dormitor

Construirea unui pat pe podium – o soluție practică pentru dormitorul modern

Un pat de podium are multe avantaje și se dovedește a fi o variantă deosebit de practică și de spațiu pentru dormitorul mic. Creșterea creează mai mult spațiu de depozitare, care este urgent necesar în apartamentele mici. Dacă ești la fel de frumoasă Construiește un pat de podium vreau să fiu inspirat de ideile noastre.

Construirea unui pat de podium: care sunt opțiunile?

Construiți o platformă de pat saltea-sertare-încastrate-lemn-alb-tapițerie-de-perete

Un piedestal este denumit de obicei o zonă ridicată în cameră. În arhitectură, această elevație poate fi utilizată în diferite moduri, de exemplu pentru a împărți o cameră mare. O astfel de platformă ar putea adăuga un accent interesant designului interior sau ar putea spori funcționalitatea camerei. Rafturile, sertarele, dulapurile și un pat pot fi integrate într-o platformă fără a ocupa spațiu suplimentar în cameră.

Construirea unui pat de piedestal: ce ar trebui luat în considerare?

podium-pat-construi-alb-modern-nișă-perete-rafturi

Patul de podium este o piesă de mobilier multifuncțională care este nu numai confortabilă, ci și practică. Stilul și dimensiunea pot fi ușor adaptate la nevoile rezidenților. Dar există câteva reguli pe care ar trebui să le urmați dacă doriți să construiți un pat de soclu.

  • Materialele utilizate pentru construirea unui pat de piedestal trebuie să fie ecologice și fără toxine. Platforma finisată ar trebui să fie, de asemenea, stabilă și să poată rezista la o greutate mare.
  • Înălțimea podiumului este limitată de înălțimea tavanului – un adult ar trebui să poată sta la înălțimea maximă pe podea.

17 idei de economisire a spațiului pentru camere mici pentru copii și adolescenți

Mobilarea unui apartament cu 1 cameră – 13 apartamente ca inspirație

30 de idei de amenajare pentru dormitoare – folosind optim spațiul mic

Camera poate fi împărțită în zone cu un pat cu platformă

Construiți un pat de podium format din sertare din lemn-cameră de zi-sticlă-uși glisante-separate

  • Dacă există sertare sub piedestal, acesta trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 40 cm. Un pat extensibil sub platformă, pe de altă parte, necesită o înălțime minimă de 60 cm.
  • Dacă platforma este mai mare de 40 de centimetri, trebuie instalată o scară sau câțiva pași, astfel încât să puteți ajunge confortabil pe pat.

Integrați un pat de podium în camera de zi

Construirea unui pat ridicat-apartament cu o cameră-compartiment-cameră-rafturi-sertare

A face un apartament cu o cameră atractiv și funcțional este o adevărată provocare pentru proprietarii de apartamente. Un raft din podea până în tavan care servește drept separator discret de cameră și un pat cu platformă cu sertare oferă spațiu de depozitare utilizabil.

O platformă cu spațiu de stocare este o soluție practică

Construiți un podium-pat-sertar-așternut-spațiu-depozitare-apartament-cu-o-cameră

Un pat de podium este mult mai ușor de construit decât un pat convențional. Tot ce aveți nevoie este o platformă stabilă care să poată transporta sarcini grele și o saltea groasă care să asigure un somn confortabil.

Un pat cu platformă oferă mai mult spațiu de depozitare

Pat platforme construi spațiu de depozitare-toate-laturile-sertare-dulapuri

Spațiul de depozitare nu poate fi creat doar sub pat. Poate fi înconjurat cu dulapuri pe toate părțile. Acest lucru creează, de asemenea, spațiu de depozitare confortabil pentru cărți, lămpi de masă și chiar o cutie de flori!

Rafturi, sertare și extrageri în nișă

Construiți un soclu-pat-spațiu-de-depozitare-sertare-rafturi-dulap

Cel mai bine este să instalați o platformă direct între doi pereți sau într-o nișă. Dacă doriți, de asemenea, să folosiți optim spațiul vertical, atunci puteți proiecta patul ca o cutie mare. Deci, puteți construi, de asemenea, un dulap mic cu tije pentru umerașe în construcție.

