DIY

Upcycling abajur: ce puteți face cu nuanțele vechi?

Cui nu-i place un proiect cool de upcycling? Dacă reutilizați lucruri vechi, nu numai bugetul este bun, ci și mediul. Puteți folosi aproape orice – sticle goale din sticlă sau plastic, haine precum eșarfe și blugi, instrumente de grădinărit nefolosite … lista este cu adevărat lungă. De exemplu, dacă aveți câteva abajururi vechi acasă, puteți face o mulțime de lucruri interesante din ele. Citiți mai departe pentru a descoperi cele mai frumoase idei de upcycling pentru un abajur!

Ce poți face cu un abajur vechi??

Ce poți face cu un abajur vechi?

Înainte de a arunca vechile abajururi moștenite (sau alte comori), puneți-vă mai întâi întrebarea: Pot să fac ceva diferit din ele? Cu puțină gândire creativă și puțin instinct, obiectele vechi pot fi transformate în lucruri practice și frumoase. În articolul nostru veți găsi idei despre cum să reproiectați lămpile și abajururile, precum și proiecte interesante despre cum să îmbunătățiți vechiul abajur. lasă-te inspirat!

Faceți-vă singuri standuri pentru plante

Suport pentru plante DIY realizat dintr-un abajur vechi

Multe abajururi au o formă ușor conică, ceea ce le face ideale pentru a-ți crea propriul suport pentru diverse lucruri. De exemplu, îl puteți folosi pentru a crea standuri de plante frumoase și pentru a vă pune florile și plantele de apartament în centrul atenției în casă și pe terasă. Vă vom arăta cum să faceți asta!

Instrucțiuni pas cu pas

Instrucțiuni pentru abajururi de reciclare pentru standuri de plante DIY

Mai întâi, colectați abajururile și detașați-le de lămpi, dacă este necesar. Pentru acest upcycling aveți nevoie de abajururi cu cadru din sârmă. De asemenea, aveți nevoie de foarfece, vopsea spray și vase potrivite. Mașinile de plantat ar trebui să se potrivească în deschiderea mai mică din cadrul sârmei. Dacă nu sunt disponibile vase adecvate, puteți adăuga și o farfurie și pur și simplu așezați plantele pe ea. O idee simplă și sfaturi despre cum să le implementați pot fi găsite mai jos.

Pentru a face standurile pentru plante, mai întâi tăiați țesătura și scoateți accesoriul interior din metal. Acest lucru ar trebui să se desprindă cu ușurință cu câteva răsuciri, dar puteți utiliza și freze de sârmă. Apoi pulverizați rafturile de sârmă în orice culoare și lăsați-le să se usuce bine. Apoi așezați ghivecele în standurile de plante și gata.

Stand cu blat din lemn

Proiectați abajurul și creați-vă propria plantă

Abajururile sunt disponibile în mai multe dimensiuni și forme diferite. Dacă doriți să faceți o plantă să iasă din ea singură, dar ghivecele dvs. nu se potrivesc, lipiți pur și simplu o farfurie de lemn și poziționați ghiveciul pe ea.

Faceți-vă propriul suport pentru plante din abajururi vechi și lemn

De exemplu, puteți ridica plăcile vechi de tăiat pentru aceste standuri de plante. Doar marcați locul exact în care doriți să fie atașat cadrul de sârmă și lipiți-l pe placa de lemn. De asemenea, puteți utiliza aceste suporturi pentru a afișa alte obiecte decorative.

Ideea de upcycling pentru abajurele mici: creați-vă propriile coșuri suspendate

Abajur de reciclare coșuri suspendate DIY

Coșurile de flori sunt o completare excelentă pentru zona în aer liber, deoarece vă pun florile și plantele cu succes în centrul atenției. Puteți utiliza acest lucru pentru a crea o grădină verticală de plante sau pentru a adăuga stropi frumoase de culoare cu plante în ghiveci înflorite în aer liber. Variantele pentru un coș suspendat sunt diverse, cu cele mai populare modele realizate din macrame sau răchită. Dacă întoarceți rama unui abajur și o închideți cu un lanț metalic, puteți crea și coșuri frumoase.

Faceți coșuri suspendate din abajururi vechi

Pentru a face acest abajur, veți avea nevoie de abajururi cu cadru de sârmă, lanț metalic lung, sârmă decorativă, vopsea spray în culoarea dorită și plante în ghivece care se încadrează în cadrele de sârmă..

Mai întâi scoateți țesătura din abajururi și îndoiți partea interioară pentru a face loc ghivecelor. Apoi pulverizați cadrele și lanțul metalic în culoarea dorită și lăsați-le să se usuce bine. Acum nu mai rămâne decât să închideți semafoarele. Pentru a face acest lucru, utilizați sârmă de bijuterii pentru a conecta lanțul la ramele abajururilor. În cele din urmă, agățați coșurile suspendate de sus pe tavan și umpleți-le cu plante în ghivece frumoase.

Lămpi de reciclare: ghivece suculente din lămpi de perete

Idei de reciclare pentru lumini de perete ghivece DIY pentru suculente

Când vine vorba de reciclarea lămpilor, nu trebuie să vă limitați doar la abajururi din sârmă. De exemplu, cu nuanțele de sticlă ale luminilor de perete, puteți face ghivece frumoase pentru suculente și alte plante mici. În exemplul de mai sus, umbrelele erau atașate la o bază din lemn și concepute pentru a fi atârnate de perete. În ceea ce privește designul, vă puteți lăsa și creativitatea liberă.

