dormitor

Mobilarea și decorarea colțului mort din dormitor: așa înfrumusețezi zona de dormit!

Pentru mulți oameni, dormitorul este refugiul lor personal. Aici ne putem relaxa cu adevărat și ne putem bucura de o pauză. Pentru a ne simți într-adevăr confortabil, camera nu trebuie să fie doar practică, ci și proiectată și decorată elegant. Vă vom arăta 20 de idei despre cum să profitați de un colț mort în dormitor. Transformați nișe goale în colțuri de lectură confortabile, proiectați un colț pentru câini sau configurați zona de răcire finală pentru meditație dimineața.

Folosiți bine colțul mort din dormitor

Decorați colțurile moarte cu decorațiuni de perete cu litere și lumini de zână

Ați uitat un colț atunci când planificați dormitorul și acum doriți să folosiți spațiul? Creați un colț de lectură confortabil. Nișele luminoase chiar lângă fereastră sunt cele mai bune pentru acest lucru. În ceea ce privește mobilierul, este mai bine să configurați colțul de lectură cu ușurință, astfel încât să vă puteți deplasa liber în cameră. O masă laterală care oferă spațiu de depozitare pentru ochelarii de lectură, o lampă și un fotoliu confortabil completează programul de viață.

Un fotoliu tapițat cu cotiere sau un pat de zi sunt opțiuni excelente de așezare. În ceea ce privește iluminarea, există numeroase variante din care să alegeți. De la lămpile de podea până la lămpile de perete pivotante și lămpile de masă: toată lumea poate găsi un design potrivit. Este deosebit de important ca iluminarea sursei de lumină să fie de cel puțin 400 lux și ca lampa să fie reglabilă. Dacă mai aveți spațiu liber, puteți adăuga un raft de colț. Cu toate acestea, în timpul asamblării, asigurați-vă că nu vă bateți capul când vă ridicați.

Un decor frumos de perete, de exemplu un desen cu inscripționare manuală sau o fotografie alb-negru, precum și un covor de blană vor adăuga atuurile finale. Nu uitați să potriviți culoarea colțului de lectură cu interiorul.

Utilizați colțuri goale: când nișele și colțurile oferă spațiu de stocare

decor modern și maritim pentru colțul dormitorului

Ești un sportiv de hobby și surfing sau skateboarding? Puneți placa de surf sau skateboard-ul în centrul atenției. Ele pot fi montate pe perete, precum și sprijinite și împreună cu o fotografie potrivită tematic, formează un adevărat ochi. Această idee de decorare este perfectă pentru camerele puțin mobilate, în stil minimalist sau scandinav. În acest fel, puteți conferi camerei altfel proiectate simplu mai mult caracter.

Decor pentru colțurile întunecate din dormitor

Decor pentru idei de colț în dormitor în stil scandinav

Dacă doriți să proiectați un colț mort întunecat în dormitor, atunci vă confruntați cu o mare provocare. Aici vine un simplu truc pentru salvare: o oglindă poate abate perfect lumina zilei și o aduce în fiecare colț. Pentru cel mai bun efect, sprijiniți o oglindă mare de peretele opus ferestrei. Puteți înfășura un lanț de lumini în jurul cadrului oglinzii, astfel încât colțul să nu pară întunecat seara. Acesta este modul în care creați efecte de iluminare incitante.

Proiectarea colțului dormitorului: Astfel profitați la maximum de spațiu

Decor pentru colțuri întunecate cu o oglindă mare și raft de colț

Doriți să umpleți colțurile goale din cameră? Cu acest truc puteți crea și mai mult spațiu într-o cameră mică: plasați o masă laterală îngustă cu compartimente sau sertare lângă un scaun mic rotund. Cărțile, revistele și alte obiecte mici pot fi depozitate sub masa laterală. Există spațiu pentru statui, accesorii de casă sau vaze pe masă și pe scaun. În plus, poți transforma geanta de plajă într-un spațiu mic de miracol. O oglindă din colț face camera să pară mai spațioasă. Cu un raft de colț la nivelul ochilor, accesorii, cărți preferate etc. mereu la îndemână.

