DIY

Construirea unei plute – Instrucțiuni practice pentru un proiect interesant de bricolaj cu copiii tăi

construi plută diy ghid de proiect ghid plută plimbare aventură cort baldachin lăzi apă

Plutirea pe apă în lunile de vară este fericire, mai ales dacă doriți să vă construiți singuri o plută. Puteți deriva și lăsa grijile vieții în urmă pentru o vreme. Profitați de ocazie pentru a vă menține copiii ocupați cu activități aventuroase în zilele calde. Thor Heyerdahl a făcut-o când a construit Kon Tiki, iar Huck Finn a făcut-o când a plutit în Mississippi împreună cu Jim în Aventurile lui Huckleberry Finn. Acest ghid este pentru oricine dorește să-și creeze propria aventură de vară.

construiți pluta diy ghid de instrucțiuni proiect plimbare plută aventură platformă terminată tone de pescuit copertină copertină

O mare parte din viața noastră de zi cu zi nu are un produs final tangibil. Vizionarea unui episod din Game of Thrones poate fi un mod distractiv de a trece timpul. Cu toate acestea, dacă ai construi o plută, pe de altă parte, aceasta ar putea duce atât la un sentiment de realizare, cât și la multe râsete și vibrații bune. Și există întotdeauna posibilitatea de a practica înotul odată ce te afli în apă. Oricât de ciudat ar părea, este greu să nu-l invidiezi pe Tom Hanks ca insular, în timp ce trebuia să construiască o plută în filmul Castaway. Poate nu situația sa exactă, ci experiența pe mare.

Construirea propriei plute – o adevărată provocare

plută de construcție bricolaj ghid de instruire proiect rafting aventură platformă butoaie butoaie plastic

Construirea unei plute plutitoare funcționale necesită atât abilități rudimentare, cât și gândire laterală. Dacă doriți să construiți o plută în curtea dvs., aceasta nu numai că vă va revigora copiii, ci și vă va testa abilitățile de bricolaj mult apreciate într-o sesiune de antrenament fizic și mental..

Provocarea este să construiești o plută impermeabilă folosind doar nevoile de bază și inițiativa ta. Deși acest lucru merită de unul singur, este mai bine să planificați proiectul cu mult timp în avans împreună cu familia sau prietenii. Indiferent dacă construiți o plută mică sau preferați un model mai mare cu butoaie sau butoaie, puteți folosi materiale simple, cum ar fi cuie, pentru a lega în cele din urmă totul împreună cu o frânghie. Într-adevăr, dacă parcurgi YouTube, poți găsi ambele online Instrucțiuni de construcție americane de 10 minute precum și a Video cu lapse de timp din Marea Britanie arătând formarea unei echipe pentru o excursie anuală cu pluta. Materialele nu ar trebui să coste prea mult și aveți nevoie doar de instrumente simple pentru a construi.

Platforma

plută de construcție bricolaj ghid de instruire proiect plută excursie aventură platformă spanholz

Pluta poate consta din trei părți principale: platforma, țevile (sau butoaiele din plastic) și puntea, cunoscută și sub numele de „casă”. În plus, există diverse accesorii care sunt necesare pentru o călătorie cu pluta distractivă, sigură și de succes. Construirea unei structuri plutitoare necesită spațiu și câteva instrumente.

Asamblați stratul superior al platformei

construiți pluta bricolaj instrucțiuni de proiect ghid plută plimbare aventură platformă PAL agățat strălucire atașați dedesubt

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să așezați partea principală a plutei. Puteți folosi o foaie de placaj pentru aceasta, pe care veți lucra mai întâi. Aceasta este cea mai grea parte a plutei și trebuie să fie foarte stabilă pentru a rezista la greutatea câtorva persoane plus la bagaje în timp ce călărești valuri sau curenți. Puteți începe cu două straturi de panouri șurubate de placaj. Puteți așeza stratul inferior în lung cu cele mai multe plăci și utilizați-l pentru a uni stratul superior împreună orizontal. Această potrivire transversală creează o stabilitate mai mare, dar puteți utiliza șuruburi mai lungi pentru a fixa cele două straturi împreună. Aceasta înseamnă practic că platforma nu se va destrăma atunci când încărcați prima plută. Aceasta înseamnă că vă puteți salva orice reparații la o dată ulterioară.

Atașați tije de sprijin pe partea inferioară a platformei

construiți pluta diy instrucțiuni de proiect ghid plimbare plută aventură platformă PAL șinuri de ghidare atașați partea inferioară

Mai întâi atașați zece lamele de lemn groase de 2 x 4 cm, pe care nu ar trebui să le atașați pe latura largă, ci găuriți prin marginea îngustă și înșurubați din nou cu șuruburi lungi pe lățimea platformei..

