dormitor

Faceți dormitorul confortabil – idei pentru mobilier de vis

Faceți dormitorul confortabil perete de perete din cărămidă decor dublu

Bucătăria este inima casei, tinerilor și bătrânilor le place să stea în sufragerie, iar în baie sufletul se relaxează în atmosfera de wellness. Cu toate acestea, dormitorul este cea mai importantă cameră din casă – la urma urmei, ne petrecem o treime din viață acolo. Este de la sine înțeles că oaza personală de calm trebuie amenajată cu mare grijă – vă oferim sfaturi utile despre cum să vă faceți propriul dormitor confortabil.

Faceți dormitorul confortabil – puneți patul chiar în cameră

Dormitor-confortabil-design-cuvertură de pat scandinavă-șic

În dormitor, confortul este primul – dacă doriți să vă relaxați într-o atmosferă confortabilă, puteți proiecta camera în conformitate cu regulile Feng Shui. Mobilierul simplu, cu un limbaj de design clar, de preferință fără margini și colțuri, face ca camera să pară structurată și să creeze o imagine de ansamblu armonioasă. În zona de dormit, desigur, patul joacă rolul principal – de aceea nu trebuie așezat prea aproape de alte mobilier / dulap, comoda /, deoarece acest lucru este perceput de obicei ca enervant. În mod ideal, piesa de mobilier ar trebui să aibă, de asemenea, o distanță minimă de 1 metru de fereastră, astfel încât să nu fie expusă direct la lumina soarelui în timpul zilei. Contactul vizual cu ușa are un efect calmant și relaxant și permite fluxul de energie chi.

Cadrele de pat și saltelele potrivite asigură confortul culcat

Faceți-dormitorul-confortabil-faceți-patul-corect

Este deja clar unde va fi așezat patul în zona de dormit – acum trebuie rama de pat potrivită și salteaua pentru a fi selectat. Cadrul depinde de forma preferată a patului. În funcție de nevoile personale, există trei variante dintre care puteți alege – un pat queen-size cu o saltea dintr-o singură bucată oferă spațiu optim de dormit pentru single, patul dublu clasic cu două rame cu lamele și două saltele promite cuplurilor un somn odihnitor și o patul king-size cu saltea dintr-o singură bucată este pentru familiile potrivite cu copiii.

Salteaua este, de asemenea, decisivă pentru confortul culcat și, prin urmare, trebuie selectată cu atenție. Criteriile importante la cumpărare sunt adaptabilitatea la contururile corpului, capacitatea de a absorbi umezeala și durabilitatea.

Mobilierul dormitorului – ceea ce trebuie luat în considerare?

Dormitor-pat confortabil-make-it-queen-size

Următorul pas în crearea unui dormitor confortabil este alegerea restului de mobilier. Regula de aur se aplică aici: este mai bine să o furnizați cu ușurință, astfel încât camera să pară mai spațioasă. Pe lângă pat, un dulap, eventual două noptiere sau comode și un scaun confortabil de lectură cu o măsuță laterală completează programul de locuit. Birourile, echipamentele de fitness și televizoarele nu ar trebui să fie în dormitor. În schimb, cărțile sau imaginile preferate pot fi afișate pe un raft fermecător.

Iluminarea potrivită creează, de asemenea, o atmosferă primitoare și relaxată – în mod ideal, lampa de tavan este combinată cu lămpi de noptieră și lămpi de podea lângă fotoliu..

Faceți dormitorul confortabil – decorul creează o atmosferă primitoare

Design-dormitor-confortabil-decora-idei-DIY

Dacă doriți să vă faceți dormitorul confortabil, cu siguranță nu ar trebui să vă descurcați fără decor – dar ar trebui să fie păstrat subtil. Țesăturile cu texturi diferite stabilesc accente subtile în cameră și vă invită să vă relaxați într-un pat confortabil Tabel de pat DIY conferă interiorului o notă personală, iar perdelele potrivite conferă mobilierului atingerea finală.