dormitor

Mobilarea unui dormitor mare – idei de design pentru o ambianță confortabilă în dormitor

Doriți să știți cum să amenajați confortabil un dormitor mare? Am realizat câteva sfaturi și modele în acest sens pentru a vă ușura sarcina. Pe fotografii și planuri, examinăm, de asemenea, designul dormitorului de 20 mp și mai mult. Citiți mai departe pentru a descoperi exemple practice și informații despre acestea și utilizați-le pentru a vă optimiza cu succes spațiul disponibil.

Idei de amenajare dormitor mare

Pentru a găzdui tot ce aveți nevoie pentru somn și timpul liber seara, 14-18 metri pătrați sunt de obicei suficiente. Cu toate acestea, dacă dimensiunea vă permite să profitați la maximum de spațiu, puteți obține mai mult din acesta. Un dormitor mare nu poate fi benefic într-un singur caz. Dacă există o lipsă acută de spațiu pentru toți locuitorii apartamentului, există mai multe opțiuni disponibile. În toate celelalte cazuri, răspunsul este da, măriți dormitorul fără ezitare. Deci, camerele spațioase au multe avantaje. În primul rând, veți avea un somn mai bun în el, în timp ce senzația de somnolență și letargie va dispărea. În al doilea rând, zona mai mare permite mai multe opțiuni de planificare.

Combinați planul de etaj pentru a împărți un dormitor mare cu baie și cadă de pat

Dimensiunea ideală pentru un dormitor este de 24 de metri pătrați. Într-o astfel de cameră și în diferite zone ale camerei, puteți face un dormitor atât de mare confortabil și confortabil în funcție de nevoile dvs. Pentru a face acest lucru, puteți privi doar exemplul de aspect de mai sus. Pe plan puteți vedea o variantă a unui dormitor spațios și confortabil. Pe lângă zona de dormit și dressing, există o baie și un dressing. Camera centrală este corespunzător mare și spațioasă, deși partea principală nu este neapărat necesară pentru astfel de dormitoare mari, dulapuri sau comode. Deci, nu trebuie neapărat să-l umpleți cu mobilier și puteți instala doar un suport TV, de exemplu.

Împărtășește un dormitor mare

idei de design și dormitor 20 mp cu birou și uși negre în stil retro

Dacă este necesar, puteți împărți dormitorul astfel încât să creeze zone cu funcții diferite, cum ar fi un loc de muncă. Astfel de zone pot fi ascunse în spatele unei partiții, de exemplu. Separarea de partea principală a dormitorului vă permite să schimbați hainele într-un spațiu ascuns vizual. Puteți scoate toate articolele vestimentare utilizate în prezent acasă din zona vizibilă a dormitorului și puteți îmbunătăți estetica.

Vestiar cu anticameră

Zona de dressing cu sertare și rafturi pentru pantofi

Cu această soluție, puteți stoca și încerca toate hainele, pantofii și accesoriile fără a părăsi dormitorul. Nu mergeți de pe hol spre dulap de două sau trei ori înainte de a ieși. Este, de asemenea, o graniță excelentă și pentru cei din afară. Pentru a intra în dormitorul principal, aceștia trebuie să treacă prin dulap, ceea ce se poate întâmpla într-adevăr doar accidental.

De exemplu, dacă camera este mare, dar prea lungă, o greșeală majoră în proiectarea dormitorului se poate întâmpla cu 20 de metri pătrați și mai mult. Mai presus de toate, aceasta constă în faptul că mulți oameni își atașează mobilierul de pereți pentru a economisi spațiu. Planurile de mai jos arată că astfel de defecte pot reduce și confortul atunci când împărțiți un dormitor mare, și anume în două camere separate.

30-mp-dormitor-mare-cu-pat-dulap-și-televizor-design-greșit

În fotografia de mai sus puteți observa un aranjament de mobilier care seamănă cu un dormitor de 30 de metri pătrați. Acesta arată mai mult ca un coridor cu un pat la capăt.

greșelile la amenajarea unui dormitor distribuie 20 de metri pătrați de mobilier pe pereți

Dacă împărțiți un dormitor de 20 metri pătrați sau mai mare în două zone, vă asigurați o zonă de odihnă și de dormit, precum și un loc pentru o toaletă sau un dulap. Un perete între pat și masă poate, de asemenea, să separe optic camera și să nu pară prea alungit.

dormitor de 30 mp împărțit în diferite zone cu zonă de lucru și pat dublu în dulap

În acest caz, un dormitor mare, alungit, este împărțit în două părți cu ajutorul unei anticamere vestiare. Un astfel de sistem de depozitare face, de asemenea, camera mai confortabilă. În plus, puteți amenaja un loc pentru o masă de toaletă sau o zonă de lucru în nișa rezultată.

Baie în dormitor

Mobilați confortabil baia și dormitorul mare și combinați-le în culori

Este întotdeauna mai bine să aveți propria sală de duș privată în loc să o împărtășiți cu oaspeții sau cu alți rezidenți. Din păcate, rareori obții acest lucru într-o configurație cu dormitorul. Cu toate acestea, puteți face ceva dacă aveți un dormitor mare. Cu toate acestea, o baie cu un dormitor este de obicei posibilă numai în două cazuri:

  • Conform aspectului aprobat, zonele umede pot fi adiacente dormitorului dvs., iar acesta este singurul mod de a crea o baie.
  • Compania de administrare acordă permisiunea necesară pentru a instala o baie în dormitor.

