DIY

Construirea unei mese pliante pentru perete – instrucțiuni și inspirație

masă pliabilă pentru perete scaun de birou cu raft alb

Mese pliante sunt o opțiune practică dacă locuiți într-un apartament mic și nu aveți mult spațiu pentru mobilier mai mare. Cu Masă pliantă pentru perete, puteți asigura suficient spațiu imediat după utilizare, pur și simplu rabatându-l în sus sau în jos, așa cum sugerează și numele. Dacă ești dotat din punct de vedere tehnic, poți chiar să-l construiești singur. Exemple de modele practice sunt cele în care blatul mesei este atașat la o scândură de lemn care poate fi folosit ca raft atunci când blatul este pliat în jos.

Masă pliantă pentru perete – design modern din lemn închis la culoare

perete de masă pliabil lemn de culoare închisă mică familie laminat idee

Masa pliantă pentru perete poate fi utilizată în diverse scopuri. Pe de o parte, este foarte bine să mănânci în bucătărie. Dar este, de asemenea, foarte practic și economisind spațiu ca un birou mic. De asemenea, puteți adăuga rafturi la masa pliantă. Când este închis, poate arăta ca un dulap încuiat. De asemenea, puteți utiliza masa pliantă pentru perete ca extensie pentru masa de luat masa. Acest lucru înseamnă că puteți obține rapid locuri suplimentare atunci când vizitați, fără a fi nevoie să instalați o a doua masă.

Construiește-ți singur o masă pliantă pentru perete

Realizați singuri o masă pliantă pentru perete instrucțiuni scaun de design negru

În acest articol am dori să vă oferim instrucțiuni simple cu ajutorul cărora puteți recrea o masă pliantă pentru perete, precum cea din imaginea de mai sus. În plus, avem câteva alte inspirații pe care trebuie să le luați în considerare atunci când construiți. Cel mai bun lucru de făcut este să vizitați magazinul de hardware pentru a cere câteva sfaturi acolo și să începeți să vă construiți propria masă pliantă imediat.

Instrucțiunile pentru masa pliantă

masă pliantă perete bandă măsură mobilier bucătărie instrucțiuni de construcție

În primul rând, ar trebui să decideți cât de mare doriți ca masa ta pliabilă să fie pentru perete. Dacă doriți să construiți o masă, trebuie să considerați că trebuie acordată o dimensiune de 56 până la 61 cm pentru a asigura suficient spațiu pentru două persoane. Exemplul pentru aceste instrucțiuni este de 28 cm lățime și 120 cm lungime.

Apoi transferați dimensiunea dorită pe o bucată de placaj. Asigurați-vă că liniile sunt drepte și că există unghiuri drepte perfecte. De asemenea, puteți folosi orice alt lemn pe care îl doriți. Aveți nevoie de o piesă pentru blatul mesei (în acest caz 28 x 120 cm) și de o altă pentru peretele din spate în care este fixat blatul (opțional). Pentru exemplul mesei pliante pentru perete, pentru peretele din spate s-a ales o lungime de 122 cm și o lățime de 61 cm. Există, de asemenea, patru scânduri din lemn de 2,5 x 10 cm cu care puteți încadra acest perete din spate. Determinați lungimile în funcție de lățimea și lungimea peretelui din spate.

Înșurubați cutia de perete

masa rabatabila perete cutie placaj idee bricolaj proiect mobilier

Folosind un ferăstrău circular, decupați cu atenție formele mesei pliante pentru perete. Lipiți plăcile pe peretele din spate cu lipici pentru lemn. Începeți mai întâi cu plăcile de sus și de jos și abia apoi adăugați plăcile laterale.

Ar trebui să pregătiți patru benzi pentru blatul mesei, astfel încât masa să fie mai stabilă. Aveți nevoie de două cu aceeași lățime și încă două cu aceeași lungime ca și masa. Apoi, atașați acest lucru la partea inferioară a plăcii. Pentru a face acest lucru, utilizați din nou lipici pentru lemn și începeți din nou cu partea superioară și inferioară și apoi atașați-le pe cele laterale. Apoi, puteți pregăti masa pliantă pentru perete pentru vopsire. Mai întâi șlefuiți bine lemnul, mai ales la margini, și umpleți găurile șuruburilor cu chit pentru lemn. Apoi aplicați mai întâi un grund. Odată ce acest lucru este bine uscat, puteți vopsi lemnul în orice culoare.

Atașați masa pliantă

masă pliabilă perete perete spate burghiu clădire masă ușor

Marcați locul de pe perete unde doriți să atașați masa. Asigurați-vă că atașați cutia drept. Ar trebui să utilizați un nivel în acest scop. Înșurubați partea din spate a cutiei la perete. Puteți tăia balamaua la lungimea dorită. Apoi atașați-le de peretele din spate și adăugați blatul. Rugați pe cineva să vă ajute, deoarece cineva ar trebui să țină placa drept. În cele din urmă, există lanțurile pentru masa pliantă pentru perete, care ar trebui să țină blatul mesei la un unghi de 90 de grade față de peretele din spate. În cazul nostru, erau necesare lanțuri cu o lungime de 63,5 cm.

Atașați balama

masă pliantă pentru șurubul balamalelor de perete burghiu de instrucțiuni

Instrucțiuni găsite pe HDTV.

Ar trebui să adăugați o încuietoare, astfel încât blatul mesei să rămână sus când este pliat. Altfel ați terminat cu acest proiect pentru o masă pliabilă pentru perete. Acum, aruncați o privire la câteva idei pentru a încerca!

Masă pliantă neagră

masă pliantă pentru perete negru modern raft idee artă de perete

Un cărucior de bucătărie cu o masă pliantă

masă pliantă pentru perete roți dulap bucătărie scaune pliabile moderne

 Masă pliantă de bucătărie cu raft

masă pliantă perete economisire spațiu idee raft blat masă lemn deschis

masa rabatabila perete bucatarie masa masa masa scaune moderne lemn

masă pliantă perete bucătărie mică idee cromă chiuvetă mobilier alb

masa pliabila inspiratie perete dulap alb scaun suport bej modern

masă pliantă perete tablă simplă din lemn scaun cu lanț birou idee

Masă pliantă perete masa de lucru studio amenajat raft dulap bricolaj