Apoi, este timpul să atașați șinele de ghidare în partea de jos. O problemă care poate apărea este că țevile sunt împinse în partea plutei de apa care curge dedesubt. Acest lucru poate duce la instabilitate la mijloc și la tragerea de pe platformă. Pentru a preveni acest lucru, puteți crea șine de ghidare pe partea inferioară a părții principale, unde înșurubați plăcile de-a lungul plutei la o a doua șină la aproximativ 50 cm distanță de ea. Țevile, respectiv butoaiele sau butoaiele, ar sta în această zonă, în timp ce șinele vă vor oferi și puncte de fixare mult mai bune pentru curele. S-ar putea să fiți surprinși de cât de bine poate funcționa acest sistem.

Asigurarea motorului

Construiți o plută DIY ghid de instrucțiuni proiect plimbare plută aventură casa familiei motor exterior motor

Desigur, dacă construiești o plută simplă și mică, poți să vâslești în apă. Cu toate acestea, versiunea mai mare va necesita probabil o mașină mai puternică, care vă poate duce la destinațiile pe care le doriți în călătorii mai lungi cu pluta. În acest caz, va trebui să întăriți partea din spate a plutei, deoarece acest lucru ar susține greutatea și puterea motorului exterior. O lamelă de lemn de 10 x 10 cm poate fi atașată la partea superioară a platformei. Veți fixa motorul pe el. Sub platformă, întăriți zona cu câteva bucăți de lemn rezistente și cu niște șuruburi foarte lungi.

construirea plutei bricolaj instrucțiuni de proiect ghid rafting aventură platformă terminată spanholz

Completați partea superioară cu un set de lamele de 2 x 4 cm lățime. Puteți înșuruba acest plat în jurul marginii platformei și, prin urmare, asigurați o armare suplimentară pentru fixarea cremelor. Acest lucru este important dacă doriți să vă luați pluta undeva și doriți să vă păstrați lucrurile la bord. Așadar, ați finalizat mai mult sau mai puțin platforma.

Păstrați pluta la suprafață

construiți pluta diy ghid de instrucțiuni proiect plimbare plută aventură platformă terminată tone de suprafață de paletă

Dacă doriți să construiți o plută, aveți nevoie de ceva care să o țină deasupra apei. O opțiune obișnuită este utilizarea butoaielor sigilate sau a butoaielor din plastic. Pentru o versiune profesională, puteți cumpăra două furtunuri noi sau uzate din cauciuc. Când acestea sunt noi, fiecare țeavă poate conține 1,8 tone înainte de a fi complet scufundată. Aceasta înseamnă că, deși tuburile au câțiva ani, ele pot oferi o flotabilitate mai mult decât suficientă pentru scopurile dvs..

Umflarea furtunurilor de cauciuc

construi plută diy ghid de proiect ghid plută plimbare aventură umfla furtunuri de cauciuc

Tuburile au de obicei trei camere interne care pot fi umflate separat. Aceasta înseamnă că, dacă apare o puncție, totul nu se va prăbuși imediat. Se presupune că Titanic s-a bazat pe un principiu similar și știm cu toții ce s-a întâmplat, așa că decizia este a ta de luat. Dacă dezbrodați tuburile, acestea pot fi ambalate pentru transport, deși vor fi încă grele. Astfel, tuburile sunt desfăcute și gata de depozitare.

construi pluta diy instructiuni de proiect ghid pluta plimbare aventura furtunuri din cauciuc magazin pliat magazin

Puteți fixa fiecare tub cu curele de tensiune ghidând curelele în direcții diferite pentru a trage tuburile drept înainte și înapoi, în loc de în sus. Acest lucru vă oferă o prindere mult mai bună și fixează conductele într-un mod mai stabil.

Construiește baldachinul plutei

plută de construcție bricolaj instrucțiuni de proiect ghidare rafting aventură acoperiș punte pridvor panouri laterale compartimente

Scopul principal al acestui element este de a servi drept protecție împotriva soarelui sau a ploii. Cu mici modificări, puteți crea o verandă pe plută pentru a profita la maximum de călătorie. Poate că acest lucru nu va opri o furtună, dar dacă nu se întâmplă prea des, o astfel de construcție suplimentară poate fi utilă. Această structură este în esență cadrul celor cinci laturi ale unui cub pe care le puteți atașa la bază cu consolele metalice și acolade diagonale. În plus, puteți adăuga mai multe strunguri pe spate, ceea ce va îmbunătăți semnificativ stabilitatea construcției în ansamblu. Părțile laterale pot fi realizate din PAL. Puteți să le tăiați la jumătate din lungime și să le înșurubați pe tijele diagonale pentru a preveni căderea lucrurilor peste bord. Întregul lucru poate fi prevăzut cu pereți laterali și compartimente.

