dormitor

Paturi cu arcuri vs. paturi tapițate – diferențele dintr-o privire

Paturile box arcuri tendință perne decorative gri deschis

Patul cu arcuri este acum unul dintre cele mai populare locuri de dormit în dormitoarele germane. Potrivit cercetărilor efectuate de GfK, anul trecut au fost vândute 470.000 de paturi cu arcuri dintr-un total de aproximativ 610.000 de unități. Dar ce este mai exact un pat cu arcuri și care este diferența față de un pat tapițat clasic? La aceste întrebări și la alte întrebări interesante vi se va răspunde în acest articol!

Structura paturilor cu arcuri

Paturi cu arcuri montate straturi de spumă cu miez de arcuri

În primul rând, este important să ne uităm la structura celor două paturi. Cu un pat cu arcuri este un sistem de somn care este compus din mai multe componente. Substructura constă dintr-o cutie umplută cu arcuri, care dă numele patului arcului box. Deoarece cuvântul englezesc pentru springs este „Springs”. Deasupra acestei cutii este o saltea care fie are un miez de arc, fie este făcută din spumă. Nu în ultimul rând, există un topper pe cutie și saltea, care completează patul cu arcuri și oferă o zonă continuă de culcare. Întregul lucru este completat de o tăblie elegantă și un cadru tapițat.

Confort culcat cu paturi cu arcuri

Paturi cu arcuri culcate confortabil-mai bine-dormit-picioare-metalice

Această compoziție este unică printre paturi și garantează senzația de culcare pe nori. Combinația dintre diferite miezuri de arc și spume oferă unui pat cu arcuri capacitatea de a susține corpul cu elasticitate punctată. Cu majoritatea paturilor cu arcuri, gradul de fermitate al saltelei poate fi de asemenea selectat, astfel încât patul să poată fi adaptat optim nevoilor dumneavoastră. Înălțimea culcată a unui pat cu arcuri este de obicei cuprinsă între 50 și 70 cm, astfel încât să fie ușor să intrați și să ieșiți din pat. Acest lucru face ca patul să fie la fel de potrivit pentru tineri și bătrâni. Nu există limite în imaginația dvs. atunci când vine vorba de selecția de tăblii, materiale și culori pentru un pat cu arcuri!

Dacă vă uitați apoi la Pat tapitat Dacă te uiți, observi că este un pat în sens clasic care constă dintr-un cadru de pat, un cadru cu lamele și o saltea. În multe cazuri, componentele individuale nu aparțin, astfel încât rama, grătarul și salteaua trebuie achiziționate separat. Acest lucru poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje. Un avantaj este că componentele individuale (în special rama cu lamele și salteaua) pot fi selectate în așa fel încât să fie adaptate individual corpului și poziției de dormit. Dezavantajul este atunci, din păcate, adesea în preț, deoarece achiziționarea elementelor individuale poate costa bani destul de repede.

Diferențe și similitudini

covor-arc-pat-negru-tapițerie-alb-perete-culoare-cenușie-covoare-shaggy

Deoarece cele două paturi au fost examinate acum individual în structura lor, putem descoperi în cele din urmă diferențele și asemănările:

Proiecta:

În ceea ce privește designul, patul tapițat și patul cu arcuri sunt la același nivel, deoarece ambele pot avea un cadru tapițat și o tăblie frumoasă, care poate fi proiectată în diferite materiale și culori. Pielea artificială sau o țesătură antracit, negru, maro sau bej sunt deosebit de populare. Dar culorile și modelele neobișnuite sunt posibile și la ambele modele.

Execuții:

Atât patul cu arcuri, cât și patul tapițat pot fi variate nu numai prin culoare, ci și prin formă. Pentru ambele modele sunt disponibile tăblii fantezie, accesorii speciale sau noptiere. Există, de asemenea, arcuri și paturi tapițate în diferite dimensiuni.

Paturi box spring trend-america-gri deschis-tapițerie-dormitor-scandinav

Confort:

În ceea ce privește confortul, patul cu arcuri poate convinge prin înălțimea de culcare și partea superioară. Combinația unică de cutie, saltea și topper asigură o experiență de somn inimitabilă, cu care niciun pat convențional nu poate concura. Cu toate acestea, dacă patul tapițat este echipat cu un cadru cu lamele și salteaua ideală adaptată pentru dvs., veți găsi și aici o senzație optimă de culcare..

Apropo, există și paturi tapițate care sunt echipate cu o cutie. Cu toate acestea, această cutie nu are un miez de arc și este utilizată doar ca o cutie de pat. Acest lucru creează spațiu suplimentar, dar nu există niciun efect al unui sistem de arcuri care susține corpul.

Preț:

În comparație cu un pat cu arcuri, care reprezintă deja un sistem complet de dormit, paturile tapițate sunt adesea mai scumpe, deoarece salteaua, rama cu lamele și rama patului trebuie, de obicei, să fie achiziționate individual..

În concluzie, se poate spune că patul cu arcuri se impune ca câștigător din punct de vedere al confortului și al prețului, în timp ce patul tapițat nu este în niciun fel inferior unui pat cu arcuri din punct de vedere al designului. În cele din urmă, atunci când alegeți un loc potrivit pentru a dormi, accentul ar trebui să fie pus pe sentimentul de a sta culcat, deoarece ne petrecem aproximativ o treime din viața noastră dormind și care ar dori să se întindă într-un pat frumos, dar incomod?

Paturi cu arcuri cu tapițerie din stofă-picioare negre