Idei pentru colțurile goale din dormitor: masă de toaletă și dulap într-unul

Creați un colț cu o masă de toaletă și idei de dulapuri

În facilitățile puriste și minimaliste, nimic nu ar trebui să tulbure vederea. Machiajul și produsele cosmetice pot fi aranjate clar cu o piesă de mobilă multifuncțională care combină dulapul și măsuța de toaletă într-una.

Montați un colț de răcire în dormitor

Montați un colț de răcire în dormitor pentru meditație

Într-un dormitor mare, puteți împărți spațiul în mai multe zone în funcție de funcție. De exemplu, puteți crea un colț rece de relaxare chiar lângă zona de dormit. Cu mai multe perne decorative, o masă laterală și o mulțime de plante de apartament, puteți delimita vizual zona de relaxare. Acest colț oferă spațiu pentru relaxare și meditație. Deoarece nu înșurubați niciun mobilier de pereți, puteți oricând să decorați sau să mobilizați colțul după conținutul inimii. Așa aduceți varietate în interior. Asigurați-vă, totuși, că utilizați aceleași materiale ca și în restul camerei. O schemă uniformă de culori poate fi, de asemenea, elementul de legătură între meditație și zonele de dormit.

Decor pentru colțul camerei pe un raft de colț auto-realizat

Folosiți bine ideile de colț de dormitor pentru raftul de perete, faceți-vă singur

Rafturile din colț economisesc spațiu și oferă mult spațiu pentru accesorii pentru casă, lucruri de casă, imagini din ultima vacanță și chiar pentru aranjamente florale. Adesea niciun sistem de rafturi nu se potrivește într-un colț mic. Dar necesitatea te face inventiv. Cu puțină creativitate, puteți crea și rafturi de perete. Primul lucru la care trebuie să te gândești este înălțimea la care vrei să montezi rafturile de perete. Nivelul ochilor se dovedește a fi optim. Deci, puteți să vă deplasați liber în jurul patului și să nu vă bateți capul când vă ridicați. Cel mai mare avantaj al raftului de colț: poate găzdui atât decorațiuni mai înalte, cât și decorațiuni mai mici.

Montați un colț de câine în dormitor

Colț de câine în dormitor Idea de design pentru mobilier pentru câini cu spațiu de depozitare

Un loc permanent de dormit este o necesitate absolută pentru câini. Majoritatea prietenilor cu patru picioare caută, așadar, un colț sau o nișă în apartament sau casă unde se simt în siguranță și se pot relaxa după o lungă plimbare. Deoarece animalelor de companie le place să fie lângă stăpânul sau amanta lor, dormitorul este ideal pentru majoritatea câinilor. Puteți pune patul câinelui într-o nișă sau într-un colț. Asigurați-vă că spațiul disponibil este cel puțin la fel de lung ca câinele dvs. Animalul ar trebui, de asemenea, să se poată întoarce în timp ce doarme fără probleme.

Decorați colțurile goale: rafturile scării

Folosiți cu înțelepciune colțurile Decorați scările

Rafturile scării sunt mai populare ca niciodată. Piesa de mobilier funcțională taie o siluetă fină oriunde în casă și poate fi pusă în scenă într-o varietate de moduri. Cu decorul potrivit, devine un punct culminant chiar și în dormitorul mic. Poate fi oricând redecorat pentru a se potrivi sezonului. Dacă nu doriți să investiți puternic într-o piesă de mobilier nouă, puteți construi și dvs. o scară din tuburi metalice (de exemplu cu aspect de alamă) și conectori cu 3 căi.

Proiectează un perete foto într-un colț

Proiectează un perete foto pe colțul din dormitor

Dacă dulapurile, rafturile și capul patului ocupă spațiul de perete al dormitorului, atunci nu există loc pentru decorarea pereților. Soluția: proiectați un perete foto într-un colț. Afișați desene, imagini, colaje și postere într-un colț gol. Variați motivele și dimensiunile cadrelor după cum doriți, dar respectați o schemă de culori fixă. Încercați diferite opțiuni de agățare: uneori aranjați imaginile îndeaproape, alteori compensați unul de celălalt.