construiți pluta diy ghid de proiect ghid plută plimbare aventură cort baldachin echipament șnur

Puteți acoperi acoperișul cu o prelată normală pe care o atașați la cadru. În acest exemplu, aproximativ jumătate din plută a fost transformată într-o umbrelă de soare rulantă cu două bucăți suplimentare de lemn și niște curele, care acoperă cea mai mare parte a plutei, dacă este necesar. Acest lucru vă permite, de asemenea, să extindeți complet acoperișul.

Sfaturi utile atunci când construiți o plută

construirea plutei bricolaj instrucțiuni de proiect ghid rafting aventură copii familie lampă de acoperiș bagaje

Dacă doriți să construiți o plută rezistentă la intemperii, vă recomandăm să aveți un acoperiș înclinat și o opțiune pentru ascundere. Totuși, trebuie să rețineți că operatorul are nevoie de o vedere clară la 360 ° în orice moment, ca să nu mai vorbim de accesul la motorul din spatele plutei..

Notă cu privire la excursiile cu pluta

plută de construcție bricolaj ghid de instruire proiect rafting aventură aer suprafață baril curele vele prelată

În unele dintre râurile principale din Europa, o excursie idilică cu pluta nu este posibilă. Datorită traficului intens al râului cu nave de marfă uriașe, nave de croazieră și multe bărci mici cu motor, este necesar să echipăm toate navele mai mari decât o canoe cu un motor. Pe părți ale Dunării spre Viena, numărul de bărci poate scădea și puteți petrece mult timp într-o liniște minunată. Dacă vrei să mergi într-o aventură cu pluta nemotorizată, atunci trebuie să o faci pe un râu mult mai mic și mai calm. În Germania există suficiente oferte de călătorie pentru acest lucru, de exemplu, chiar și posibil ca un team building sau o excursie de companie.

Loc de depozitare al bagajelor

plută de construcție bricolaj ghid de instrucțiuni proiect rafting aventură copii familie baldachin corturi depozit bagaje

Un alt lucru pe care probabil îl veți realiza foarte repede este spațiul limitat pentru bagaje de pe platformă. Cu cât sunt mai mulți pasageri, cu atât este mai puțin spațiu pentru obiectele personale de pe plută. Pe lângă rucsacurile mari și mici și pungile pentru obiecte de valoare, puteți aduce și echipamente de gătit și camping, precum și mâncare și apă pentru unii oameni. În excursiile lungi cu pluta, există o serie de articole pe care trebuie să le aveți la bord, cum ar fi veste de salvare, stingătoare, salvatoare, trusă de prim ajutor, frânghii, palete etc. Când treceți frontiera, autoritățile din fiecare țară va verifica dacă le aveți. Aveți la dumneavoastră echipamentul și hârtiile necesare pentru călătorie.

Este surprinzător cât de repede se pot amesteca toate aceste ustensile, în ciuda eforturilor depuse pentru a menține totul în ordine. Din acest motiv, puteți citi câteva sfaturi în următoarele rânduri.

  • Aduceți cutii – toate ustensilele de gătit și alimentele pot fi depozitate într-o cutie mare de plastic cu capac. De asemenea, vă recomandăm să luați cu dvs. alte două cutii articulate pentru echipamente generale care trebuie să rămână uscate. Ca alternativă, puteți utiliza un PAL pentru a crea compartimente în care puteți depozita corturi, pungi mici și alte articole.
  • O idee bună în acest caz ar fi, de asemenea, o plasă de depozitare pe care o puteți agăța de pe acoperiș și puteți stoca obiecte mici, cum ar fi ochelari de soare, protecție solară, camere, prosoape etc. pentru acces rapid.
  • Cârlige și linie de îmbrăcăminte – De la rufele suspendate până la fixarea perdelei de duș, puteți folosi curele și cârlige pentru a vă ajuta.

construiți pluta diy ghid de instrucțiuni proiect plimbare cu plută aventură copii hamac familie

Dacă doriți să construiți o plută de acest fel, poate fi o sarcină dificilă. Așadar, sperăm că ați găsit câteva informații utile despre cum să faceți acest lucru în acest ghid. Planificați-vă următoarea călătorie pe o plută de casă pentru o vacanță de vară de neuitat.