Există un alt punct de interes. Recent, complexele rezidențiale cu statut de apartamente au devenit populare. Acestea sunt nerezidențiale din punct de vedere legal și, prin urmare, o societate mixtă, de exemplu, nu are nicio putere împotriva lor. Adică, puteți construi o bucătărie și o baie oriunde în apartament. Cu toate acestea, vă recomandăm cu tărie să clarificați mai întâi problema de restructurare cu compania de administrare, chiar dacă nu există obstacole legale formale.

Instalați toaleta lângă dormitor

De obicei nu este obișnuit să instalați toaleta în sufragerie sau bucătărie. Prin urmare, excepția poate fi o cameră potrivită în dormitor, mai ales când vine vorba de case. Acesta este accesibil din baia combinată. În același timp, este de obicei cazul ca apartamentul să aibă o altă toaletă cu intrare separată de hol.

Idei dormitor 20 metri pătrați sau mai mult

Deci, cum te descurci dacă dormitorul tău are 20 de metri pătrați? Acest lucru este cam mult pentru un living normal, dar nu puteți pune o baie cu un dressing separat într-o astfel de zonă. Puteți face din ea un dormitor spațios și confortabil, așa cum veți vedea în planul de mai jos.

Dormitor de 22 mp cu pat dublu în mijlocul camerei din fața televizorului

În acest caz, un dormitor de 22 de metri pătrați conține tot ce aveți nevoie pentru o astfel de cameră, precum și un dressing ascuns și un spațiu de lucru. Prin urmare, aspectul camerei este la nivelul optim, deci nu trebuie să vă descurcați fără un design și un stil modern care să se potrivească gustului dvs..

Dormitoarele mari se împart în mai mult de două camere

Să presupunem că locuiți cu o soție și un băiat preșcolar și așteptați un al doilea copil. Aveți o zonă în care puteți amenaja fie două camere mari de 20 m² fiecare, fie trei dormitoare mici. Ce poți alege în acest caz? În cazul dvs., prima opțiune este de preferat.

Cel mai probabil, în primii câțiva ani veți împărți dormitorul cu nou-născutul și este mai bine dacă camera este spațioasă. În acest timp, copilul mai mare va crește și, de obicei, se va bucura de cartier cu fratele sau sora mai mică. Dar dacă aveți alături o soție, un copil și o mamă, este mai bine să amenajați trei dormitoare – unul separat pentru fiecare grupă de vârstă.

Încă cinci sfaturi pentru configurare

Evitați dulapurile pentru dormitoarele care nu sunt foarte mari

  • Nu puneți niciodată mobilier în jurul unei camere mari. Nu lăsați mijlocul gol. Goliciul dormitorului va pune presiune pe proprietar – adormirea îl va face să se simtă inconfortabil.
  • Nu faceți un dressing deschis din dormitor (ne referim la dulapuri de-a lungul pereților, ca în fotografie). În caz contrar, camera dvs. va fi plină de rufe în viitorul apropiat. Un uscător de haine și o masă de călcat direct vizavi de pat apar, de asemenea, imediat. Vestiarul trebuie să fie separat de camera principală a dormitorului prin uși sau o partiție care îndeplinește o funcție de zonare.

Dormitor mare amenajat fără mobilier, cu o oglindă imensă și imagine pe perete

  • Nu încercați să experimentați ceva ce nu știți. Multe tendințe în designul contemporan nu ți se potrivesc neapărat. O cadă în dormitor sau o partiție din sticlă între baie și pat arată foarte impresionant în interior. Dar întreabă-te: poți să folosești acest lucru în vederea celorlalte jumătăți? Poate că e mai bine să renunți la idee.

cameră de hotel spațioasă, cu ferestre arcuite și pat dublu înconjurat de veioze

  • Când creați un proiect de design pentru un dormitor mai mare de 20 de metri pătrați, căutați stiluri artistice. Dormitorul mare ar trebui să fie spațios și luminos. Abundența de decor și mobilier va distruge spațiul și va reduce vizual spațiul.

  • Atunci când faceți reparații în dormitoare care au 20 de metri pătrați sau mai mult, nu coborâți tavanele pentru a ilumina nișe pe mai multe niveluri. Un plafon de 2,6 metri într-un dormitor de 25 de metri pătrați vă va pune presiune. Există o formulă specială pentru calcularea înălțimii optime a tavanului: h> ½ a sau h> 2/3 b și h <¾ a sau h

Gânduri finale

cadă în zona de dormit cu pat dublu și uși de sticlă către terasa exterioară

În fotografie: Dormitorul are mai mult de 20 de metri pătrați și arată foarte atrăgător într-un stil modern. Cu toate acestea, posibilitatea de a face baie direct în dormitor nu este potrivită pentru fiecare familie. Restul depinde de tine.

design asortat pentru dormitorul de 20 mp cu fotoliu și rafturi din lemn, precum și otoman

Puteți zonifica, de exemplu, configurând zona de dormit lângă o fereastră și o zonă de noapte lângă un colț de lectură la intrare sau invers. Astfel, cititorul nu va trebui să deranjeze persoana care doarme. Dormitorul matrimonial este, de asemenea, o platformă excelentă pentru orice design, inclusiv pentru cel mai îndrăzneț. Cu toate acestea, cel mai important este că nu te duci la extreme și nu te concentrezi pe soluții disponibile.