Dizajni i značenja

Scott Campbell i njegove nevjerojatne vještine za stvaranje jedinstvenih dizajna

Rođen u New Orleansu, Louisiana. Scott Campbell nije odgojen u životu tetoviranja i umjetnosti. Odrastao je u južnobaptističkoj obitelji.

Umjetnik tetovaža Scott CampbellFotografija s: michiganavemag.com.

Izgubio je majku u dobi od 15 godina zbog raka i teško se nosio s gubitkom.

Jedan od načina da preuzme dio kontrole koju je izgubio u tom razdoblju svog života bio je tako što je napravio prvu tetovažu lubanje u dobi od 16 godina.

Nakon što je 1995. završio srednju školu, Campbell je krenuo pronaći sebi drugačiji život.

Završio je studij biokemije na Sveučilištu u Teksasu, međutim, njegova ga je interna rasprava konačno potaknula da napusti Sveučilište u Teksasu i preseli se u San Francisco.

Jednom u San Franu, Campbell je počeo raditi za izdavača prije nego što je konačno započeo svoju karijeru kao umjetnik tetovaža.

Umjetnik tetovaža Scott Campbell

Kad se našao na svojoj putanji, Scott Campbell je naučio osnove tetoviranja u jednoj od najstarijih kalifornijskih prodavaonica tetovaža, Picture Machine.

Nakon što je usavršio svoje vještine, Campbell je putovao Europom i Azijom tetovirajući za novac.

Na kraju se vratio natrag u Ameriku, gdje je otvorio trgovinu u Williamsburgu u Brooklynu i otvorio vrata Saved Tattoo -u.

Klijentela Campbella uključuje poznate osobe poput Heatha Ledgera, Penelope Cruz, Orlanda Blooma i Roberta Downeya Jr..

Od prvog tetoviranja Heatha Ledgera 2005. Campbell je proširio svoje platno radeći s Marcom Jacobsom. Dizajnirao je kožnu torbu za mušku kolekciju Louis Vuitton još 2011. godine.

Campbell je također postigao priznanje likovne zajednice zahvaljujući svojim dizajnom svinjske kože, skulpturama u američkoj valuti, slikama u akvarelu različitih improviziranih igala za tetoviranje koje su se temeljile na njegovim iskustvima u zatvoru u Mexico Cityju, te grafitnim crtežima od ljuske nojeve jajeta.

Mnogi su njegovi radovi izloženi u galerijama diljem svijeta kako bi pokazali njegov talent.

Ipak, neki od najzanimljivijih Campbellovih radova napravljeni su s njegovim projektom Whole Glory, gdje je tetovirao što je htio na 23 voljna sudionika iza zida bez ikakve pripreme unaprijed.

Osim umjetnosti, Campbell je vlasnik vinske tvrtke Saved Wine i robne marke kanabisa Beboe, nazvane po njegovoj baki koja je radila peciva od marihuane za njegovu majku prije nego što je izgubila borbu protiv raka.

Scott Campbell Art

Kao umjetnik, Campbell se nastoji igrati s dvije krajnosti dizajna.

Postoje dizajni sa super razrađenim linijskim radom, a zatim i njegovi super pojednostavljeni, gotovo minimalistički dizajni koji igraju zamršenost drugih elemenata unutar istog komada.

Campbell stručno kombinira ta dva elementa u mnogim svojim djelima, što je jedinstveno za njegov umjetnički stil.

Njegovu cjelokupnu estetiku možemo opisati kao old school dizajn tetovaža, nešto što je vjerojatno pokupio iz vremena u Picture Machineu gdje je započeo. Međutim, Campbell svoje dizajne obično iscrtava elementima hladne bijele tinte.

Ovo je također tehnika koja se koristi u mnogim njegovim djelima te dodaje njegovim slojevima još jedan sloj dubine i dimenzije.

Iako je najpoznatiji po svojoj jednostavnoj, ali vizualno privlačnoj tetovaži ptice na podlaktici pokojnog Heatha Ledgera, neki od najboljih Campbellovih dizajna prikazuju vrlo detaljan dizajn lubanje.

Najbolji dizajni lubanje do sada su na koži koja je potpuno ispisana crnom bojom, a lubanja je nacrtana bijelom tintom u prvom planu.

Jedinstvenost dizajna izdvaja ga od drugih sličnih prikazanih lubanja, plus vještina i vrijeme potrebno za izradu ovakvog komada uistinu govore o majstorstvu koje Scott Campbell pokazuje u tetoviranju.

Campbell je u industriji već više od desetljeća. Iako se popularni UV sjaj u tamnoj boji za tetoviranje probija po trgovinama, to ipak nije nešto što Scott Campbell neće zaostati jer možda nije sigurno.

Međutim, iako još nije počeo sudjelovati u ovom trendu, on je i dalje jedan od najpopularnijih umjetnika na sceni, a njegov rad govori sam za sebe.

Gdje je on sada?

Nedavno su se Campbell, njegova supruga Lake Bell i njihovo dvoje djece preselili u Los Angeles. Spremljena tetovaža u Brooklynu ostat će otvorena.

Međutim, Campbell je postavio još jednu tetovažu u umjetničkom okrugu L.A. -a i učinio to područje svojim novim domom.

Iako Campbell u ovom trenutku ne prihvaća sastanke, ljudi ga mogu pratiti na Instagramu kako bi vidjeli njegovo djelo i nove projekte na kojima radi.

Govori se o tome da se negdje u budućnosti napravi još jedna emisija Whole Glory. No, u međuvremenu njegovi obožavatelji mogu posjetiti jednu od brojnih galerija koje prikazuju njegova umjetnička djela i skulpture.

Fotografija s: Jean_Nelson / depositphotos.com.

Članci koji bi vam se mogli svidjeti:

  • Napajanje za tetovaže – 6 savjeta kako odabrati najbolji
  • Što su masti za tetoviranje i zašto biste ih trebali koristiti?
  • Naslon za ruke za tetoviranje – na što treba paziti pri kupnji
  • Rotacijski kompleti za tetoviranje – prednosti i mane
  • Okviri strojeva za tetoviranje – sve što trebate znati