DIY

Cercetează avantajele și dezavantajele diferitelor blaturi de bucătărie

diferite-blaturi-de-tort-de-acoperire-cu-sticla-lucioasa-alba-moderna-simpla

Indiferent dacă vă extindeți bucătăria, construiți o insulă sau construiți o casă nouă, blaturile potrivite pentru bucătărie sunt un element esențial al plăcerii dvs. de a găti. Blaturile pot face o mare diferență în casă, iar blatul perfect îl poate găsi și pe bucătarul din tine. Trebuie să fii atent la stil, frumusețe, durabilitate și preț. Pasionatul de îmbunătățiri la domiciliu poate lua în considerare și ușurința instalării. Iată câteva opțiuni de luat în considerare.

Blaturi de bucătărie din laminat plastic

diferite-blaturi-de-tort-laminat-plastic-moderne-gri-front-dulap-maro-inchis

Laminatul este cel mai utilizat material pentru blaturi.

Avantaje: Este ieftin și necesită puțină întreținere. Rezistă la grăsimi și pete și vine într-o varietate de culori și modele. Poate fi completat și cu propria oglindă fără țiglă. Este ideal pentru fericitorii cărora le place să-și actualizeze frecvent bucătăria. (NB: Dacă aveți alergii sau astm, materialele și adezivii din laminat ar putea provoca un atac grav.)

diferite-blaturi-de-tort-plastic-laminat-aspect-lemn-bucătărie-insulă-dulap

Dezavantaj: Laminatul are dezavantajele sale. Deoarece este în straturi, stratul întunecat (de obicei din lemn presat) poate fi vizibil. Blatul este, de asemenea, predispus la deteriorarea cuțitelor ascuțite și a cratițelor fierbinți. Se topește ușor cu atingerea unei țigări căzute și, odată deteriorată, nu poate fi reparată cu ușurință.

Sfaturi de instalare: Pentru a păstra laminatul ca nou pentru mai mult timp, utilizați-l pe spațiile mai puțin folosite din bucătărie. Este unul dintre cele mai simple blaturi ușor de instalat.

 Blaturi de bucătărie cu plăci ceramice

diferite-blaturi-de-tort-tigle-bej-familie-imitatie-piatra-naturala

Plăcile ceramice frumoase și durabile sunt un vis împlinit pentru experimentatul do-it-yourselfer. Aici vă puteți sărbători partea creativă. Puteți face totul. Ce zici de o pictură murală? Sau ce zici de desenele copiilor tăi ca mostre? Sau pur și simplu amestecat cu culorile tale preferate? Poate fi la fel de simplu sau de complex pe cât artistul din tine dorește să fie.

Avantaje: Plăcile ceramice pot rezista la căldură, zgârieturi și murdărie. Plăcile deteriorate sunt ușor de înlocuit.

diferite-blaturi-tort-gri-antracit-negru-chiuveta-dulap-fronturi-gresie-lemn-deschisDezavantaj: Articulațiile pot colecta pete sau resturi de alimente, dând loc infestării bacteriene. Plăcile se pot sparge sau rupe și, dacă sunt folosite pentru tăiere, vă pot estompa cuțitul. Spălarea cu abrazivi poate distruge finisajul cu luciu ridicat.

Sfaturi de instalare: Pentru a reduce costurile, utilizați plăci colorate și creați-vă propriile modele. Utilizați mortar epoxidic și acrilic, care sunt mai rezistente la pete. Puteți elimina petele cu înălbitor normal.

Blaturi de bucătărie din material Solid Surface

Pro-Contra-blaturi-bucătărie-material-solid-de-suprafață

Acest blat solid este cu un pas mai mare decât laminatul din plastic. Vine într-o varietate mai mare de culori și modele, care sunt uniforme pe tot parcursul piesei. Poate semăna cu sticla, granitul și alte pietre.

Avantaje: Pe măsură ce vopseaua trece prin întregul contor, zgârieturile și petele pot fi ușor șlefuite. Este puternic și autoportant, deci nu are nevoie de un tampon. Nu este poros. Rezistă la mucegai și pete. Poate fi comandat la comandă pentru a ascunde cusăturile și poate fi proiectat pe gustul dumneavoastră.