Designul patului de piedestal

Construiți-un-pat-construiți-spațiu-de-depozitare-sertar-pași-fotografie-tapet-dormitor-efectiv-mai-mare-lăsați

Designul patului de soclu poate fi foarte diferit și poate fi adaptat la toate stilurile de amenajare diferite. Dar nu este doar o chestiune pe gustul tău. Situația spațială și spațiul disponibil joacă un rol decisiv.

Determinați dimensiunea

construi-un-pat-construi-sertare-dormitor-mici-140x200

Un pat de 140 x 200 cm este potrivit pentru o persoană, precum și un pat confortabil pentru două persoane. Paturile de o persoană au de obicei 90 x 200 centimetri. Aceste variante de paturi susțin caracterul de economisire a spațiului paturilor de soclu și, prin urmare, sunt ideale și pentru un dormitor mic.

Unde trebuie așezat patul cu platformă în cameră?

construiți-un-pat-construiți-imagini-moderne-cu-iluminat-cu-perete-perete

Un pat cu platformă poate avea, de asemenea, un efect spațial. Dacă este plasată într-o cameră lungă și îngustă lângă fereastră, camera pare mai pătrată. Aceasta înseamnă că beneficiați de un spațiu mai util în mijlocul camerei. Un pat cu platformă poate fi, de asemenea, perfect integrat într-o nișă.

O substructură stabilă este esențială atunci când construiți un pat de soclu

Construiți-un-piedestal-pat-din-lemn-dulapuri-oglindă-oglindă-iluzie-optică

Platforma poate fi proiectată în funcție de propriile dorințe și idei creative. Stâlpii și șipcile portante sunt necesare pentru construirea unei substructuri stabile. Cu cât patul este mai larg, cu atât vor fi necesare mai multe posturi.

Salteaua potrivită pentru patul de podium

construi-pat-modern-minimalist-gri

Salteaua convențională nu poate fi rulată în timpul zilei, dar asigură un somn confortabil și o postură corectă a spatelui. Atunci când alegeți salteaua potrivită, materialul și gradul său de duritate joacă un rol important.

Versiune mobilă cu saltea futon

Construiește un podium-pat-sertare-futon-lemn-alb

O saltea subțire care poate fi rulată sau ridicată în timpul zilei se potrivește, de asemenea, pe platformă. Acestea sunt numite futoni în Japonia. Vă puteți antrena pe podium sau puteți desfășura alte activități în timpul zilei. Înainte de a cumpăra un futon, ar trebui să cercetați temeinic tipurile de futon și cum să le îngrijiți.

Piedestal cu un pat încastrat

Construiți-un-pat-construiți-o-saltea-lăsați-în-sertar-cu-iluminat-modern

Un piedestal cu un pat încastrat este un alt mod de a face dormitorul original. Este important ca salteaua să fie ventilată de jos. În caz contrar, va exista o creștere a mucegaiului.

Pat platforma din paleti

Podium-pat-construi-palet-tăblie-placă-osb

Paturile pentru paleți DIY sunt foarte populare de câțiva ani și sunt deosebit de eficiente în propriul dormitor. Materialul este foarte ieftin și nu trebuie să fii un bricolaj cu experiență pentru a construi singur un pat de acest tip.

Șlefuirea paleților și vopsirea lor în orice culoare

podium-pat-construi-paleti-pat-dublu lacuit-negru

În funcție de dimensiune, aveți nevoie de patru până la opt paleți euro, aranjați-i unul lângă celălalt și fixați-i împreună, astfel încât să nu alunece. Dacă doriți un pat mai înalt, paleții pot fi, de asemenea, stivuite una peste alta.

Paturi și noptiere din paleți

Platforma-pat-construi-paleti-alb-lacuit-alb-perete-caramida

Cu patul pentru paleți, dormitorul are un aspect industrial interesant. Decorul interior cu pietre cu aspect de cărămidă se potrivește perfect cu acest stil. Dacă amenajați dormitorul în alb și negru, acesta arată atemporal și elegant.

