iritarea pielii și la pete de pigment.
 • Nu aruncați carnea de castravete – este ideală pentru o mască de vară hrănitoare, de casă.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii de vară Faceți singur după răcirea soarelui toner facial