Dezavantaj: Poate fi tăiat cu ușurință de cuțite ascuțite. Oalele și tigăile fierbinți pot provoca decolorarea permanentă. Instalarea este dificilă pentru persoana care o face.

Blaturi de bucătărie din piatră 

Blaturi de bucătărie pro-contra-marmură

Nimic nu asigură frumusețea și durabilitatea mai bine decât piatra. Această alegere este pentru bucătarul serios. Marmură și granit sunt cele mai populare opțiuni.

Avantaje: Granitul este impermeabil (dacă este sigilat corespunzător) la tăieturi, zgârieturi, arsuri și pete. Marmura trebuie adesea sigilată cu ulei mineral (acest lucru nu este deosebit de prietenos cu alimentele, deoarece este fabricat din petrol). Frumusețea sa este incontestabilă, iar ambele suprafețe sunt perfecte pentru bucătarul serios. Produsele de patiserie și ciocolata de casă adoră aceste suprafețe.

granit-blat-bucătărie-avantaje-dezavantaje

Dezavantaj: Ambele pietre sunt scumpe, dificile și adesea dificil de tăiat. Sunt fragile, deci trebuie să vină în foi groase. Marmura necesită resigilarea frecventă. Ambele sunt scumpe de reparat. Ambele necesită întreținere regulată și lustruire pentru a menține strălucirea.

Sfat de cumpărare: Puteți găsi piese potrivite la o vechi curte de gunoi.

Blaturi de bucătărie din oțel inoxidabil

bucatarie blat din otel inoxidabil

Această suprafață robustă este foarte populară pentru aspectul de înaltă tehnologie din bucătărie. Este alegerea în majoritatea restaurantelor rafinate.

Avantaje: Este robust și insensibil la pete și tigăi fierbinți. Oferă bucătăriei tale un aspect contemporan.

Dezavantaj: Se zgârie ușor. Evitați abrazivii, nu curățați niciodată cu vată de oțel. Are nevoie de o bază solidă și fermă, altfel se va moli. Pe lângă faptul că este frumos, oțelul inoxidabil este foarte rece la atingere.

Blaturi de bucatarie Butcherblock

Pro-contra-blaturi de bucătărie-butcherblock

Blocul adevărat al măcelarului folosește cereale pentru blaturi, dar multe blaturi sunt rare. Asigurați-vă că aveți un lemn tare tare.

Avantaje: Aspectul natural cald al lemnului tare este o alegere atractivă pentru proprietarul casei. Este minunat pentru tăiere și tocare. Este relativ ușor de instalat pentru îmbunătățirea locuinței și este ușor de reparat. Zgârieturile de la suprafață sunt ușor șlefuite.

Dezavantaj: Trebuie să fie sigilat sau tratat frecvent cu ulei mineral. Trebuie curățat imediat după preparare și expunere la umiditate. Sigiliile de protecție nu sunt întotdeauna sigure pentru alimente. Este sensibil la umiditate, deci nu este recomandat pentru zonele cu umiditate ridicată. Se arde repede. Dacă se colorează cu suc de carne sau legume, trebuie dezinfectat.

blat laminazt întunecat

Sfat de cumpărare: Mulți bucătari folosesc ulei de măsline pe lemn după fiecare utilizare, dar acest lucru poate întuneca și lemnul.

Acestea sunt doar câteva dintre alegerile de pe blatul de bucătărie care vă stau în față. Toată lumea trebuie cântărită arătând dovada propriei bucătării. Orice material funcționează în cadrul potrivit, dar decizia finală este a ta.

    Blaturi de sticlă

Avantaje-dezavantaje-blaturi de bucătărie-vitralii

Blaturi de granit și dulapuri de bucătărie albastre

Avantaje-dezavantaje-blaturi de bucătărie-materiale-granit

Blaturi de marmură

Avantaje-dezavantaje-blaturi de bucătărie-materiale-marmură

granit Blaturi

blaturi de granit negru

Blaturi ceramice

Blaturi de bucatarie-materiale-ceramica

blat combinat-granit-sticlă

blat de bucatarie laminat

Avantaje-dezavantaje-blaturi de bucătărie-materiale-plastic-laminat

gresie-ceramica-bej-blat-bucatarie-stil-rustic

Blaturi de bucatarie-alb-gresie-ceramica