DIY

Proiectează-ți propria mască – transformă masca de față într-un adevărat accesoriu de modă

Măștile de față pe care trebuie să le purtăm în fiecare zi din cauza pandemiei de coroană se transformă din ce în ce mai mult într-un accesoriu de modă. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la modele mai neobișnuite pentru a-și face aspectul mai interesant și pentru a profita la maximum de situație. Dacă te-ai săturat de măștile de unică folosință plictisitoare, poți oferi varietate și îți poți proiecta propria mască. Astăzi vă vom explica cum funcționează acest lucru sau ce opțiuni aveți la dispoziție și la ce ar trebui să acordați o atenție absolută. Și în curând vei putea atrage atenția tuturor cu designul tău de sine stătător.

Proiectează-ți propria mască – la ce ar trebui să fii atent

Proiectează-ți propria mască cu pietre pentru un accesoriu elegant de modă

După cum știți, măștile nu vă protejează împotriva infectării, dar îi protejează pe cei din jur în cazul în care purtați agenți patogeni. Cu toate acestea, pentru ca această protecție să fie garantată, protecția bucală trebuie să fie complet intactă. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să utilizați variante de design care ar deteriora masca de față. Broderia și paietele, de exemplu, nu sunt recomandabile, deoarece acestea creează mici găuri prin care picăturile și agenții patogeni pot scăpa.

Excepție fac, de exemplu, marginile măștii care nu se află aproape de gură și nas. Chiar dacă masca dvs. este formată din mai multe straturi, cea de sus poate fi prevăzută cu o broderie.

Purtarea măștilor creează germeni pe suprafețele lor care trebuie să fie uciși și acest lucru funcționează cel mai bine în viața de zi cu zi prin spălarea caldă sau încălzirea în cuptor. Indiferent de ce folosești, dacă îți proiectezi singur masca, aceasta trebuie să poată rezista la o temperatură de cel puțin 70 de grade. Dacă vă dezinfectați măștile în cuptor, decorațiunile din plastic (precum butoanele) nu sunt potrivite. Asigurați-vă că alegeți materialul potrivit atunci când alegeți firele!

Proiectează-ți propria mască cu aceste idei creative

Creați-vă propria mască cu rickrack în diferite culori

Acum, că știi ce să cauți atunci când proiectezi, poți începe în cele din urmă și îți poți proiecta propria mască. În acest scop puteți folosi o mască de față pe care ați cumpărat-o sau puteți confecționa chiar și masca.

Cu culori

Proiectează-ți propria mască individuală cu vopsele textile

Puteți avea măștile tipărite și etichetate individual, dar dacă o faceți singur, puteți fi cu adevărat mândru de designul dvs. după aceea. Cernelurile textile obișnuite sunt potrivite în mod ideal în acest scop. Dacă nu puteți vopsi cu mâna liberă, puteți folosi, desigur, și șabloane, dintre care multe pot fi găsite pe Internet. De exemplu, ce zici de aceste șabloane de mască de Crăciun? Imprimați o imagine sau o inscripție, apoi tăiați-o. Apoi, pur și simplu așezați șablonul pe locul dorit pe mască și vopsiți motivul.

Mască de design cu stropire

Proiectează-ți propria mască cu o tehnică simplă - fă stropi cu o periuță de dinți

Dar pot fi create și modele grozave fără șabloane. O linie simplă sau un model în zig-zag, de exemplu, poate fi folosit de toată lumea și puteți, de asemenea, să lucrați cu o periuță de dinți și să vă proiectați propria mască: Pur și simplu ridicați vopsea cu ea și treceți degetul peste peri. Stropirile vor arăta cu adevărat interesante pe aparatul de gură! Simțiți-vă liber să combinați mai multe culori pentru aceasta.

