DIY

Ideea de decor japonez – faceți Kokedamas original

decor japonez kokedama-floral-art-zen-ambience-design

Căutați idei grozave pentru a vă decora casa din nou? Dacă sunteți și în natură și plante în același timp, atunci acesta este al nostru Decor japonez Ideea potrivită pentru dvs. Și cel mai bun dintre toate, le puteți face chiar voi. Arta florii, numită Kokedamas, este un amestec de mușchi și alte plante și creează o ambianță Zen plăcută în fiecare cameră. Aflați mai multe despre această idee de decor și despre cum o puteți crea în acest articol.

Decor japonez cu Kokedamas

decor japonez orhidee-tinker-idei-plantator-muschi-practic

Kokedama este o artă florală atractivă în care o minge este făcută din mușchi. Acest lucru, la rândul său, este conceput în jurul rădăcinilor oricărei plante și, astfel, îi oferă o umiditate suficientă, înlocuind astfel ghiveciul de flori clasic. Kokedama este alcătuit din două cuvinte: „koke”, care înseamnă „mușchi” și „dama”, care se traduce prin „minge”.

Decor japonez cu plante

idei de decor japonez-aranjament-ikebana-ramuri

Deci, dacă îți plac plantele din jurul tău și ai vrea să-ți proiectezi interiorul cu ele, atunci folosește Kokedama ca decor japonez pentru a folosi accente foarte speciale. O varietate de plante sunt potrivite, inclusiv ferigi, plante suculente, plante citrice și chiar orhidee. Este important doar ca aceștia să se simtă confortabil ca mușchi la umbră sau nuanță parțială pentru a se adapta cerințelor lor și a forma o combinație ideală.

Kokedama – Aloe Vera într-o minge de mușchi

decor-japonez-pământ-mușchi-aloe-vera-lână-oală suspendată

Nici forma unei sfere nu este o coincidență. Și anume, simbolizează pământul. În mod tradițional, bila de mușchi este plasată într-un castron sau pe o farfurie. Kokedamele sunt, de asemenea, adesea închise ca decorațiuni japoneze. Această idee este minunat de potrivită pentru încăperile mai mici în care nu există suficient spațiu pentru amenajarea ghivecelor de flori. La agățare, aranjamentele economisesc spațiu și decorează camera în același timp.

Kokedama cu popularitate din ce în ce mai mare

decor japonez măslin-bonsai-mingea-do-it-yourself-kokedama

Deși această decorație japoneză provine din Orientul Îndepărtat, ea devine tot mai populară în Europa și în alte părți ale lumii. Scopul artei florale este de a evidenția plantele într-un mod special, garantând în același timp creșterea naturală. Aranjamentul amintește foarte mult de așa-numita ikebana, care provine și din Japonia. Totuși, aici se folosesc plante vii, care formează un întreg.

Atractivă artă florală

decor japonez kokedama-citrice-plante-mandarine

Sfera Kokedama este făcută din pământ care este complet înconjurat de mușchi. La rândul său, planta este înrădăcinată în interior și crește în ea fără probleme, fără a fi nevoie de un ghiveci de flori. Folosiți orice plantă doriți în acest scop, dar sunt mai puțin exigente, care necesită mai puțină udare. Palmele pitice sau suculentele sunt potrivite în special pentru începători.

Asigurați-vă Kokedama ca decor japonez – instrucțiuni

decorare-japoneză-castron-tinker-easy-instructions-tinkering-idea

Pentru a face dvs. Kokedama ca decor japonez, începeți cu pregătirea substratului. Se folosește un sol argilos, deoarece este lipicios. Există un sol special pentru acest proiect numit akadama. Diluați acest lucru cu puțină apă peste noapte. Dacă ați folosit din greșeală prea multă apă, nu vă faceți griji. Puteți pur și simplu să stoarceți excesul de apă mai târziu. Apoi formezi mingea din aceasta. Asigurați-vă că este suficient de mare pentru a cuprinde toate rădăcinile plantei.

Proiectează o minge de mușchi

decoratiuni-japoneze-ferigi-tincher-agatat-cordon

Planta aleasă te va elibera de pământul tău original. De asemenea, puteți tăia rădăcinile mai lungi, inutile. Acum puteți planta planta în minge. În cele din urmă, apăsați mușchiul în jurul pământului. Acest lucru crește acolo de la sine în timp. Dacă doriți să închideți decorul japonez, îl puteți înfășura cu șir. Așa-numitul macrame este, de asemenea, potrivit pentru acest scop.

Aduceți arta florală japoneză în casa dvs.

decor-japonez-amenajare-interioară-flori-amenajare-grădină

Îngrijirea Kokedamas este practic aceeași ca și pentru o plantă în ghiveci. Plantele sunt tăiate ca de obicei, iar fertilizarea se face cel mai bine cu îngrășământ care se adaugă în apa de irigații. Cam o dată pe săptămână, când observați că mușchiul se simte uscat, decorația japoneză sub formă de plantă este scufundată în apă. Apoi lăsați apa să se scurgă și apoi puneți Kokedama înapoi în castron sau pe farfurie.

