dormitor

Lipsa somnului și oboselii – recunoașteți semnele și corectați-le eficient

Privarea de somn și sfaturi sănătoase de recuperare a oboselii

Nu tot somnul este la fel. O ramură largă de cercetare s-a dezvoltat în ultimele decenii în jurul recuperării corpului. Deoarece a fost clar încă de la început că organismul poate fi semnificativ slăbit de o deficiență. De-a lungul timpului, au fost publicate din nou și din nou studii noi, care adesea se contrazic în detalii, dar au păstrat întotdeauna aceeași afirmație de bază. Somnul prea puțin are un efect negativ asupra corpului și psihicului!

În timpul nopții corpul trece prin mai multe etape. În procesul de adormire, de exemplu, pulsul, tensiunea arterială și rata de respirație sunt reduse. Activitatea creierului se schimbă, de asemenea. În timp ce aceasta este mai întâi coborâtă, se „trezește” din nou în timpul somnului de vis.

Această fază este numită și etapa REM și este deosebit de potrivită pentru trezire. Motivul: În acest moment, creierul este aproape la fel de activ din cauza viselor ca și în starea de veghe. Fazele anterioare, adică stadiul de adormire ușoară, stadiul de somn mai profund și somnul profund, se caracterizează prin caracteristici diferite. În general, oamenii trec prin mai multe cicluri care apar într-o ordine periodică recurentă. Cu cât durează mai mult somnul, cu atât corpul este mai lung în faza REM și cu atât mai rar este în faza de somn profund

Lipsa somnului și oboselii – la ce folosește dormitul suficient??

Lipsa somnului și a oboselii sportivilor-mușchii-relaxați-vă

Practic, somnul are multiple scopuri. Până în prezent, nu toate constatările pe această temă au fost procesate, dar este clar că creierul procesează impresiile zilei prin somn. Deci, există o recuperare mentală. Somnul convertește informațiile din memoria pe termen scurt în cea pe termen lung. Prin urmare, un somn sănătos este de o importanță capitală, mai ales în procesul de învățare, de exemplu înainte de examene. De asemenea, corpul își recapătă forța prin perioade suficiente de odihnă, astfel încât regenerarea fizică în timpul somnului este, de asemenea, în prim-plan. În acest articol această recuperare este descrisă în detaliu. Sportivii sunt deosebit de afectați aici. Cu toate acestea, povara este practic nesemnificativă. Ceea ce este mai important este valoarea de recuperare a somnului, care este determinată, pe de o parte, de lungime și, pe de altă parte, de calitatea somnului. Deoarece cu cât durează mai mult faza de somn profund, cu atât recuperarea este mai bună. Din punct de vedere pur fizic, acest lucru beneficiază nu numai de masa musculară, ci și de creșterea țesutului adipos, a pielii și a părului. Motivul pentru aceasta este hormonul de creștere, o cantitate deosebit de mare care este eliberată în timpul somnului profund. Pe de altă parte, somnul ajută și la creșterea concentrației în timpul zilei și la menținerea sistemului imunitar intact. Este deja clar ce se poate întâmpla dacă organismul nu doarme suficient. Oricine „trece” frecvent toată noaptea la rând și nu-și permite să se odihnească este expus unui risc inutil. Pentru că nu este un secret faptul că accidentele apar, printre altele, pentru că organismul suferă de un deficit de somn. În plus, acest lucru poate avea și consecințe asupra sănătății.

Lipsa somnului și oboselii – ce este oboseala?

Lipsa somnului și oboselii perturbă concentrarea la locul de muncă

Oboseala este practic mecanismul de protecție pe care organismul îl inițiază atunci când își dă seama că trebuie să se regenereze. Este un sentiment de epuizare care reduce din ce în ce mai mult performanța umană. În acest articol de lexicon oboseala este definită.

Simptome ale oboselii crescute

Există mai multe simptome pe care organismul le trimite pentru a transmite că este lipsit de somn. Acestea includ semnele tradiționale care apar în fiecare zi. Aici, de exemplu, ar trebui menționată lipsa de concentrare, dar apar și disconfort, iritabilitate sau o senzație persistentă de frig ca urmare a nivelurilor ridicate de oboseală. În plus, lipsa de aparență poate fi menționată ca un simptom. Cu toate acestea, este important să menționăm că aceste simptome nu sunt în niciun caz indicative exclusiv ale oboselii crescute, dar pot apărea și în alte contexte. În plus, există și unele boli interne care pot duce la oboseală permanentă. Oricine este obosit permanent, în ciuda diferitelor măsuri și a unui somn sănătos, ar trebui examinat de un medic. Pentru că există posibilitatea ca acesta să fie afectat de o boală care nu este recunoscută la prima vedere.