Aranjament de flori într-un abajur vechi

Decor de masă aranjament floral în abajur vechi

Abajururile pot fi utilizate și în scopuri pur decorative. Dacă dezlipiți țesătura, aceasta este o ramă de sârmă care poate fi decorată după dorință. Arată foarte frumos, de exemplu, când este înfășurat în verdeață și aranjat cu o vază frumoasă cu flori în mijloc.

Upcycling abajur: coș de jucărie DIY

Instrucțiuni de reciclare a abajurului coș de jucărie

Abajururile cu formă cilindrică sunt perfecte pentru a face singuri diverse coșuri de depozitare. Un exemplu grozav este acest coș de jucărie colorat, realizat dintr-o umbrelă din țesătură cilindrică și din puțină țesătură. Pentru a face singur un astfel de coș, scoateți mai întâi toate cadrele și părțile interioare astfel încât să rămână doar cilindrul și apoi coaseți o bucată de țesătură la un capăt. În cazul în care abajurul pe care îl aveți la dispoziție nu are un design frumos, îl puteți acoperi cu țesătură la alegere. Asta e!

Cool upcycling: cort pentru pisici realizat dintr-un abajur

Asigurați-vă un cort de pisici pentru reciclarea abajurului

Pisicilor le plac ascunzatoarele. Iar prietenul tău cu patru picioare se va îndrăgosti cu siguranță de acest cort realizat dintr-un abajur vechi. Nici pentru acest proiect nu aveți nevoie de mult: un abajur mare din țesătură în formă de con, foarfece, bandă decorativă și câteva pixuri. Mai întâi tăiați o deschidere în țesătură și lipiți banda adezivă de interfețe și de partea superioară a ecranului. Apoi decorați cortul pentru pisici după cum doriți și noua ascunzătoare pentru pisici este gata. Puteți găsi mai multe idei interesante despre cum să creați personal jucării pentru pisici din animalele dvs. din diferite materiale în această postare.

Lampă de reciclare: transformarea unei lămpi de birou

Lampă de birou upcycling idee plantator DIY

Există, de asemenea, multe idei interesante de reciclare pentru lămpile de podea și de birou neutilizate. Cu astfel de modele, care permit rotirea nuanței la 360 de grade, cu greu trebuie să faceți nimic pentru a transforma lampa într-o jardinieră, de exemplu. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți lampa și prizele din interiorul lămpii, să întoarceți abajurul în sus și să puneți o plantă potrivită în ghiveci..

Upcycling abajur: cum să reproiectați abajururi

Cum puteți reproiecta un abajur vechi

Desigur, puteți face un abajur nou dintr-un abajur vechi. Indiferent dacă este lipit cu resturi de tapet, înfășurat cu frânghie sau pur și simplu revopsit, aici veți găsi câteva idei despre cum să ridicați vechiul abajur și să respirați o nouă viață în el.

Realizați singuri abajururi moderne din sârmă

Abajururile reproiectează ideea modernă pentru iluminat

Minimalismul este la modă acum. Lămpile moderne se caracterizează și prin designuri simple, fără multe elemente inutile. Probabil că sunteți familiarizați cu pandantivele din metal negru, care au un aspect industrial și sunt folosite în tot mai multe case. În ciuda designului simplu, aceste modele costă de obicei peste 50 de euro. Cu toate acestea, dacă aveți la dispoziție câteva abajururi vechi încadrate în sârmă, le puteți reproiecta și puteți crea singur lumini pandantive elegante.

Ciclism de abajur cu pulover

Ciclism de abajur cu lampă de podea veche

Dacă nu-ți place abajurul așa cum este, îl poți reproiecta cu un proiect original de upcycling. Prima noastră idee ar fi să folosim un pulover care nu se mai potrivește.

Pentru a face acest upcycling cool, trageți mai întâi puloverul peste abajur. Apoi tăiați excesul de material, lăsând aproximativ 2 cm de marginea de sus și de jos. Folosiți un pistol de lipit fierbinte pentru a lipi puloverul pe margini. Cu siguranță veți iubi rezultatul final. Acest abajur arată foarte bine și adaugă o notă confortabilă interiorului.

Condimentează vechea lampă de noptieră

Condimentează vechea idee de reciclare a lămpii de noptieră

Există de fapt numeroase modalități de a înfrumuseța un abajur simplu sau uzat. Dacă doriți să creați un design romantic, puteți încerca această idee a trandafirilor din țesătură ca decor. Pentru trandafiri, puteți folosi hârtie de țesut, țesătură, hârtie creponată colorată sau orice doriți. Acest exemplu folosește țesături albe care au fost tăiate în cercuri de diferite dimensiuni. Pentru a face trandafirii, puteți coase sau lipi cercurile împreună. Când te-ai săturat de el, lipiți-l de abajur și se termină ciclul ascendent.

Cool upcycling pentru lampa de podea

Folosiți blugi și cărți vechi pentru a decora o veioză

Această idee este ideală pentru toți fanii adevărați ai ciclismului. O lampă de podea vintage a fost decorată cu hărți ale lumii și blugi pentru a crea o bijuterie unică. Pentru a recrea această lampă, utilizați mai întâi câteva hărți ale lumii pentru a proiecta abajurul. Puteți lipi cărțile direct pe vechiul ecran sau le puteți utiliza pentru a crea un ecran complet nou. Pentru a masca suportul, veți avea nevoie de benzi subțiri de denim pe care le puteți tăia dintr-o pereche veche de blugi. Apoi lipiți fâșiile în jurul standului și proiectul original de reciclare este complet!