DIY

Cusut o plapumă patchwork – instrucțiuni simple pentru începători

Coaseți o pătură patchwork -pătura pentru începător-faceți-o-singur-picnic

Patchwork-ul este o tehnică textilă populară, care este întotdeauna combinată cu lucrări manuale abile. Sunt create modele minunate, jucăușe, care arată întotdeauna foarte individual și deosebit. Practic, piesele de aceeași dimensiune realizate din țesături diferite, în special resturi de țesătură, sunt cusute împreună. Textile vechi, inclusiv lenjeria de pat și fețele de masă, pot fi refolosite sau reciclate. Pot fi create modele diferite și motive complicate conform principiului modulului, dar pentru începători ar fi un început bun dacă au unul ușor Coaseți o pătură patchwork.

Coaseți o pătură patchwork – ca o cuvertură de pat sau pentru camerele copiilor

Coaseți o pătură patchwork - model pentru începători-faceți-vă singuri copii

O pătură patchwork este minunat de potrivită ca o cuvertură de pat sau o aruncare de canapea, dar una este foarte populară în camera copiilor. Țesăturile cu modele care alcătuiesc o pătură de acest tip se potrivesc minunat în lumea copiilor și se încântă cu forma lor pestriță. Dacă puteți coase și aveți o mașină de cusut, stați la lucru și stăpâniți o plapumă matlasată folosind cele două ghiduri ușor de urmat pe care le-am selectat pentru dvs..

Coaseți o plapumă patchwork – instrucțiuni simple

Cusut o plapumă patchwork -instrucțiuni-începători-țesături-decupaje-pătrat

În primul rând, aveți nevoie de țesături adecvate sau resturi de țesătură pentru patchwork. Luați în considerare tipul de fibre și, bineînțeles, schema de culori. Toate materialele care pot fi utilizate trebuie să aibă aceeași structură, să fie colorate, dar în același timp să fie combinabile între ele. Acordați atenție conținutului țesăturii – diferite țesături produc proprietăți diferite, unele se micșorează atunci când sunt spălate.

Coaseți o copertă a broșurii în U – instrucțiuni simple și idei excelente de bricolaj

Kimono de cusut – obiectul vestimentar la modă în 30 de minute

Creați-vă îngeri păzitori – 6 idei de bricolaj pe care să le oferiți cu instrucțiuni

Coaseți o pătură patchwork – alegeți țesăturile potrivite

Coaseți o plapumă patchwork -instrucțiuni-începători-model-țesături-roz-pătrate

Voi decideți cât de strălucitor și de colorat va fi pătura dvs. patchwork și, în consecință, unde o veți folosi mai târziu. Găsirea țesăturilor potrivite poate dura timp, dar asigurați-vă că aveți aceeași cantitate din fiecare pentru a face ca rezultatul final să pară frumos echilibrat.

Coaseți o plapumă patchwork – coaseți pătratele împreună

pătură-patchwork-aproape-instrucțiuni-țesătură-model-începător-turcoaz-roz

Împărțiți țesăturile selectate în figuri geometrice de aceeași dimensiune. Pentru începători, este indicat să optezi pentru pătrate. Dimensiunea întregului plafon este ușor de calculat și vă va ușura munca. Faceți un plan cu privire la modul în care ar trebui să arate întregul lucru și unde veți plasa ce țesătură. Aranjați elementele într-un mod variat – fiecare rând trebuie să conțină aceleași pătrate, dar rearanjate și poziționate diferit.

Coaseți o plapumă patchwork – margine și cusătură de siguranță

patchwork-quilt-instructions-cusut-începător-margine-siguranță-cusătură-overlock

Când ați cusut toate pătratele împreună ca un întreg, nu uitați de cusătura de siguranță. Cel mai bine ar fi dacă aveți o mașină overlocker. Acest lucru împiedică fragmentarea țesăturilor.