Decorați colțul dormitorului: plante de casă

decorați colțul mic din dormitor cu plante agățate

Subiectul „plantelor de interior din dormitor” este foarte controversat. Bineînțeles că sunt foarte atrăgători, dar prea multe plante ar putea dăuna sănătății dumneavoastră. Motivul: majoritatea plantelor opresc fotosinteza noaptea și încep să consume oxigen. O plantă folosește de obicei la fel de mult oxigen ca o broască. Deci, 2-3 plante din dormitor nu vor avea un impact negativ asupra calității aerului. Dar nu ar trebui să fie mai mult, mai ales în camerele mici. Persoanele alergice, copiii mici și bebelușii ar trebui să doarmă mai bine fără plante de casă. În plus, unele plante parfumate pot declanșa un atac de migrenă. Plantele deșertice, cum ar fi echeveria, care eliberează oxigen seara, sunt deosebit de potrivite.

Folosiți nișe în dormitor

Nișele goale din dormitor fac uz de idei

Mobilierul personalizat este ideal pentru nișele din dormitor. Când spațiul este redus, ar trebui să configurați mobilier minimalist și să vă concentrați asupra elementelor esențiale. De altfel, acest lucru se aplică și decorului. Mai bine să închideți două sau trei imagini mari decât mai multe fotografii mici. Acest truc optic lărgește nișa și face dormitorul să pară mai mare.

În funcție de propriile nevoi și de condițiile spațiale, puteți evidenția nișe cu culoare. Vopsiți nișa într-o nuanță întunecată, apoi arată confortabil și profund. Dacă îl vopsiți într-o nuanță deschisă, va arăta deschis și primitor.

Idei de decor pentru colțurile camerei: artă pe perete

Artă sprijinită de perete în colțul din dormitor

Aveți o mulțime de imagini pe care ați dori să le atârnați, dar nu se potrivesc pe peretele dormitorului? Economisiți-vă dificultatea de a-l agăța și așezați-l pe podea. Sprijiniți ușor de perete, atrag atenția mai mult.

Colț de toaletă în dormitor

Dormitor amenajat cu șină de îmbrăcăminte

Nu este întotdeauna posibil să aveți un dressing mare în dormitor. Dar un colț de dressing în dormitor poate fi amenajat fără prea mult efort. Un suport pentru haine pe roți și un coș mare din ratan cu compartimente pot găzdui haine și încălțăminte.

Decor pentru un colț în dormitor: ecrane

Creați un colț gol în dormitor cu un ecran și plante de casă

Paravanele aduc o notă a Orientului Îndepărtat în propriile tale ziduri. În același timp, ascund colțuri inestetice și pun accentele. Ecranele din trei părți sunt ideale pentru un colț mic și pot fi montate împreună cu alte accesorii decorative pentru casă și plante de interior. Există numeroase modele din care puteți alege în magazine. Sfatul nostru: Cumpărați un ecran simplu și acoperiți-l cu țesătură de înaltă calitate.

Decor pentru colțul gol din dormitor: efecte de lumină

Faceți un colț de dormitor cu fotolii și scaune și lumini pandantive

În dormitor, în special, iluminatul are un impact uriaș asupra atmosferei. Lămpile suspendate, care creează un joc captivant de lumină și umbră, răspândesc un fler oriental și oferă mai mult confort. Împreună cu un fotoliu de epocă, o măsuță laterală de la piața de vechituri și o pungă de fasole cu acoperire din piele, aduceți o notă romantică din vremurile trecute în colțul dormitorului..

Amenajarea și decorarea unui colț gol în dormitor: linia de jos

Colțul dormitorului folosește idei cu raft de perete

Colțurile moarte sunt o risipă de spațiu. Cu puțină creativitate puteți fi transformat în nișe de lectură reci sau colțuri de relaxare. Într-un colț există, de asemenea, loc pentru plante de interior, instrumente muzicale, cutii de machiaj și oglinzi. Pereții foto pot fi de asemenea proiectați în colțuri, iar luminile decorative oferă mai mult confort. În galeria foto de mai jos veți găsi mai multe exemple de ceea ce se potrivește într-un colț de dormitor și cum puteți pune în scenă în mod eficient. lasă-te inspirat.

Instrumente muzicale în colț

Colțurile dormitorului decorează ideile într-un stil shabby chic

Colț de lectură în stil shabby-chic

Amplasați un colț mort în dormitorul de lângă fereastră

Modern și clasic în același timp

Creați colțuri moarte cu fotografii alb-negru și mobilier modern

Colț în stil scandinav

Idei pentru colțurile goale cu oglinzi și lumini de zână și plante pentru puțină lumină