Dizajni i značenja

Svjetski poznati umjetnik tetovaža – Don Ed Hardy i njegova prekrasna umjetnost tetovaža

Umjetnik tetovaža: Don Ed HardyFotografija s: vimeo.com

Jeste li čuli za marku odjeće Ed Hardy? To je popularan brend (ljudi se često vide kako nose njegove košulje) koji ima zamršen dizajn po cijelim proizvodima.

Evo vaše zabavne činjenice za današnji dan: mnogi pojedinci to ne znaju, ali Ed Hardy brend je zapravo Don Ed Hardy, poznati umjetnik tetovaža!

Njegova prekrasna umjetnost tetovaža dovedena je u glamurozni svijet mode. Lako je jedan od najutjecajnijih dizajnera tetovaža, a njegov je rad uspješno izdržao test vremena u svijetu tetovaža i mode.

Prepoznat ćete i njegovu tintu kao japansku umjetničku formu, a mnogi njegovi dizajni djeluju strano, ali umjetnički lijepo.

Ako ste ljubitelj njegove umjetnosti ili tražite nove ideje za zanimljivu tetovažu, imamo sve što trebate znati.

Otkrijte tko je on, njegova postignuća, ono po čemu je poznat i kako neke od njegovih umjetnosti možete dobiti na sebi:

Tko je on: Legenda između umjetnika tetovaža

Don Ed Hardy je svjetski poznati umjetnik tetovaža poznat po najboljim dizajnom tetovaža, osim što je genij iza modnog brenda.

Jedan je od najpoželjnijih i najutjecajnijih dizajnera u svijetu. Njegova je umjetnost prepoznata kao jedna od najuspješnijih inkorporacija japanske umjetnosti u tetovažnoj i modnoj industriji.

Don Ed Hardy svjetski je poznat umjetnik tetovaža poznat po najboljim dizajnom tetovaža

Često je poznat samo kao “Ed Hardy”, njegov modni brend.

Prije nego što je provalio u svijet mode, međutim, postao je uspješan i poznat umjetnik tetovaža.

Odrastao u južnoj Kaliforniji, Ed Hardy započeo je svoju karijeru slikanjem i grafikom prije nego što je završio u industriji tetovaža i mode.

Njegova je umjetnost priznata u cijelom svijetu, a on je i danas jedan od najutjecajnijih dizajnera.

Karijera Don Eda Hardyja

Don Ed Hardy započeo je put do uspjeha upisom na San Francisco Art Institute. Diplomirao je grafiku, a karijeru je nastavio slikarstvom i grafikom.

 

Prije nego što je ušao u industriju tetovaža i mode, radio je u medijima i grafičkoj djelatnosti. U to je vrijeme njegova umjetnost bila izložena u mnogim umjetničkim galerijama i muzejima u svijetu.

Tada mu je Ed Hardy skrenuo pozornost da postane umjetnik tetovaža šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada je otišao u Japan kako bi studirao tetoviranje na umjetničkoj stipendiji Yalea.

Inspiraciju je vratio u San Francisco, gdje je otvorio svoju tetovažu koju i danas posjeduje.

Godine 2002. odlučio je svoju umjetnost odnijeti u modnu industriju i licencirao svoje dizajne za izradu odjeće.

Postignuća

Od ranih faza svoje karijere Don Ed Hardy već je primao nagrade i postizao velika postignuća. Godine 2000. doktorirao je od SFAI -a. Osim toga, napisao je i objavio trideset knjiga.

Ovo je sve povrh svih njegovih dizajna i umjetničkih djela. Tijekom svoje karijere priređivao je brojne izložbe za umjetničke galerije i neprofitne prostore.

Njegov rad i priča pojavljivali su se u mnogim časopisima i filmovima diljem svijeta. Godine 2000. gradonačelnik Oaklanda imenovao ga je u gradsko povjerenstvo za kulturnu umjetnost.

Njegovi najbolji dizajn tetovaža

Najpoznatije djelo Don Eda Hardyja započelo je kao njegov originalni dizajn tetovaža.

Njegovi najbolji dizajn tetovažaFotografija s: hardymarks.com

Njegov zid umjetnosti tetovaža bio je prekriven vlastitim dizajnom koji su kupci mogli birati. Njegov najpoznatiji dizajn svih vremena je njegova lubanja.

Svi njegovi dizajni lubanje imaju srce s vrpcom i izreku o ljubavi. Još jedan poznati dizajn sadrži njegove poznate ruže.

Njegov je rad toliko jedinstven i ima izrazitu osobnost koja se hrabro ističe kao Hardyjev ručni rad. Nakon što su njegovi dizajni pogodili modnu industriju, pomiješali su se s očaranim draguljima, postajući veliki novi modni trend.

Njegove najpopularnije modne linije bile su njegove košulje, cipele i kolonjska voda, a sve s istaknutim dizajnom lubanje i ruže.

Kako možete pronaći Don Eda Hardyja?

Legenda među umjetnicima tetovaža je da nikada ne možete dobiti pravu tetovažu Ed Hardyja, koju bi morali izraditi ruke samog umjetnika.

Danas je zauzet putovanjem u Honolulu i San Francisco i iz njega te upravlja svojim prodavaonicama tetovaža i svojom odjećom.

Međutim, njegove dizajne možete pronaći gotovo bilo gdje na internetu. Ako želite jedan od njegovih talentiranih umjetnika iz jedne od njegove dvije poznate trgovine, slobodno putujte u Honolulu ili San Francisco!

Ako želite sami isprobati njegove potpise, trebat će vam vrhunski početni komplet za tetovaže i pregledati crne tinte za tetoviranje.

Članci koji bi vam se mogli svidjeti:

  • Napajanje za tetovaže – 6 savjeta kako odabrati najbolji
  • Što su masti za tetoviranje i zašto biste ih trebali koristiti?
  • Naslon za ruke za tetoviranje – na što treba paziti pri kupnji
  • Rotacijski kompleti za tetoviranje – prednosti i mane
  • Okviri strojeva za tetoviranje – sve što trebate znati