Coaseți o pătură patchwork – husă de plapumă

patchwork-pătură-aproape-instrucțiuni-începător-butoane-cuvertură-de-pat-țesătură-de-roz

Dacă doriți ca plapuma patchwork să funcționeze ca o husă de plapumă, atunci ar trebui să o proiectați ca un fel de geantă. Partea mozaic rămâne deasupra și o parte inferioară din lenjerie de pat este cusută pe ea. Pentru a introduce o pătură, o deschidere este lăsată în zona inferioară și cel mai simplu mod este să o închideți cu butoane când este necesar.

Alăturați-vă cele două părți și coaseți plapuma patchwork împreună

patchwork-pătură-aproape-instrucțiuni-începător-cuvertură-de-pat-roz-albastru-țesătură

Când coaseți o plapumă patchwork, poate fi util să fiți conștienți de dimensiunile standard ale lenjeriei de pat și a husei de pat. În acest fel puteți calcula cât de mari ar trebui să fie elementele individuale. De exemplu: cu o dimensiune totală de 200 x 200 cm, sunt necesare 400 de bucăți de 10 x 10 cm, 20 de bucăți pe fiecare parte. De asemenea, trebuie să rețineți că sunt necesari încă câțiva centimetri pentru cusături. În exemplul nostru, este recomandabil să tăiați elementele de 11 x 11 cm sau, în loc de 20 x 20 bucăți pe fiecare parte a tavanului, extindeți-le cu alta (21 x 21 pătrate fiecare 10 x 10 cm).

Coaseți plapuma cu un model patchwork

patchwork-quilt-near-instructions-începător-cuvertură-pat-copii-așternuturi

Dacă ați calculat și planificat totul bine, atunci rezultatul final de succes este asigurat. Dacă aveți o primă plapumă patchwork de succes, puteți trece la una care constă din figuri geometrice diferite sau diferite.

Cusut o plapumă patchwork – instrucțiuni pentru începători

patchwork-quilt-near-instructions-începător-pătrate-țesătură-legare

Aici vă oferim o imagine de ansamblu mai detaliată a modului în care funcționează în detaliu cusutul cu cuvertură de patchwork. Prima dată când încercați, începeți cu ceva mai mic, astfel încât să vă obișnuiți cu tehnica specifică de cusut.

Cusut o plapumă patchwork – conectarea elementelor pătrate împreună

patchwork-quilt-near-instructions-beginner-squares-connect-fabric

Mai întâi puteți coase pătratele împreună la rând în rânduri. Încercați să păstrați marginea pre-planificată (aproximativ 5 mm), astfel încât elementele să aibă în cele din urmă aceeași dimensiune. Poate fi util dacă călcați în prealabil bucățile de țesătură.

Coaseți o pătură patchwork – alegeți țesături colorate, cu modele vesele

patchwork-pătură-aproape-instrucțiuni-începător-

Apoi alăturați rândurile într-un întreg produs patchwork. Puteți înconjura marginea cu o cusătură de siguranță sau, dacă această funcție nu este disponibilă, pur și simplu o puteți închide cu bandă. Pentru aceasta sunt potrivite benzile textile tăiate din același material sau altele speciale care suprimă sfâșierea.

Coaseți o pătură patchwork – nu uitați cusătura de siguranță

patchwork-quilt-instructions-cusut-începător-margine-siguranță-cusătură-overlock

Dacă doriți să coaseți o pătură patchwork care nu este folosită ca husă de plapumă, aveți nevoie de lână de bumbac de orice grosime. Aceasta este cusută pe partea inferioară a patchworkului – Cusăturile decorative de-a lungul elementelor vor adăuga aspectul decorativ.

Coaseți alergători sau pături mici cu patchwork

patchwork-quilt-near-instructions-beginner-runner-edge-make-yourself

Partea inferioară este în cele din urmă acoperită cu o țesătură adecvată și finisată decorativ la margini. Mai întâi încercați să creați produse mai mici folosind tehnica patchwork-ului, astfel încât să vă puteți exersa abilitățile cu o plapumă patchwork reală.

* Instrucțiuni pentru husă de plapumă cu model patchwork de Mami DIY

* Instrucțiuni pentru micii alergători patchwork de la Mama Zâmbește