fitness

Tendință de antrenament funcțional – beneficii, echipament de fitness și exerciții

echipament de antrenament funcțional sac de nisip - sling trainer - benzi de rezistență - nesfârșit trainer

„Antrenamentul funcțional” s-a schimbat de la o tendință la un fenomen de masă în ultimii ani și este, de asemenea, denumit și formarea viitorului. Această formă de antrenament se bazează pe mișcările cotidiene în care diferitele grupuri musculare interacționează în același timp. În consecință, exercițiile de antrenament ar trebui să fie funcționale, adică să nu fie destinate mușchilor individuali sau grupurilor de mușchi izolat ca în antrenamentul tradițional de forță. Accentul este pus pe secvențele complexe, naturale ale mișcării. Corpul în ansamblu ar trebui să fie întărit și, în același timp, să fie stabil și rezistent.

Ce aduce antrenamentul funcțional?

antrenament funcțional al propriei veste cu greutate corporală

Antrenamentul funcțional vă face propriul Dispozitivul de antrenare a corpului și ar trebui să producă efecte holistice: optimizarea performanței în domeniile de forță, rezistență, coordonare și flexibilitate. Antrenamentul regulat întărește întregul sistem musculo-scheletic, ceea ce este pozitiv în viața de zi cu zi. Muschii frumoși sunt incluși gratuit! Scopul antrenamentului funcțional este de a stabiliza corpul și de a face mușchii și articulațiile potrivite pentru antrenament, viața de zi cu zi și competiția. Antrenamentul funcțional este ideal pentru sportivii amatori – indiferent de nivelul de fitness și de vârstă.

Chiar și operatorii studiourilor de fitness convenționale au recunoscut că nu își mai pot satisface clienții cu gantere clasice și echipamente de antrenament. Antrenamentul funcțional este acum posibil și în propriile patru pereți și în timpul călătoriei. Cel mai bun: nu sunt necesare gantere, doar câteva dispozitive auxiliare ușor de utilizat și sigure de utilizat sunt suficiente. pe aerobis.com de exemplu, puteți descoperi o gamă largă de diferite dispozitive de antrenament funcționale. Fiecare dispozitiv are focalizarea proprie, dar poate fi utilizat și individual pentru antrenament holistic. Deci, nu trebuie să treci prin 10 sau mai multe stații individuale ca în sala de gimnastică. Cu o gamă largă de greutăți și modele diferite, fiecare își poate pune la dispoziție propriile accesorii de antrenament individuale și de îndată ce a fost făcută selecția, puteți începe.

Exerciții de antrenament funcțional

antrenament funcțional antrenament sling-spate-partea superioară a corpului

Programul de antrenament funcțional constă în principal din exerciții în care stagiarul lucrează cu propria greutate corporală ca rezistență. Un stimul extern îl pune pe sportiv într-o situație de echilibru instabil în care trebuie să se stabilizeze sau să se echilibreze.

Accentul se pune pe mușchii de bază, care sunt foarte importanți pentru stabilitatea întregului sistem musculo-scheletal. În special, sunt antrenați mușchii abdominali, răpitorii din șolduri și stabilizatorii umărului. Pentru a întări permanent miezul, au loc multe exerciții în picioare pe ambele picioare. Dar există și variații în care vă întindeți pe podea sau începeți într-o poziție push-up.

Cel mai faimos echipament de fitness pentru antrenament funcțional

antrenament-funcțional-exerciții-sling-trainer-canotaj-partea superioară a corpului

  • Din Sling trainer este echipamentul general pentru coordonarea și forța antrenamentelor. Este antrenat doar cu greutatea corporală, iar selecția exercițiilor este destul de mare. Atât corpul superior, cât și corpul inferior pot fi antrenate. Intensitatea exercițiului poate fi variată continuu prin schimbarea unghiului de instalare. Prin urmare, dispozitivul este la fel de potrivit pentru începători și profesioniști.