Recunoașteți lipsa persistentă de somn și oboseală

Lipsa somnului și oboseala perturbă procesul de învățare

Dar cum distingeți oboseala convențională și cea persistentă? Cum se poate face diferența între oboseala din lipsa somnului și epuizarea din cauza anumitor boli? De obicei, motivul oboselii este clar. Acest lucru nu este surprinzător după o noapte de petrecere sau din cauza unui copil care plânge. Dar există și acele situații în care oamenii obosesc, chiar dacă acest lucru nu ar trebui să fie chiar cazul. Excepția de la aceasta este epuizarea care apare atunci când oamenii pur și simplu lucrează fără încetare. Acest sentiment, care apare din nou în lipsa de concentrare și mișcări lente, este, de asemenea, familiar majorității oamenilor care lucrează. Cu toate acestea, este necesar să reacționăm dacă unele aspecte se aplică oboselii. De exemplu, un medic trebuie consultat dacă nu există o fază activă după oboseală și somn ulterior. Deci, dacă corpul este permanent șchiopătat și nu este rezistent, atunci o boală este destul de posibilă. Dacă oboseala depășește limitele obișnuite, se recomandă prudență. Același lucru se aplică epuizării acute, deși nu există de fapt niciun motiv pentru aceasta. Cel mai târziu, când viața de zi cu zi este semnificativ afectată, este recomandabil să vizitați un specialist care poate face un diagnostic pe baza numărului de sânge. Dacă, pe de altă parte, există tulburări de somn, situația ar trebui privită diferit, deoarece în acest caz oboseala poate fi urmărită de un motiv valid.

Riscuri de lipsă de somn și oboseală

Lipsa somnului și oboselii sănătoase-somn-odihnă

Pe acest site web educă cititorii despre pericolele de a nu dormi. Există riscuri care apar după o perioadă scurtă de timp și care pot duce la simptome după o perioadă lungă de somn. Chiar și după o noapte nedormită, pofta de mâncare crește semnificativ. Acest lucru este adesea demonstrat de poftele alimentare, care se caracterizează prin faptul că, în loc de alimente sănătoase, sunt consumate alimente bogate în calorii. În consecință, este important să oferiți corpului tău pauzele pe care le merită și să mănânce sănătos.

Creșteți calitatea – acești pași vă vor ajuta să obțineți un somn mai bun și să remediați lipsa de somn și oboseală

Privarea de somn și oboseala-recunoaștere-semne-remediu-sfaturi

Practic, somnul poate fi îmbunătățit cu trucuri simple. Acestea sunt împărțite în diferite zone:

Aceste sfaturi vă vor ajuta să dormiți mai sănătos. În primul rând, este important să opriți toate influențele deranjante din dormitor. Aceasta include, de exemplu, smartphone-ul. Un telefon mobil care sună noaptea poate perturba serios fazele somnului. În plus, alte dispozitive, precum televizoarele sau diferite surse de lumină, se numără și printre obiectele care pot afecta somnul. În loc de televizor, vă recomandăm muzică liniștită sau o piesă de radio. Deși acest lucru este, de asemenea, deranjant inițial, nu provoacă influențe luminoase care afectează adormirea sau ciclurile individuale.

Dieta joacă, de asemenea, un rol major. Deși corpul se simte slăbit după o masă grea, este ocupat cu digestia, ceea ce la rândul său îl împiedică să se închidă noaptea. O masă ușoară seara este, prin urmare, mai potrivită pentru un somn bun. Aceasta include, de exemplu, peștii. Somonul sau tonul sunt deosebit de potrivite, deoarece nu sunt prea grele și conțin vitamina B6. Pe lângă substanță, calciul este și benefic. Nucile sunt, de asemenea, printre acele alimente care promovează somnul, deoarece conțin potasiu, proteine ​​și seleniu. Practic, însă, este contraproductiv să mănânci cu două ore înainte de culcare.

În plus, este benefic să găsești o anumită cantitate de pace interioară. În cel mai bun caz, sarcinile ar trebui să fie finalizate, astfel încât să nu fie discutate în gând în pat. Un ritual consistent, cum ar fi o baie sau alte activități relaxante, vă poate ajuta, de asemenea, să dormiți mai bine.

Puteți remedia în mod eficient lipsa de somn și oboseală

Remedierea lipsei de somn și a oboselii-sfaturi-trucuri