DIY

Vopsirea și condimentarea dulapurilor de bucătărie vechi din stejar

dulap-stejar-vechi-lacuit-lemn-natural-piatra-natural-bucatarie-insula-mediteraneana

Iată câteva sfaturi simple și creative despre cum să îmbătrânești Dulapuri de bucătărie din stejar pictează-l și condimentează-l cu stil.

Stejarul, prin natura sa, este un lemn cu granulație puternică. Aceste fibre sunt întotdeauna factorul dominant în aspectul final al proiectului finit. Fibrele de pe suprafața lemnului pot fi evidențiate (devenite dominante) cu o vopsea pe bază de ulei care este ștearsă la margine. Deși vopseaua ar tonifica întreaga suprafață a lemnului, va fi adâncită în fibre, creând un accent bogat pe suprafața lemnului. Vă recomandăm lacul pe bază de ulei, deoarece este ușor de absorbit, iar reziduurile de la utilizare pot fi îndepărtate cu ușurință cu o cârpă moale, curată și aburită cu eter de petrol. Vopselele pe bază de apă, deși ecologice, nu sunt la fel de iertătoare și tind să pătrundă adânc în lemn.

Vopsirea dulapurilor de bucătărie din stejar în tonuri de alb deschis

dulap-vechi-stejar-lac-crem-alb-vintage-bucatarie-insula-gresie-mare

Când vopsiți dulapuri vechi de bucătărie din stejar, luați în considerare alegerea culorilor precum stejarul auriu, arțarul, stejarul colonial și pecanul. Acestea sunt cele mai des utilizate și scot în evidență frumusețea naturală a stejarului. Culorile închise, cum ar fi nucul, abanosul sau cireșul, tind să vă jefuiască de frumusețea sa naturală, cu o culoare prea mare și o întunecare excesivă a fibrelor și a suprafeței lemnului.

Dulapuri de bucătărie din stejar în albastru deschis și albastru închis

dulap-stejar-vechi-lacuit-lemn-albastru-vintage-candelabru-mare-pentru-podea

O abordare creativă constă în văruirea lemnului. Folosind o vară albă opacă, clătiți abundent dulapurile, care vor satura pigmentul din fibre. Apoi ștergeți materialul în exces, astfel încât nuanța dorită de alb să rămână pe întreaga suprafață a lemnului. Dulapurile de bucătărie vechi din stejar au un aspect alb mai profund.

Dulapuri de bucătărie din stejar în bucătărie mică în stil rustic 

dulap-de-stejar-vechi-lacuit-vintage-din-lemn-natural-mic-practic-hota

Un alt obiectiv popular este aspectul „natural”. Aici trebuie să închideți fibrele, astfel încât atunci când aplicați un strat transparent, să nu existe culoarea accentului sau întunecarea. Pentru aceasta aveți nevoie de un material de umplutură pentru fibre.

Dulapuri de bucătărie din stejar într-o bucătărie confortabilă, construită solid

dulap-stejar-vechi-lacuit-lemn-stil-rustic-albastru-lemn-natural-grinzi din lemn

Fie că alegeți un aspect natural sau un finisaj vopsit, lăsați fronturile bucătăriei să se usuce complet peste noapte înainte de a aplica un strat superior transparent. Uretanul pe bază de ulei este o alegere excelentă pentru o durată lungă de viață, dar în câțiva ani poate deveni galben și poate întuneca culoarea originală a dulapurilor. Acesta poate fi un dezastru pentru văruire. Cu toate acestea, uretanul pe bază de ulei oferă o senzație de căldură frumoasă dulapurilor cu culori de stejar auriu sau pecan. Folosiți un strat de acoperire pe bază de apă pentru curățarea ușoară a săpunului și a apei. Folosiți un burete pentru un aspect profesional.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului pentru rezultate frumoase.

Dulap-bucătărie-stejar-lăcuit-deschis

Dulapuri de bucătărie din stejar-lac închis

Dulap-bucatarie-stejar-lacuit-rosu

Dulapuri de bucătărie din stejar renovate

Vopsirea dulapurilor vechi de bucătărie din stejar  Vopsirea dulapurilor de bucătărie din stejar

Dulap-bucatarie-stejar-alb-lacuit