Noptiera sau suprafata de sprijin langa saltea?

podium-pat-construit-palet-tăblie-panouri-tapițate

Dacă tot aveți nevoie de noptiere potrivite pentru pat, le puteți construi și din palete Euro. O alternativă este oferită de paturile pentru paleți euro, care au o suprafață îngustă de sprijin pe lângă saltea.

Frumusețea naturală a lemnului

construi-pat-construi-rustic-lemn-perete-aspect-beton

Lemnul aduce cu siguranță mult confort în orice cameră, mai ales dacă prezintă semne atât de interesante de vârstă. Fiecare pat făcut din grinzi vechi de lemn este absolut unic. Deosebit de solid și indestructibil – lemnul vechi poate fi, de asemenea, combinat frumos cu betonul.

Iluminatul indirect pune într-adevăr patul în centrul atenției

Construiți un podium-pat-lemn-cameră-copii-sertare-led-iluminat-colorat-tapet-rafturi

Iluminarea indirectă creează o atmosferă confortabilă în dormitor și oferă o gamă largă de opțiuni de design. Cu benzi LED, caracteristicile arhitecturale pot fi evidențiate sau pot fi setate accente vizuale. Patul plutește în aer și tavanul pare mai sus decât este de fapt.

Simplu și modern, cu iluminare indirectă și suprafețe oglindă

Iluminare indirectă pentru platformă și tavan

Proiectarea eficientă a treptelor platformei și a tavanului suspendat cu iluminare indirectă

Pat de soclu în camera copiilor

Construirea unui pat-podium-cameră-copii-poze-cameră-alb-galben-tineret

Patul pentru copii este o modalitate excelentă de a profita la maximum de situația dificilă a camerei, cu puțin spațiu. Cu această nouă piesă de mobilier îi vei oferi copilului tău multă bucurie.

Pat platformă cu scări – trepte pentru intrare și ieșire ușoară

Construiți un soclu-pat-cameră-pentru-copii-cu-sertare-depozitare-perete-decorare-hartă-mondială

Un pat în camera copiilor trebuie să îndeplinească multe criterii: ar trebui să fie stabil, robust și sigur. Deci, asigurați-vă că copilul dvs. nu poate cădea din patul platformei. Chiar dacă nu este atât de mare, ar putea fi o experiență proastă pentru copil.

Suprafață de sprijin cu pernă poster lângă saltea

Construiește un podium-pat-suport-suprafață-scaun-pernă-salvie verde

Dacă construiți singur un pat de soclu, puteți decide și asupra designului tăbliei. Puteți găsi idei și sugestii interesante în acest articol.

Pat de soclu combinat cu o bancă

Construiți un pat-podium-cameră pentru copii-sertar-tapițerie-bancă

Dacă camera copiilor este suficient de mare, puteți proiecta un întreg peisaj de relaxare. Un pat cu platformă a fost combinat aici cu o bancă. Tapițeria de culoare crem asigură un aspect uniform.

Pat de o persoană pe un piedestal în camera copiilor

construiți un soclu-pat-cameră-copii-cameră-cu-pat-sertare-cameră-tineret-băiat

Câteva elemente folosite inteligent fac ca această cameră mică pentru copii să arate proaspătă și aerisită. Patul de soclu în formă de L și dulapurile de perete oferă mai mult spațiu de depozitare, în timp ce peretele oglinzit și blatul de birou din sticlă reflectă frumos lumina din cameră.

Sertare și compartimente deschise sub pat

Construiți un soclu-pat-cameră pentru copii-sertare-rafturi-păpuși-scaun-de-cățărat-balansoar

Pereții joacă un rol special în această cameră pentru copii. În spatele patului există un perete de cățărat cu mânere de cățărat și în dreapta un decor de perete fabulos se întinde pe întregul perete. Poate ca alternativă la rafturile de perete, câteva compartimente deschise oferă spațiu de depozitare pentru jucării, cărți sau alte obiecte de zi cu zi.

