fitness

De ce yoga este importantă pentru copii – avantajele yoga pentru copii dintr-o privire

Yoga pentru copii se practică în India de secole, spre deosebire de țările occidentale, cum ar fi Germania, care a descoperit yoga pentru copii cu doar câțiva ani în urmă. Între timp, însă, se confruntă cu un adevărat boom. Multe studiouri oferă yoga pentru copii, unele chiar specializate în grădiniță și școlari. Dar ce este mai exact yoga pentru copii și la ce se folosește oricum? Are influențe pozitive și copiii se distrează mult cu exerciții bune.

Yoga copiilor – de ce de fapt?

Mama și fiica fac yoga împreună

Practic, copiii sunt deja adevărați yoghini, deoarece de obicei nu se gândesc prea mult la viitor și trecut, ci sunt în aici și acum. Când se joacă, adesea stau pe tocuri, sunt articulați în mod natural și, dacă este posibil, aleargă deseori prin pădure. Cu aceste realizări, întrebarea de ce este și mai urgentă.

Poziția copacului yoga în aer liber

Există motive foarte importante, deoarece în perioadele de Netflix și digitalizare, copiii petrec mult timp în fața computerului sau a tabletei, smartphone-ului sau televizorului la o vârstă fragedă. Fluxul de informații este incredibil de rapid și continuă să crească. În plus, există cerințe în școală și, eventual, stres în timpul liber, în funcție de modul în care părinții le planifică. Copiii nu au mult timp pentru ei înșiși.

De ce yoga este atât de importantă pentru copii

Cu yoga, copiii beneficiază de mișcare și relaxare, iar conștientizarea propriului corp și abilitățile motorii se dezvoltă pozitiv. Yoga pentru copii ajută la crearea unor insule de calm. Antrenează percepția senzuală și copiii învață cum să facă față emoțiilor. Yoga crește și capacitatea de concentrare. De remarcat în special este: Yoga învață că fiecare copil este perfect așa cum este. Creează conștientizarea faptului că, atunci când copiii sunt autentici și merg pe drumul lor, ei pot oferi cel mai mult lumii.

Ce se întărește la copii?

Mușchii și mobilitatea s-au întărit în yoga copiilor

Pe lângă avantajele yoga pentru copii deja menționate, există multe alte motive pentru care yoga are un efect pozitiv asupra bunăstării copiilor. Yoga sprijină copiii în reducerea stresului și dorm mai bine pentru că se pot relaxa mai ușor. the Mușchii și mobilitatea și astfel dezvoltarea fizică este îmbunătățită. Atât atenția, cât și concentrarea sunt crescute, la fel și încrederea în sine. Creativitatea și imaginația sunt încurajate și sistemul imunitar este întărit. Stările de spirit se stabilizează și yoga promovează, de asemenea, o îmbunătățire a gestionării conflictelor. În plus, copiii își cunosc propriul corp și funcțiile corpului.

Yoga pentru copii și ce îi învață pe copii

Yoga copiilor nu doar îi face pe oameni flexibili, deoarece susține în același timp dezvoltarea fizică, emoțională, mentală și psihosocială. Tot ceea ce noi, adulții, trebuie să lucrăm din greu este dat cu ușurință copiilor cu yoga.

De la ce vârstă are sens yoga de copii?

De la ce vârstă are sens yoga pentru copii

În principiu, yoga poate fi practicat împreună cu bebelușii. Mai ales că micuții și bebelușii imită practic tot ceea ce fac mama și tata. Corespunde vieții lor de zi cu zi, deoarece așa învață să vorbească și se dezvoltă abilitățile lor motorii. Exercițiile nu corespund scopului real al yoga, dar este bine ca bebelușii să învețe secvențele de mișcare. Yoga pentru bebeluși a fost folosită de mult în India. Promovează dezvoltarea motorie și mentală și se poate face foarte ușor acasă în loc de studio.