DIY

Faceți săpun de frământat pentru copii și adulți cu aceste instrucțiuni simple

Asigurați-vă săpun de frământare cu o rețetă și idei pentru design

Faceți baia seara, programul de spălare de seară cu copiii sau spălarea regulată a mâinilor și mai interesantă cu un săpun cu care vă puteți juca! Săpunul de frământat este minunat în acest scop și, de asemenea, vă face să vă curățați. Lucrul grozav este că poți face chiar și tu săpunul de frământat cu doar câteva ingrediente. Puteți afla exact cum în rândurile următoare. Acolo veți găsi o rețetă DIY minunat de simplă pe care o puteți implementa în câteva minute. Așa că începeți imediat și nu uitați să vă lăsați copiii să se alăture. Pentru că se vor distra mult cu acest proiect!

Asigurați-vă săpun de modelare cu copiii

Instrucțiuni simple despre cum să faci săpun pentru frământat pentru copii

Deoarece pentru săpunul de frământare se folosesc numai produse naturale sau ușoare, copiii pot ajuta ei înșiși la producție. La sfârșit, puteți chiar să modelați din săpun orice figuri pe care le doriți, pe care le puteți folosi ulterior pentru spălare. Puteți face săpun singur cu copii, dar nu doar pentru uz propriu. Săpunurile de frământat sunt, de asemenea, o idee originală de cadou. De exemplu, puneți împreună un coș de cadouri din diverse produse cosmetice auto-realizate și adăugați unul sau altul săpun de frământat.

Săpunul de frământat trebuie ținut etanș pentru a nu se usca

Dacă faceți singur lut, îl puteți folosi și ca cadou pentru o zi de naștere sau un alt eveniment. Nu numai copiii sunt garantați să se bucure de varianta originală de săpun. Adulții se vor distra, de asemenea, frământând și modelând săpunul după cum doresc. Și dacă este format și din culori diferite, bucuria este și mai mare atât pentru tineri, cât și pentru bătrâni. Deoarece este, de asemenea, realizat foarte repede, este perfect și pentru cadouri de ultim moment.

Faceți-vă aluat cu săpun cu amidon de porumb

Faceți-vă săpun de modelat ca cadou pentru prieteni și familie

Dacă doriți să faceți singur săpun de frământat, puteți folosi următoarea rețetă de săpun de frământat cu amidon. Din această sumă veți obține aproximativ 6 bare de săpun, în funcție de cât de mare îl faceți.

  • 130 g amidon de porumb sau amidon de porumb
  • 50 ml gel de duș sau săpun lichid (de preferință din produse naturale)
  • opțional: colorant alimentar, ulei esențial, sclipici pentru alimente

Puneți amidonul de porumb într-un castron și adăugați săpunul lichid. Se amestecă ambele ingrediente pentru săpunul de frământare cu o lingură. Dacă sunt amestecate într-o oarecare măsură, continuați cu mâinile. Pentru a face acest lucru, presărați niște amidon de porumb pe blatul dvs. (sau pe masă) și frământați săpunul de frământare așa cum ați frământa pizza sau aluat de pâine. Săpunul ar trebui să se simtă mai uscat în timp. Scopul este o minge care se simte uscată în mâini.

Faceți și colorați singur săpunul de frământat

Creați melc și stele în diferite culori cu un tăietor de cookie-uri

Dacă vrei să faci singur săpun de frământat colorat și să folosești culori diferite, împarte săpunul de frământat în câte părți vrei (rupe-l sau folosește un cuțit). Este recomandabil să folosiți mănuși pentru a evita pătarea pielii. Luați o bară de plastilină, apăsați-o cât mai plat posibil și puneți o picătură de colorant alimentar în mijloc. De asemenea, puteți utiliza vopsea cu săpun în acest scop. Cu toate acestea, acest lucru este mai dificil de spălat pe mâini. Acum este momentul să adăugați ulei esențial și sclipici dacă doriți.

Îndoiți piesa de mai multe ori pentru a prinde vopseaua în interior. Apoi frământați bine bara de săpun, astfel încât culoarea să se răspândească bine. Repetați acești pași cu celelalte bare de săpun. Acum puteți utiliza săpunul finit pentru a forma orice cifre, așa cum se arată în imaginea de mai sus. Faceți acest lucru cu mâna liberă sau folosiți tăietori de biscuiți după ce ați lansat săpunul cât de gros doriți.

Asigurați-vă săpun de modelare – idei pentru design

Săpunul pentru frământat poate fi modelat în orice mod - idee cu U-Boot

În afară de tăietorii de cookie-uri, puteți utiliza și alte trucuri și tehnici pentru a face săpunuri interesante. De exemplu, puteți lansa mai multe culori într-o formă dreptunghiulară și apoi le puteți suprapune. Apoi înfășurați straturile de săpun pentru a face o rolă pe care apoi o tăiați în felii. Rezultatul este melci colorati. Dacă doriți să transformați săpunul cu efect de marmură, pur și simplu luați o bucată de plastilină de orice număr de culori și frământați-le împreună. Dar nu exagerați cu frământarea, deoarece la un moment dat toate culorile se vor amesteca într-una singură.

Asigurați-vă săpun de frământare în culori pastelate și formați în bile și stele

Dacă doriți să oferiți cadou săpun de lut, nu puteți decupa doar forme frumoase, ci puteți veni și cu alte decorațiuni. De exemplu, dacă ați adăugat ulei de lavandă, puteți decora săpunul finit cu flori uscate de lavandă, pur și simplu apăsându-le ușor în săpun. Desigur, acest lucru funcționează și cu alte flori, cum ar fi trandafiri sau panseluțe. Lasă-ți imaginația să fugă!

Uleiul ca ingredient pentru săpunul de modelat DIY

Șoricel de șoarece cu aluat de săpun de casă pentru copii și adulți

Dacă doriți săpun de frământare care este deosebit de plăcut pe piele atunci când îl folosiți, puteți adăuga, de asemenea, nucă de cocos, migdale, jojoba sau un alt ulei preferat la rețetă, dacă faceți singur săpun de frământare. În acest caz, atunci când preparați săpun cu copii, pur și simplu înlocuiți jumătate din săpunul lichid cu ulei. Toți ceilalți pași și cantități rămân aceleași.

Durata de valabilitate a săpunului de frământare

Blocuri de săpun pentru frământat în culori puternice cu recipiente potrivite

Mai ales dacă utilizați ingrediente naturale, săpunul de frământat nu va dura, desigur, atât timp cât a cumpărat săpun. Cu toate acestea, poate fi utilizat câteva săptămâni fără probleme. Deoarece copiilor le place în mod deosebit să facă baie cu el, în cele mai multe cazuri se consumă foarte repede. Cu toate acestea, puteți prelungi puțin termenul de valabilitate adăugând un praf de sare la rețetă. În plus, trebuie să păstrați întotdeauna săpunul într-un recipient etanș (de exemplu, într-un borcan cu gem). Altfel săpunul se va usca și se va prăbuși destul de repede.