Pat de soclu cu noptiere integrate

Construiți-un-piedestal-pat-alb-noptiere-integrate-placări de perete din lemn

Un pat de soclu cu o suprafață albă lucioasă impresionează prin designul său modern și poate fi perfect integrat în orice dormitor modern. Aspectul simplu amintește și de stilul scandinav.

Manere discrete pentru sertare

Construiește un soclu-pat-sertare-din-lemn-cameră-de-sticlă-uși-glisante-separate

Dacă un pat de soclu este echipat cu sertare, vă puteți salva un dulap într-un dormitor mic. Lasă-te inspirat de marile noastre idei!

Construiți un pat cu platformă sertare-saltele-încastrate-moderne

Ascunde patul în piedestal

Cameră pentru copii în stil casă la țară, cu dulap încorporat și pat sub piedestal cu zonă de lucru

Dacă doriți să construiți un pat cu platformă, nu aveți doar opțiunea de a așeza patul pe platformă. S-ar putea să nu doriți ca aceasta să iasă în evidență și să fie vizibilă în acest fel sau s-ar putea să intenționați să puneți alte piese de mobilier acolo. Apoi, o platformă cu un pat care poate fi împinsă în interior este ideală. Deci, în loc să folosiți spațiul de sub platformă pentru sertare, adică spațiu de depozitare, ca în ideile de mai sus, pur și simplu stocați patul acolo.

Piedestal cu pat extensibil pentru oaspeți în camera de zi

podium-idee-trage-afara-living-pat dublu

Oaspeții vin în vizită des? Apoi, puteți lua în considerare ascunderea patului în piedestal. Dacă este necesar, patul poate fi scos din nou și ascuns sub platformă. Lenjeria de pat poate fi aranjată în spatele unei uși din soclu, dacă o planificați suficient de mare. O astfel de piesă de mobilier este ideală și pentru camera copiilor! La urma urmei, prietenii vin deseori în vizită pentru a petrece noaptea, nu? Și întrucât camerele pentru copii sunt de obicei mai mici, poate fi un avantaj doar dacă construiți acolo un pat cu platformă.

Piedestal-sufragerie-trage-afară-pat-idee

După cum sa menționat deja, platforma ar trebui să aibă o înălțime de cel puțin 60 cm dacă construiți un pat cu platformă, astfel încât să existe spațiu pentru o saltea standard cu un cadru glisant cu role sau bare glisante dedesubt. Deci, este mai bine să obțineți salteaua mai întâi pentru a cunoaște dimensiunile corecte și a o folosi pentru construcții. Apoi, asigurați-vă că la această înălțime rămâne suficient spațiu până în tavan. Reamintim că ar trebui să fie posibil să stați în poziție verticală pe piedestal fără să vă dați capul.

Ascunderea patului în piedestal – instrucțiuni pentru construirea acestuia

Ideea pentru paturi pe podium cu un al doilea pat pentru oaspeți

Dacă cunoașteți toate dimensiunile necesare, puteți începe să construiți. Gândiți-vă în avans dacă doriți să folosiți roți sau șine pentru sertare (extragere), deoarece acest lucru va afecta înălțimea. În primul rând, aveți nevoie de plăci pentru cadrul exterior al piedestalului. Când construiți patul de soclu care este de dimensiunea piedestalului dorit, înșurubați o cutie împreună. Apoi determinați în ce zonă ar trebui ascuns patul pentru extragere și marcați deschiderea necesară. Restul zonelor, care nu sunt folosite nici pentru pat, nici pentru spațiu de depozitare, sunt prevăzute cu încă câteva suporturi realizate din scânduri.