Exerciții de bază cu antrenorul de sling:

– Canotat pe o pantă (brațe, umeri, spate),

– flotări (piept, umeri, trunchi, brațe)

– Fluture invers cu brațele eșalonate (umăr, partea superioară a spatelui, gât)

– Recrunch (stomac, picioare)

– ghemuit (picioare, fese)

Antrenament cu saci de nisip

antrenament-funcțional-sac de nisip-avantaje-trunchi-stabilitate

  • Sacul de nisip este un dispozitiv de antrenament extrem de versatil și oferă una dintre cele mai eficiente modalități de a construi mușchi, de a reduce grăsimea și de a îmbunătăți postura. După cum sugerează și numele, este antrenat cu un sac de nisip mai mult sau mai puțin greu. Spre deosebire de greutățile convenționale, cum ar fi gantere, mișcarea cu un sac de nisip este mult mai instabilă, deoarece nisipul din sacul de nisip se mișcă constant. Prin urmare, greutatea nu este rigidă, iar mușchii sunt obligați să se reajusteze constant la aproape fiecare exercițiu. Pungile de nisip blackPack pot fi de asemenea umplute cu o pungă de încărcare (opțională) AQUA. Acest lucru transformă punga de nisip într-un aquabag și antrenamentul instabil devine și mai intens, deoarece apa se mișcă și mai mult.

Exerciții de bază cu sacul de nisip:

– Umăr (aproape toți mușchii sunt folosiți, creează forța de bază)

– Putere curată & Apăsați (pentru antrenarea mușchilor de bază, abdominali și superiori)

– În întreaga lume (exercițiu funcțional pentru tot corpul)

– Scândură cu tracțiune exterioară (mușchii trunchiului și centurii umărului)

– Plămâni de rotație (stabilitate de bază, mușchi abdominali și ai spatelui)

Frânghii de luptă

antrenament-funcțional-exercițiu-luptă-corzi-rezistență

  • Frânghii de luptă sunt frânghii de fitness care sunt oscilate în moduri diferite, astfel încât acestea să alerge în valuri până la punctul de ancorare. Tehnicile de leagăn antrenează în primul rând rezistența la forță. Mușchii brațului și umărului beneficiază enorm de exerciții, dar și trunchiul și picioarele sunt antrenate. Corzile de luptă sunt disponibile în diferite lungimi și diametre. Pentru antrenament aveți nevoie de aproximativ jumătate din teren ca suprafață de antrenament. Diametrul corzii este decisiv deoarece are o influență directă asupra dificultății exercițiilor. Cu cât coarda este mai groasă, cu atât efortul trebuie să fie mai mare.

Exerciții de bază cu frânghii de luptă:

– Jumping Jack (picioare, brațe, umeri)

– Opt (mușchii bătători)

– unde reciproce (brațe, umeri)

– răsucire rusească (stomac, brațe)

Benzi de rezistență

benzi de rezistență-antrenament funcțional-mai eficiente-mai variate

  • Elasticul Benzi de rezistență, Cunoscute și sub numele de benzi de putere, sunt perfecte pentru antrenarea forței și flexibilității. Principiul este foarte simplu: cu cât benzile de cauciuc sunt mai întinse, cu atât rezistența este mai mare, deoarece se străduiesc să revină la rezistența inițială. Acestea fac ca fiecare exercițiu să fie mai eficient și mai variat. Cu ajutorul benzilor de rezistență, pot fi antrenate toate părțile corpului, în special picioarele, stomacul și fesele.

Exerciții de bază cu benzi de rezistență:

– Glute Bridge (fese, stomac, picioare)

– genuflexiuni frontale (stomac, picioare)

– Flutter lovituri (stomac, picioare)

– Flotări (piept, umeri și mușchi de bază)

Antrenor de sfoară fără sfârșit

antrenament-funcțional-antrenor-de-frânghie-nesfârșit-oriunde-utilizabil

  • Greutate redusă, utilizabilă oriunde și ușor de învățat. Cu Antrenor de sfoară fără sfârșit puteți antrena mișcări de tragere, împingere și rotire care provoacă întregul corp superior. Antrenamentul se efectuează cu o frânghie nesfârșită lungă de 4 m, cu rezistență selectabilă. Antrenorul pentru frânghie nu numai că provoacă mușchii spatelui, ci și umerii, brațele și forța de prindere.

Exerciții de bază cu antrenorul interminabil de frânghie:

Indiferent dacă este îndreptat spre dispozitiv sau îndepărtat, în picioare, așezat sau sprijinit – acest dispozitiv de antrenament oferă nenumărate exerciții.