Masti spray

Proiectează-ți propria mască și pulverizează-o cu vopsele textile pentru un design colorat

Ce zici de crearea de stropi pe masca ta folosind sticle de pulverizare în loc de periuță de dinți? Tot ce trebuie să faceți este să puneți culorile în sticle și apoi să le pulverizați pe țesătură pe o suprafață. Benzile de cauciuc trebuie să fie sub mască, astfel încât să nu fie colorate în același mod. Puteți dilua vopselele textile groase cu puțină apă în acest scop. Apoi lăsați designul să usuce și călcați masca pentru a seta culorile.

Creioane textile

Proiectează și personalizează-ți singur masca cu vopsele textile sau pixuri textile

Dacă doriți să desenați cu mâna liberă, puteți utiliza și pixurile textile practice, cu care lucrați în același mod ca și cu pixurile normale. Începeți cu o schiță în creion, pe care o urmăriți apoi cu pixurile din țesătură. În timp ce vopsiți țesătura, ar trebui să îndepărtați ușor țesătura pentru a obține o suprafață netedă. După ce ați terminat proiectarea, lăsați măștile să se odihnească 24 de ore. În acest timp, mirosul stilourilor ar trebui să dispară, de asemenea. În cele din urmă, culoarea trebuie fixată cu un fier de călcat. Așezați un prosop de ceai pe mască și înconjurați-l de mai multe ori la 200 de grade cu fierul de călcat.

Pietre de stras

Proiectați apărătoare elegante cu strasuri simple

Cu câteva strasuri lipite de țesătură, va sclipi și va străluci foarte frumos. Ideea perfectă pentru toate femeile dintre voi. Pietrele pot fi aranjate în orice model, dar pot forma și litere și mici motive (de exemplu, flori sau sori). Dacă doriți să proiectați singur masca cu aceste decorațiuni, aveți nevoie de un așa-numit piston din stras cu atașament asortat, cu care strasurile să fie fixate pe țesătură.

Decorațiuni subtile cu strasuri pentru măști feminine

Pistonul este foarte ușor de lucrat. Mai întâi, încălziți-l. În timp ce așteptați, puteți răspândi strasurile pe țesătură oricum doriți. Apoi luați pistonul și apăsați atașamentul pe prima piatră. Căldura activează adezivul pe partea inferioară a pietrei și începe să se topească. În acest fel strasurile se vor lipi de țesătură. Nu te grăbi prea mult aici. Simțiți-vă liber să așteptați câteva secunde pentru a vă asigura că totul rămâne bine.

Bacsis: În loc să vă folosiți degetele, puteți folosi o pensetă sau un clește pentru a întinde pietrele peste țesătură. Astfel se poate lucra mai precis.

Proiectarea se maschează cu perle

Faceți-vă o mască nobilă cu perle - instrucțiuni simple pentru femei

Perlele, pe de altă parte, au un efect foarte elegant și nobil. Și acestea sunt cunoscute ca fiind disponibile într-o mare varietate de culori și dimensiuni, astfel încât să vă puteți proiecta propria mască într-un mod foarte individual și variat. Mai ales dacă ești invitată la o nuntă sau chiar mireasa chiar tu, un astfel de design pentru masca de față se potrivește perfect. Acesta este cât de ușor este să-ți concepi propria mască cu margele:

Apărătoarea perfectă pentru nunți cu perle

Spre deosebire de varianta cu strasuri, aici nu începeți cu designul cu perle, ci mai întâi aplicați puțin adeziv textil puternic în zona de decorat. Așteptați puțin să se usuce adezivul și apoi apăsați ferm mărgelele pe adeziv. Lipiciul trebuie apoi uscat pentru o lungă perioadă de timp. Adezivul textil poate fi spălat până la 60 de grade, dar există riscul ca perlele să cadă în mașina de spălat. Prin urmare, este de preferat spălarea mâinilor. Pentru ca masca să fie încă dezinfectată, lăsați-o să se usuce după spălare și călcați țesătura în jurul motivului și pe spate.