Asamblați singur piedestalul cu patul extensibil din lemn

Apoi construiți un sertar mare cu același tip de scânduri făcând din nou o cutie. Dimensiunile sale interne ar trebui să fie puțin mai mari decât salteaua, astfel încât să o puteți pune confortabil în interior. Pentru pereții laterali, cel mai bine este să folosiți foi netede de placaj sau alte foi frumoase, deoarece acestea vor fi vizibile atunci când patul este scos. De asemenea, înșurubați plăcile pe partea inferioară a cutiei pe care se poate așeza salteaua. Acest lucru ar trebui să fie suficient de-a lungul marginii cutiei, dar puteți construi, de asemenea, o grilă întreagă (sau puteți utiliza un cadru cu lamele). Este important să existe un spațiu între plăci, astfel încât aerul să poată circula și să nu existe mucegai pe saltea.

Paturile cu platformă pot fi completate cu un al doilea pat extensibil pentru mai multe opțiuni de dormit

Acum puteți echipa patul pe care l-ați primit fie cu roți în partea de jos, fie cu șinele pentru sertare pe laterale. Dacă utilizați șine, plăcile ar trebui, desigur, să fie montate și pe cutia de piedestal pe care puteți fixa șinele. În cele din urmă, atașați un MDF frumos sau un panou de lemn pentru partea din față la patul de pat, în spatele căruia este ascunsă construcția sertarului și mânerul de extragere pe acesta.

Ascunde patul în piedestal - instrucțiuni DIY cu video

Acum închideți piedestalul cu scânduri frumoase pentru a obține o suprafață plană, aranjându-le pur și simplu unul lângă celălalt (cum ar fi parchetul) sau utilizați o placă OSB și, de asemenea, asigurați-i fața cu o placă decorativă potrivită, cum ar fi patul cu sertare.

Instrucțiuni video pentru un piedestal de living cu pat

Ideea pentru camerele de zi mici - zonă de relaxare cu o canapea pe un piedestal și un pat extensibil dedesubt

Următorul videoclip vă oferă un alt ghid pentru realizarea unui pat de podium excelent pentru camera de zi. Modul în care construiești patul de podium este similar. O canapea mică cu măsuță de cafea poate fi găsită pe soclu cu patul extensibil. Desigur, îl puteți mări și în funcție de nevoile dvs. Interesantul acestei idei este iluminarea indirectă, treptele de urcare și, mai presus de toate, că patul poate fi chiar scos din platformă prin telecomandă.

Construiți un pat cu platformă extensibilă într-o nișă

Construiți o platformă pentru zona de lucru în nișă și aranjați patul dedesubt

Dacă aveți o nișă în cameră suficient de mare pentru a găzdui un pat, puteți folosi acest lucru minunat pentru a construi un pat extensibil într-un piedestal. Nici pentru aceasta nu aveți nevoie de o cutie întreagă, dar atașați plăcile de sprijin pentru podeaua platformei direct la perete. Instrucțiunile pentru acest tip de pat cu economie de spațiu pot fi găsite în ghidul de mai jos.

Mai multe idei pentru proiectarea paturilor de piedestal

Cameră dublă pentru copii cu două paturi extensibile și birouri pe soclu

Podium living cu compartimentare și pat dedesubt

Ascunde patul pe podium în minuscule apartamente cu o cameră

Patul extensibil are rol de canapea, dacă este necesar

Mobilier care economisește spațiu pentru camerele copiilor - pat extensibil și trepte cu sertare integrate

Ideea pentru o cameră de fete în roz cu un pat ascuns

Ideea practică de amenajare pentru fetele în roz cu un pat extensibil

Piedestal ca o canapea cu separator de cameră și pat pe roți care pot fi scoase

Configurați micro-apartamente - un dulap ca un separator de cameră cu o canapea platformă pe o parte și un pat extensibil pe cealaltă

Pat ascuns pe treptele unui living

Platformă living cu pat într-un design modern și cu trepte

Montați o zonă de lucru cu un birou pe un piedestal și un pat pe roți dedesubt

Pat pe roți care poate fi scos rapid și depozitat sub platforma biroului

Ascundeți piedestalul pentru bucătărie și canapeaua extensibilă dedesubt

Interior living cu pat și canapea într-unul sub un piedestal cu bucătărie