DIY

Faceți singur nisip magic – 2 rețete pe care le puteți folosi pentru a face nisip cinetic

Oricine căruia îi place modelarea lutului și suntem siguri că toată lumea îi place, se va îndrăgosti de lutul modelant cu nisip magic. Când este modelat, nisipul cinetic, așa cum se mai numește, arată ca lutul normal de modelat la prima vedere, dar dacă îl îndepărtați, acesta își schimbă textura și, așa cum sugerează și numele, arată ca nisipul. Nisipul magic este o încântare atât pentru copii, cât și pentru adulți și este o modalitate foarte bună de a avea o după-amiază distractivă cu copiii. Vă vom prezenta materialul interesant și vă vom explica cum puteți face singur nisip magic oferindu-vă două rețete. Și nu vă faceți griji, nu aveți nevoie de ingrediente speciale pentru asta, ci de cele pe care le aveți deja în casă.

Ce este nisipul magic?

Faceți singur nisip magic - rețete simple cu făină sau nisip

Nisipul de frământare are o textură moale, aerisită, foarte ușor de modelat. Odată ce a fost modelat, devine ferm și păstrează cu ușurință această formă până când o împingeți din nou sau o îndepărtați – apoi seamănă din nou cu nisipul și poate fi frământată și modelată din nou. Ca nisipul natural normal, sau este? Nisipul cinetic are un avantaj minunat asupra plajei și a nisipului din nisip. Nu se lipeste de degete sau de alte suprafețe și, prin urmare, poate fi folosit și pentru a juca în interior fără probleme. În plus, lucrul cu astfel de lut de modelare promovează abilitățile motorii ale copiilor. Din acest motiv, nu ar trebui să mai așteptați și să începeți să faceți singur nisip magic pentru copiii voștri. Vă vom arăta o rețetă super ușoară și rapidă de nisip magic cu făină și una cu nisip adevărat.

Faceți singur nisip magic – Rețetă de nisip cinetic

Nisipul cinetic ca alternativă la plastilină în culori vii

Ai nevoie de două ingrediente doar dacă vrei să faci singur nisip magic – făină și ulei. În plus, puteți adăuga alte lucruri pentru a face nisipul lunii și mai interesant și mai atractiv și pentru a spori distracția pentru copii. Astfel, puteți amesteca sclipici, coloranți alimentari și chiar perle și alte decorațiuni după cum doriți. De altfel, nisipul magic este, de asemenea, perfect potrivit pentru grădiniță și nu doar pentru utilizare acasă. Rețeta de bază pe care o puteți folosi pentru a vă face nisip magic este următoarea:

  • făină
  • Ulei, cum ar fi uleiul pentru bebeluși sau uleiul de floarea soarelui
  • Opțional: coloranți lichizi pentru alimente, pudră sclipitoare etc..

Nisip magic de casă cu făină și ulei - idee de artizanat ușor

Făina și uleiul sunt amestecate într-un raport de 8: 1. Asta înseamnă că, dacă iei 8 cani de făină, de exemplu, o amesteci cu 1 cană de ulei. S-au dovedit eficiente și următoarele cantități: 960 g făină și 120 ml ulei. Pur și simplu amestecați ambele ingrediente într-un castron și adăugați culori și / sau sclipici la final, dacă doriți. Deoarece diferitele mărci de ulei pentru copii pot diferi prin consistența lor, poate fi necesar să adăugați puțină făină sau ulei la final pentru a obține rezultatul dorit. Doar experimentează!

Faceți-vă nisip magic din nisip adevărat

Faceți-vă nisip magic cu nisip adevărat și amidon de porumb cu care să vă jucați

În loc de făină și ulei, poți folosi și nisip adevărat și câteva alte ingrediente și să-ți faci singur propriul tău nisip de frământat, care arată foarte asemănător cu nisipul de plajă cu care ești obișnuit. Această variantă este potrivită în special dacă doriți să umpleți o piscină pentru copii și să vă jucați în grădină. Simți că ești chiar la mare! Desigur, acest nisip de frământare poate fi utilizat și în interior în cantități mai mici. Ai nevoie:

Pentru aproximativ 23 kg de nisip:

  • 22,5 kg de nisip
  • 770 g amidon de porumb
  • câteva linguri de mașină de spălat vase
  • 1,5 litri de apă
  • Ulei de arbore de ceai

Mai întâi amestecați cele două ingrediente uscate, adică nisipul și amidonul de porumb, într-un recipient mare, apoi adăugați apă și apoi câteva picături de ulei de arbore de ceai. Se amestecă bine totul până când are consistența nisipului magic. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă sau amidon de porumb, în ​​funcție de dacă nisipul este prea uscat sau prea umed.

Sfaturi pentru a juca aluatul de nisip

Faceți-vă nisip magic pentru a vă juca în interior și în exterior

După ce ați făcut singur nisipul magic, cu siguranță veți dori cu toții să începeți să jucați imediat. Și tu poți și tu! Mai ales dacă ați folosit coloranți alimentari, este recomandabil să folosiți un covor pentru a evita decolorarea mesei. O foaie de copt mai mare sau o cutie plată se dovedește, de asemenea, foarte practică, în care copiii pot modela nisipul după cum doresc, fără să cadă nimic pe podea. O mică piscină gonflabilă este, de asemenea, ideală.

Joacă-te la grădiniță cu nisip cinetic

Puteți folosi jucării pentru nisipul magic pe care l-ați folosi și pe plajă – o greblă mică, matrițe și o lopată, de exemplu. De asemenea, le puteți oferi copiilor tăietori de prăjituri. Spatula sau cuțitele din plastic inofensive și tocite sunt perfecte pentru tăierea nisipului (numai sub supraveghere!). În caz contrar, creativitatea este tot ceea ce este necesar și, după cum se știe, copiii au suficient de mult. Lăsați copiii să se joace cu animale de jucărie în nisip sau să construiască castele de nisip întregi. Nisipul cinetic oferă posibilități ample de joacă.

Realizați singur nisip cinetic și depozitați-l corect

Faceți-vă nisip magic pentru copii și adulți

Să faci singur nisip magic este un lucru, dar ce faci cel mai bine cu el când distracția se termină? Apoi îl puteți sigila ermetic într-un recipient și îl puteți păstra. Deoarece nisipul cinetic de casă nu conține conservanți și alimentele sunt, de asemenea, utilizate în producția sa, acesta poate fi păstrat doar câteva zile. Așadar, după un timp ar trebui să-l eliminați și să pregătiți unul nou.

Curcubeu din lut pentru modelat - joacă creativ cu copiii

Roboți din cuburi colorate

Idee de rețetă pentru frământarea nisipului - realizarea roboților din cuburi