Tetovaža lutke Matryoshka: jedan od najljepših simbola Rusije

Najpopularnije igračke u Rusiji su lutkica Matryoshka. Ove su lutke najznačajniji ruski suveniri od vremena kada su napravljene kao igračke 1890. Sa svojom šarenom odjećom i ljupkim očima, pričajući priču o dalekom vremenu, postale su jedan od najvećih simbola istočnoeuropske zemlje. Muškarci i žene tetoviraju ove veličanstvene drvene lutke prije svega zbog svog dizajna, a drugo zato što iznutra skrivaju najljepša značenja.

Značenje tetovaže Matryoshka Doll

Majko Ljubav

Riječ “Matryoshka” znači “mala majka”. Predstavlja majku koja se brine za svu svoju djecu držeći ih unutra. Matrioške su uvijek drvene, a možete ih razdvojiti po sredini i iznutra ćete otkriti istu lutku, ali manju, a unutar manje ima još manju i nastavlja se na posljednju, sedmu, koja je cijela i ne može se odvojiti. Posljednja je to samo sićušna drvena lutka koja je prozvana majčinim srcem. Ponekad se uspoređuje sa srcem Rusije. Matryoshka je majka zemlje, a sve ostale lutke su građani. S obzirom na to, ovo je savršen izbor za tetovažu za žene.

Ženska strana

Žena je uvijek čuvar svojih najmilijih, brine se o svemu i jako je poštovanje ako muškarac doda matryoshku tetovažu. Može se povezati s njegovom majkom, sestrom ili ženom/djevojkom koju voli. Prema nekim umjetnicima za tetoviranje, žene koje dodaju ovu tetovažu to objašnjavaju upravo tako-to je najbolji izbor tetovaže da izrazi svoju žensku stranu. Žene su nježne, ljubazne, pune ljubavi i većinu vremena dodaju srce usred svoje matrjoške tetovaže kako bi to pokazale svijetu.

Život

Ova lutka također može predstavljati život. Manje lutke iznutra mogu biti naša sjećanja, naučene lekcije, iskustva koja sakupljamo kroz život, a najmanja duboko u nama mogu predstavljati našu mudrost. Također, to može značiti da osoba koja ga ispisuje ima snažan karakter i da se morate kretati polako, sloj po sloj prije nego što vas može prihvatiti u svom srcu.

Nevjerojatni dizajni tetovaže Matryoshka

Tradicionalna

Najčešći su tradicionalni dizajni. Odjeveni su u ruske narodne nošnje i imaju marame koje obilježavaju rusku tradiciju. Najkreativniji dio je područje trbuha i obično je ukrašeno cvijećem, srcem ili portretima cijelih obitelji.

Moderno

Suvremeni dizajn ovih lutki najzanimljiviji je. S vremenom su se te lutke promijenile ovisno o trenutnoj folklornoj tradiciji u Rusiji. U početku su svi bili istog dizajna, ali danas se može vidjeti sedam različitih lutki s različitim dizajnom. Svaka lutka je jedinstvena što može značiti da smo braća i sestre u cijelom svijetu te da prihvaćamo i brinemo jedni za druge. Postoji i kreativna sloboda gdje lutka može predstavljati bilo koga. Postoje tetovaže u obliku matrjoške sa poznatim osobama, lik voljene osobe, likovi iz crtića, filmovi i TV serije. U ovom slučaju nebo je granica, a vi možete izabrati koga želite i pretvoriti ga u ovu drvenu lutku.

Najbolji položaj tijela Matryoshke tetovaže

Obično se može vidjeti s tintom na gornjem dijelu ruke, a može se ugraditi i u rukav. Zamislite koji se rukav može istetovirati ako volite rusku kulturu i stare ruske priče. Međutim, ova lutka uvijek izgleda kao da je izašla iz bajke i svaki dizajn koji odaberete neće biti pogreška. Postoje male lutke ovog tipa koje su tetovirane jednostavnim linijama i obično su tintom na jednom od prstiju ili iza vrata.

Druga zanimljiva stvar je da svoju matryoshka tetovažu možete ukrasiti što god želite. Tisuće dizajna iskače iz tradicionalnog dizajna, a možemo vidjeti svemirsku matrjošku, orijentalnu matrjošku, matrjošku iz crtića i mnoge druge. Neki ljudi tetoviraju svih sedam lutki na leđima ili prsima ili duž cijele ruke. Uglavnom su dodaci oko ovih tetovaža neke stvari koje su povezane s Rusijom, na primjer snijeg ili note iz poznate ruske pjesme. Ali možete dodati sve što vam se sviđa.

O ovoj specifičnoj tetovaži morate malo istražiti prije nego odaberete svoj omiljeni dizajn. Ima mnogo pozadine i dobro je znati njezinu priču.

Pogledajmo neke zapanjujuće dizajne Matryoshka tetovaža:

Tetovaža lutke Matryoshka Tetovaža ruske gnijezde Tetovaža lutke Matryoshka na ramenu žena Tetovaža lutke Matryoshka na bedru Umjetnica Kati Berinkey Tetovaža ruske gnijezde Matryoshka Doll Tattoo Woman Back Hand Hand Žena Umjetnik Robson Carvalho Tetovaža lutke Matryoshka na strani djevojčice Tetovaža lutke Matryoshka sa sladoledom Matryoshka lutka sa zatvorenim jednim okom Tetovaža ruske gnijezde sa zatvorenom tetovažom na jednom oku žena na ramenu Tetovaža lutke Matryoshka Matryoshka Doll tetovaža crvena Tetovaža ruske gnijezde na ramenu djevojke Tetovaža ruske gnijezde

  • Što su masti za tetoviranje i zašto biste ih trebali koristiti?
  • Naslon za ruke za tetovažu: na što treba paziti pri kupnji.
  • Okviri strojeva za tetoviranje – sve što trebate znati.
  • Napajanje za tetovaže – 6 savjeta kako odabrati najbolji.
  • Cijevi za tetovaže za jednokratnu upotrebu: sve što trebate znati.