Dizajni i značenja

Značenja tetovaže mača diljem svijeta

Mač je snažan simbol koji se koristi u mnogim različitim kulturama. To je oruđe koje se kuje u požarima otkad je oružje postalo norma u društvu. Mačevi predstavljaju moć i pravdu, no dok dublje ulazimo u značenje simbola, vidimo da posvuda ima nešto drugačije konotacije.

Tetovaža mačem sa zmijom i probušenom jabukom u ruci

Simbol mača pojavljuje se u mnogim tradicijama i vjerama koje su se prenosile kroz vrijeme. Riječi povezane s ovim simbolom su sljedeće:

  • Vlast
  • Zaštita
  • Autoritet
  • Snaga
  • Hrabrost
  • Čast
  • Jasnoća

Pravo prolaza

Mač je simbol viteštva ili toga što je bio ‘ratnik’ u primitivnijim razdobljima, a kada je svečano predstavljen prvi put, primatelju je potvrđen viši društveni položaj. Da bi se kvalificirali za ovu priliku, često su bili potrebni dokazi o određenoj krvnoj liniji i obučenosti, ali u posebnim situacijama te su formalnosti izostavljene.

Tetovaža mačeva za žene

Mačevi u Tarot kartama

Kad se karta mačeva pojavi u vašem čitanju Tarota, vjerojatno ćete se suočiti s izazovom ili ćete naići na nasilnu situaciju ili osobu. Možda ćete se boriti s istinom ili biti kruti. Možda ćete se suočiti s svađom ili slomljenim srcem. Ako im dopustite, karte Mačeva mogu vas osloboditi poricanja i naučiti vas vrijednim lekcijama.

Mač Tarot tetovaža na ruci

Mačevi i budizam

Nadalje, budizam prepoznaje mač kao metaforu u kojoj mač probija neznanje kako bi došao do istine u svim stvarima koje “probijaju” krive misli. Pobjeđuje nad zlim duhovima.

Tetovaža budizma

Osim Kannona s 1000 oružja, prikazana su i mnoga druga božanstva koja drže mač koji potčinjava đavla, uključujući Fudō Myō-ō (vođu ezoteričnih kraljeva Mantre), Kokūzō Bosatsu (Bodhisattva sjećanja) & Inteligencija) i Monju Bosatsu (Bodhisattva mudrosti).

Fudō Myō-ō Tetovaža na leđima Fudō Myō-ō tetovaža Kokūzō Bosatsu tetovaža na leđima Kokūzō Bosatsu tetovaža Monju Bosatsu tetovaža na leđima Monju Bosatsu tetovaža Budistička tetovaža na leđima muškarca

Mayanism and Mačevi

Maje su osjećale snažnu povezanost i interes za podjelu fizičkog i duhovnog plana. Mač sa dvostrukim oštricama oštrice doslovno presiječe veo stvarnosti i dovodi pojedince na drugi svijet – bilo žrtvovanjem ili gubitkom života tijekom bitke. 

Tetovaža mačem na nozi

Vjerovanja keltskih mačeva

Keltski mač simbolizirao je svom vlasniku moć, snagu, čast i najveću slavu u borbi. Dobra kvaliteta i izvanredne vještine potrebne za proizvodnju ovih mačeva značili su da su bili izuzetno skupi i obično rezervirani za plemiće i poglavice.

Tetovaža vjerovanja keltskog mača za muškarce

U keltskoj mitologiji mač se oduvijek povezivao s prvim kraljem Tuatha De Dananna, Nuadom Airgetlam. Tetovaža kao keltski simbol može simbolizirati golemu moć, čast i plemenitost te čistoću u srcu. Mač je često bio pokopan s vlasnikom među mnogim njegovim drugim dobrima ili je simbolično bačen u vodu kao dar bogovima ili duhovima.

Japanski samurajski mač

Japanski mač (nihonto) ima tradicije stare više tisuća godina. Mač samuraja predstavljao je njegovu dušu. Mač je bio simbol klase samuraja, a samuraj je nosio dvije od njih, dugu katanu i kraći wakisazhi, koji su se prenosili s koljena na koljeno. Zajedno su formirali daisho (dugi i kratki), osnovno oružje samuraja, koje se nosilo s njegove lijeve strane za vrijeme mira, s oštricom usmjerenom prema gore.

Tetovaža japanskog samurajskog mača pri ruci Katana tetovaža pri ruci Japanska samurajska tetovaža na bicepu muškarca

Mačevi i tetovaže

Kao i svaka tetovaža, značenje je povezano s onim u što osoba vjeruje. Postoji mnogo načina da sami sebi tetovirate mač; ili detaljan dizajn ili zajedno s drugim elementima. Čemu god se nagnuli, postoje stotine, ako ne i tisuće, dizajna i koncepata za rad.

Mačevi tetovaža Mačevi tetovaža s anđelom

Tetovaža mačem s ružama

Bez obzira na to ima li tetovaža jednu ružu, hrpu ruža koje se penju uz vinovu lozu oko mača, nježno uokviruju mač ili su ruže probijene oštricom, ovaj dizajnerski koncept prilično je popularan među muškarcima i ženama.

Mač i ruža s tetovažom probodene vučje glave

Niz ruža koje okružuju mač može pokazati snagu ljubavi i njezinu sposobnost da uguši sukob, dok mač koji probada ružu može ukazivati ​​na bol u srcu i gubitak.

Mač s tetovažom probodene ruže

Tetovaža mačem sa zmijama

Uz značenja povezana s mačem, dodavanje namotane poskoka, kobre ili drugih zmija u dizajn također može simbolizirati ponos, obranu, ponovno rođenje i plodnost. Ako dizajn ima mač koji probija zmiju, tada tetovaža može predstavljati borbu pojedinca u životu i borbu za njegovo prevladavanje.

Tetovaža zmija s mačevima

Tetovaža mačem sa zmajevima

Mač i zmaj tetovaža

Tetovaže mačem s zmajevima mogu predstavljati nekoliko stvari. Prvi je danak azijskom naslijeđu jer su i zmaj i mač važni simboli u toj kulturi. Zmajevi su također simbol promjene, hrabrosti rasta. Oni koji tetoviraju oba simbola možda nadilaze izazov ili se suočavaju s dugotrajnim strahom od kojeg napokon mogu pobjeći.

Mač je jedan od najstarijih simbola koji nadilazi kulturu i mjesto. Mnogi ljudi svoju ljubav prema mačevima pokazuju tetovažama. Odaberite dizajn u koji doista vjerujete i donesite odluku da se tetovaža nanese tek nakon namjernog razmatranja.

Pogledajte neki drugi cool dizajn tetovaže mačem.

Tetovaža japanskog samuraja na leđima Tetovaže mačevima Tetovaža na prsima