O atingere de zen

decor-japonez-aranjament-plante-kokedamas-face-it-yourself-inspiratie

Mușchiul nu are doar un efect decorativ. Este elementul esențial al Kokedama, fără de care nu poate exista, deoarece ține totul laolaltă. Puteți obține mușchi atât în ​​magazine, cât și în aer liber în pădure, de exemplu. Folosiți următoarea dvs. plimbare pentru a vă aproviziona cu mușchi, astfel încât să vă puteți crea propriile decorațiuni japoneze.

Decor interior cu plante verzi

japonez-deco-masă-laterală-modern-decorate-kokedama-ball

În funcție de ceea ce vă place cel mai mult, Kokedama nu poate consta doar dintr-o plantă, ci poate combina și mai multe între ele. Uită-te cât de eficient arată această decorație japoneză pe o măsuță laterală. Kokedamas se descurcă foarte bine și în grupuri. Indiferent de zona pe care o decorați, un factor wow este garantat!

Arta florală în formă de bilă cu suculente

decor-japonez-bile-design-mușchi-suculent

Pentru ca frumoasa decorație japoneză să-și păstreze aspectul decorativ, recomandăm, de asemenea, utilizarea plantelor mici, cum ar fi suculentele. Luați un castron de lemn și aranjați mai multe Kokedama în el. Îl puteți folosi pentru a decora măsuța de cafea sau vanitatea din baie, de exemplu. Acolo, plantele vor beneficia în special de umiditate.

Plante cu flori și mușchi pentru un Kokedama

decoratiuni-japoneze-flori-decoratiuni-perete-inspiratie-flori-albe

Nu numai plantele verzi sunt perfecte pentru Kokedama. De asemenea, sunteți binevenit să creați un aranjament frumos de plante cu flori pentru a crea un decor japonez. O astfel de combinație devine repede un decor frumos de perete sau poate fi punctul central al unei mese. În ambele cazuri, rezultatul este un decor proiectat individual, pe care îl puteți folosi pentru a vă decora casa.

Lasă-te inspirat de arta japoneză a florilor

decor-japonez-sparanghel-mușchi-minge-ghiveci

Planta de sparanghel este unul dintre acele exemplare ale căror nevoi sunt perfect potrivite pentru o bilă de mușchi. Amintiți-vă că bila de mușchi trebuie reînnoită la fiecare doi până la trei ani, deoarece nutrienții sunt consumați de plantă în acest timp. Cu toate acestea, această cerință este aceeași și pentru un ghiveci obișnuit. După cum sa menționat deja, substraturile pot fi cumpărate.

Decor japonez – închideți bilele de mușchi

decor-japonez-suculent-ferigă-aranjament-grup-decor-interior

Chiar dacă doriți o idee originală pentru zona în aer liber, puteți folosi decorul japonez pentru a vă îmbunătăți minunat terasa, balconul sau veranda. Bilele de mușchi pot fi plantate cu ferigi sau plante suculente. Cu Kokedama, care economisește spațiu, puteți decora perfect chiar și cel mai mic balcon. Doar închide-l!

Kokedama pentru o ambianță zen liniștitoare

decorare-japoneză-moss-ball-idea-bol-negru

Puteți crea un captivant excelent pe masă cu arta florală japoneză. Folosiți-l pentru a proiecta salonul și a crea o atmosferă deosebit de plăcută. Decorul japonez ușor de întreținut realizat din plante este cu adevărat o bijuterie și promite să îmbogățească fiecare zonă cu un fler natural.

O grădină de nivel superior – aventurați-vă și iubiți-o!

decor-japonez-plante-bonsai-plante-de-casa-inspiratie-bricolaj

Cu un efort foarte mic, puteți obține un decor creativ, japonez, cu care puteți crea o grădină suspendată pentru interior și exterior. Ideea Kokedama este perfectă pentru camere mici pentru care căutați întotdeauna variante de design originale care necesită puțin efort și totuși îmbunătățesc fiecare zonă fără a face să pară prea aglomerată.

Zambile Kokedama de casă

japoneză-decor-flori-primăvară-zambile-grădină-idei de flori

Căutați o idee de cadou creativă care să aibă și valoare personală? Ce zici de această idee? Plantați o zambilă parfumată, o altă floare de primăvară sau floarea preferată a destinatarului într-o minge de mușchi și surprindeți persoana cu un cadou extravagant.

Decor japonez – ideal pentru uz interior

japoneză-deco-beton-oțel-mușchi-zen-decorați

Un material obișnuit utilizat în mobilierul modern este betonul. Combinați arta tradițională florală cu un castron sau farfurie din beton și creați un amestec interesant de stiluri în acest fel. Acest design al lui Kokedama este perfect pentru interiorul minimalist, deoarece oferă în continuare un efect decorativ prin aspectul său subtil.

Grupuri Kokedama

decor-japonez-artificial-kokedamas-plante-verzi-design-cameră

Fie ca o singură piesă sau în grup, Kokedama va arăta unic în fiecare caz. Aranjamentele de grup pot fi proiectate în moduri diferite. Agățați toate exemplarele la aceeași înălțime sau aranjați-le astfel. Lăsați decorul japonez liber în cameră sau pe perete. Posibilitățile sunt multe!