Frumuseţe

Cosmetice naturale: La asta ar trebui să fiți atenți atunci când cumpărați

Cumpărați produse cosmetice naturale - luați în considerare ingredientele

La început mâncarea era organică și acum ar trebui să fie și produsele cosmetice. O piață vastă pentru industria cosmetică – din păcate, nu există încă o definiție uniformă a ceea ce este permis să fie cosmeticele naturale. Cât de naturală este cosmetica naturală?

Creșterea anuală a vânzărilor pentru produsele cosmetice naturale este de două cifre și reprezintă acum șapte la sută din vânzările totale. Tendință ascendentă. Prin urmare, mulți producători doresc și o bucată din plăcintă. Ei își promovează cremele, loțiunile de corp și gelurile de duș cu sloganuri precum „ingrediente naturale” sau „organice”. În absența unui sigiliu de aprobare, acesta poate conține și materiale sintetice.

Unii producători fac publicitate că produsele lor nu conțin substanțe sintetice care pot dăuna sănătății. Dar există mii de aditivi sintetici sau chimici ale căror efecte asupra sănătății nu au fost încă cercetate. Așadar, doar citirea ingredientelor oferă siguranță. Deoarece nu toate sunt cunoscute și unele nume bine sunate ar putea ascunde vechi cunoscuți, este recomandabilă cercetarea pe internet. Dacă doriți, puteți aici în magazinul online Căutați în jur produse cosmetice naturale și navigați în liniște.

Produse cosmetice naturale fără teste pe animale?

testarea animalelor pentru cosmetice naturale - interzisă

Majoritatea oamenilor asociază natura cu creșterea animalelor corespunzătoare speciilor, pe care publicitatea îi place să o consolideze cu animale drăguțe și confortabile. Cu toate acestea, consumatorii nu ar trebui să creadă tot ceea ce vin cu agențiile de publicitate. Testarea pe animale este interzisă prin lege pentru producția de produse cosmetice organice naturale – acest lucru se aplică nu numai produsului, ci și ingredientelor sale. Aici este foarte strict Lista pozitivă a Asociației germane pentru bunăstarea animalelor cu sigiliul IHTK. Toate ingredientele testate pe animale după 1979 sau în care există chiar și cea mai mică legătură cu experimentele pe animale sunt interzise. Chiar și dependența economică de companiile furnizoare exclude includerea în lista pozitivă. Nici măcar substanțe de la animale moarte (de exemplu, proteine ​​de mătase) nu pot fi incluse.

Sigiliul Leaping Bunny, iepurele care sare, arată puțin mai puțin strict. Spre deosebire de lista pozitivă, totuși, nu se poate acorda aprobare în China, deoarece „fără testarea pe animale” nu înseamnă ce ar trebui să însemne în Regatul Mijlociu.

Ce ingrediente din produsele cosmetice sunt discutabile și periculoase pentru sănătate?

Cosmetice naturale-cumpărați-online-crema-ingrediente-nota

Nimeni nu ia hormoni în mod voluntar decât dacă este absolut necesar. Cu toate acestea, acestea sunt un mijloc ieftin și eficient de a obține un filtru UV ridicat sau o durată de viață mai lungă. OMS a fost foarte critic în raportul său din 2013. Un singur hormon într-o doză minimă ar fi în continuare acceptabil, dar problema gravă constă în interacțiunea mai multor agenți hormonali în același timp și poate promova anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân sau de prostată. Cu toate acestea, utilizarea sa în timpul sarcinii este deosebit de îngrijorătoare, deoarece hormonii pătrund în organism prin piele și afectează astfel dezvoltarea fătului.

Nitrozaminele sunt, de asemenea, substanțe cauzatoare de cancer și pot provoca leziuni severe ale ficatului și rinichilor. În mod paradoxal, însă, înlocuiesc parabenii care au fost implicați în cancerul de sân. Formaldehida, care este deja interzisă în Suedia și Japonia, este, de asemenea, foarte alergenică pe lista factorilor de risc de cancer. Mulți oameni cred că se găsește doar în oja. Din păcate, de asemenea, în creme și adesea sub diferite alte nume, din cauza efectului descurajant asupra clienților.

O pledoarie pentru cosmetice naturale

cumpărați produse cosmetice naturale-online-ingrediente

Deși nu există o definiție și o reglementare corespunzătoare pentru produsele cosmetice naturale, acestea sunt „mai sănătoase” decât produsele cosmetice din industria convențională datorită sigiliului existent. Aici, intoleranța este nu numai mai puțin probabilă, dar nu conține substanțe cancerigene cunoscute. Pentru a evita ambalarea falsă, consumatorii ar trebui totuși să arunce o privire asupra ingredientelor.