DIY

Magneți de neodim: Cum se utilizează pământul rar în gospodărie

În sufragerie, fotografiile din ultima vacanță ar trebui să fie atașate de perete, în baie un prosop ar trebui să fie agățat aproape. Desigur, ați putea folosi unghii convenționale sau șine de prosop clasice pentru a face acest lucru. Aceste ajutoare de uz casnic sunt disponibile în fiecare magazin specializat pentru bani puțini. Cu toate acestea, există și alte alternative care sunt nu numai practice, ci și frumoase. Magneții din neodim, de exemplu, sunt foarte potriviți ca elemente de fixare, pot fi folosiți într-o varietate de moduri.

Magneți de neodim: Niciun apartament fără decor

magneții de neodim fixează imagini peretele camerei de zi

Dacă credeți că un sondaj recent, imaginile de pe pereți sunt accesorii indispensabile pentru majoritatea oamenilor. Acestea oferă camerei de zi o atmosferă confortabilă și asigură confort. Fie că vă plac imaginile peisajelor de pe pereți sau dacă pot fi fotografii din familie este o chestiune de gust personal. În aproape fiecare cameră, obiecte mici și mari pot fi atașate de pereți. Unele sunt utilizate exclusiv pentru înfrumusețarea vizuală, altele trebuie să îndeplinească un scop practic. Chiar și în camerele mici, poate fi creat spațiu pentru acest lucru, așa cum arată șinele de prosoape elegante într-o mini-baie cu duș.

Atașați magneți de neodim pe perete în camera bebelușului cu rafturi și imagini

Magneții sunt o alternativă atractivă la unghiile convenționale. Magneții moderni se caracterizează printr-o forță adezivă ridicată. Aceasta înseamnă că se țin ferm de perete sau de orice suprafață și, prin urmare, pot fi utilizate ca fixare a celor mai variate tipuri. Magneții din neodim pot fi folosiți în spații comerciale și private și sunt disponibili în diferite forme, dimensiuni și culori. La magazinul de magnet faceți clic aici, pe această pagină veți găsi o selecție de magneți bruti pentru industrie, timp liber și hobby-uri.

Manget de neodim: Țineți stabil pe multe suprafețe

Magneți de neodim în birou pe tablă

Magneții din neodim nu pot fi comparați cu magneții convenționali. Adevărat, funcționează ca un magnet clasic, dar proprietățile adezive rezultă din construcția lor și din materialul utilizat cu proprietățile sale fizice. O parte esențială a magneților este neodimul. Acest material aparține așa-numitelor Pamant rar. Extracția pământurilor rare este foarte complexă și costisitoare. Aceste metale apar doar în câteva locuri din întreaga lume și în cantități mici.

Magneții de pe frigider conțin note și fotografii de familie

Ele pot fi adesea găsite în zone greu accesibile și în care, din motive geografice sau politice, este cu greu posibil să se excaveze zăcămintele pe scară largă. Cu toate acestea, pământurile rare sunt extrase și utilizate pentru o mare varietate de dispozitive tehnice. Având în vedere acest lucru, magneții din neodim sunt puțin mai scumpi decât modelele convenționale. Datorită rezistenței lor puternice, acestea sunt utilizate în industrie, dar sunt potrivite și pentru uz privat.

Magneți de neodim: aveți grijă la temperaturi ridicate

Avantajele de lucru ale plăcilor magnetice dintr-o privire

Datorită metalului pe care îl conțin, magneții cu conținut de neodim nu trebuie folosiți la căldură ridicată. Poate reduce aderența materialului, astfel încât magnetul să se desprindă de baza sa. Persoanele cu stimulator cardiac nu ar trebui să utilizeze acești magneți, deoarece acest lucru poate interacționa cu dispozitivul și poate afecta funcționarea acestuia. Magneții din neodim nu trebuie lăsați la îndemâna copiilor mici. Copiii mai mari și adolescenții se pot distra folosindu-i dacă încearcă ce pot face micii ajutor pentru o plimbare în aer liber. În gospodărie, sunt potrivite, pe de o parte, ca atașament la diferite suprafețe, pe de altă parte, datorită suprafeței netede, sunt un decor frumos în dulap sau pe raft.