Proiectează-ți propria mască cu patch-uri

Folosiți plasturi pentru a decora măștile de față - creativ și ușor de realizat

Patch-urile sunt, de asemenea, o opțiune rapidă și ușoară cu ajutorul căreia puteți proiecta măști singuri. Deoarece cusutul pe masca de față trebuie evitat, este recomandabil să folosiți cele pe care sunt călcate. Puneți accente moderne și reci pe o parte a măștii de protecție sau creați o margine frumoasă cu motive frumoase.

Calcați-vă pentru a proiecta măști de față în timpul pandemiei

Plasturii de călcat sunt prevăzuți cu adeziv, care, la fel ca strasurile, este activat de căldură. Pentru a face acest lucru, pur și simplu așezați plasturele pe locul dorit și călcați-l câteva minute cu un fier de călcat fierbinte. Această variantă este potrivită numai pentru textile naturale, cum ar fi bumbacul sau țesăturile amestecate cu un conținut ridicat de bumbac și ar trebui să dureze mult timp. Poliesterul, nylonul și alte materiale artificiale, precum și mătasea nu sunt potrivite pentru transferurile de fier. În acest caz, patch-urile sunt cea mai bună opțiune. Vă reamintim, totuși, că, cu o variantă cu cusut, zona din fața gurii și a nasului nu trebuie proiectată.

Apărătorul gurii de Crăciun

Creați-vă măști de față - tehnica batik și Crăciunul cu volane

Sărbătoarea dragostei și familiei se apropie și câteva idei pentru un aparat de gură cu un design asortat sunt foarte binevenite, nu-i așa? Dacă vrei cu adevărat să atragi atenția tuturor, poți alege și măști de față amuzante precum modelul cu lumini de zână. Însă îți poți proiecta și propria mască creativă cu vopsele textile (de asemenea cu sclipici), plasturi cu motive de Crăciun și strasuri. De asemenea, poți să-ți faci și tu o mască fericită pentru copii. De asemenea, nu uitați de clopotele care pot fi atașate la marginea măștilor.

Nu găsiți un motiv care să corespundă așteptărilor dvs.? Apoi, proiectează-l singur cu ajutorul ștampilelor făcute de tine dintr-un burete. Pur și simplu luați un burete subțire și desenați motivul dorit (puteți folosi șabloane pentru acest lucru). Apoi decupați motivul cu un cuțit de covor sau cuțit de artizanat și pe o suprafață adecvată. Îndepărtați-l în vopsea și transferați-l pe mască.

Cu paiete

Proiectează-ți propria mască cu paiete strălucitoare în culori vii

Paiete sunt elegante, paiete sunt vesele – și sunt perfecte pentru decorarea măștii de față. Alegeți zonele laterale sau marginile dacă le utilizați pentru a proiecta singură masca sau utilizați o mască de protecție multi-strat în care decorați doar stratul superior pentru a asigura cea mai bună protecție.

Idei suplimentare

Decor discret pe masca de față cu un plasture - fly agaric pe țesătură în kaki

Ideea amuzantă pentru copii cu motive animale

Ideea amuzantă pentru o mască de față cu gură de iepure auto-pictată

Monștri și emoji

Proiectează-ți propriile fețe pe mască - monștri și emoji cu limba

Pietre și butoane în formă de inimă

Idee simplă în culori strălucitoare pentru copii cu pietre și butoane în formă de inimă

Ținută elegantă de nuntă cu broderii și perle

Nobilă mască de nuntă în alb și cu perle pentru o sărbătoare sigură a nunții

Idei pentru Mardi Gras și Halloween

Idei amuzante pentru măști pentru Halloween și Mardi Gras

Design delicat din dantelă

O idee drăguță cu dantelă pentru ținute și nunți feminine

Design amuzant cu un plasture în formă de gură

Proiectează-ți propria mască cu plasturi pentru modele vesele