dormitor

Hamacul este potrivit ca înlocuitor de pat? Avantajele și dezavantajele dintr-o privire

Hamacele sunt un adevărat simbol al odihnei și relaxării. Acestea sunt în principal asociate cu o vacanță însorită și plaja cu un cocktail fructat în mână. Știați însă că în multe țări din America Centrală și de Sud hamacul servește ca înlocuitor de pat? Rezumăm avantajele și dezavantajele de a dormi într-un hamac în acest articol.

Dormind în hamac – asta vorbește pentru asta

Dorm în hamac confortabil

Când căutați un pat nou pentru dormitor, hamacul nu este de obicei pe listă. Hamace de dormit pentru uz interior Cu toate acestea, ele devin din ce în ce mai populare și sunt o variantă care ar trebui cel puțin luată în considerare la alegerea unui loc de dormit. De ce? Pentru că pot îmbunătăți somnul.

Fixați hamacul pentru dormit în interior

Dormitul într-un hamac are de fapt o serie de avantaje. Pe de o parte, oamenii care au încercat deja raportează că adorm mai repede datorită mișcărilor ușoare de balansare și, în general, au un somn mai profund. Un hamac de dormit bun se va adapta și coloanei vertebrale atunci când vă întindeți, protejându-vă astfel spatele.

Hamaca ca înlocuitor de pat în interiorul Sfaturi Avantaje

Pe de altă parte, există o bună ventilație în hamac, care previne transpirația pe timp de noapte, în special în lunile fierbinți de vară. Iarna, se poate adăuga o inserție pufoasă pentru a proteja dormitorul de frig. În comparație cu un pat, hamacul de dormit este, de asemenea, deosebit de economisitor de spațiu și s-ar potrivi și într-un apartament mic. În ceea ce privește igiena, hamacul ar fi, de asemenea, preferabil unei saltele clasice, deoarece materialul poate fi introdus cu ușurință în mașina de spălat. Mai mult, niciun acarian nu se poate cuibări în material, ceea ce face din alternativa patului o alegere bună pentru persoanele care suferă de alergii. Nu ești încă pe deplin convins? În acest ghid găsiți câteva alte motive pentru care ar trebui să încercați hamacul ca înlocuitor de pat.

Sunt toate hamacele potrivite pentru dormit??

Hamaca ca înlocuitor de pat avantaje și dezavantaje

Nu, nu vă puteți bucura de un somn sănătos și odihnitor în fiecare hamac. Unele tipuri, cum ar fi hamacul de bar, de exemplu, sunt un adevărat punct de atracție în cameră, dar nu suficient de mare pentru el și un pic oscilant decât modelele fără bară de împrăștiere. Acest lucru le face nepotrivite pentru dormit, deoarece este mai ușor să cadă.

Avantajele de a dormi într-un hamac cu plasă

Hamacul potrivit pentru dormit trebuie să fie din țesătură de bumbac fin și să aibă o suprafață cât mai largă. Unghiul optim de agățare și tehnica potrivită de culcare joacă, de asemenea, un rol important dacă doriți să vă bucurați de un somn bun. Deci, hamacele din plasă din țesături cu ochiuri fine sunt cele mai bune, deoarece permit o poziție optimă culcată și se simt foarte bine pe piele. Unele modele precum Cerul din Hamacama vin într-o dimensiune XXL și oferă spațiu cât un pat dublu larg. Poți să te întinzi în aproape orice poziție pe un hamac de dormit și să te simți confortabil singur sau în cuplu.

Dezavantajele unui hamac ca înlocuitor de pat

Trage un pui de somn în hamacul de pânză

Hamacele sunt benefice numai dacă sunt așezate în poziția corectă și nu sunt nici prea strânse, nici prea largi. Poziționarea necorespunzătoare poate duce chiar la dureri corporale. În timp ce dormitul într-un hamac devine din ce în ce mai popular, este posibil să nu fie ideal pentru toată lumea. Această alternativă la pat este destul de nepotrivită pentru persoanele care se mișcă constant în timpul nopții și pentru cei care dorm pe burtă. Cel puțin pentru somnul de noapte. În principiu, oricine poate folosi hamacul pentru a se relaxa sau pentru un pui de somn puternic după-amiaza.

Concluzie

Hamac net ca înlocuitor de pat în dormitor

În toată lumea, milioane de oameni dorm în hamace în fiecare noapte. Un hamac de dormit este, prin urmare, o posibilă alternativă la patul clasic. Pentru a oferi un confort optim, hamacul pentru dormit trebuie să aibă o suprafață cât mai largă și să fie realizat din materiale de înaltă calitate. Poziția corectă culcată minimizează durerile și durerile corpului și vă puteți bucura de un somn bun și odihnitor. Fie că îndrăznești să-ți înlocuiești patul obișnuit cu un hamac de dormit sau să îl folosești doar pentru pui de somn mici depinde de tine.