DIY

Aceste potpourris de casă emană un miros încântător!

potpourri faceți singur felii de portocale uscate în floare

Când un miros plăcut și proaspăt străbate apartamentul, se creează în scurt timp o atmosferă confortabilă și atmosferică. Potpourrisul aromatic oferă posibilitatea de a vă scufunda propria casă permanent într-un miros magic. Amestecul parfumat de părți de plante, condimente și fructe poate fi ușor făcut de oricine. În postarea de astăzi veți afla cum puteți face singur un potpourri parfumat. Am selectat cinci rețete pentru potpourri de casă care nu numai că miros senzual, dar sunt, de asemenea, deosebit de frumoase de privit și au un efect decorativ.

Faceți-vă singuri potpourri de trandafiri

potpourri faceți-vă uleiuri esențiale de apă de trandafiri uscate

Găsiți întotdeauna o rușine să aruncați trandafirii aceia delici și frumoși și alte tipuri de flori atunci când se ofilesc și se usucă. Extindeți marea plăcere de a vă putea bucura de frumusețea culorii și de parfumul florilor proaspete pe tot parcursul anului. Aveți nevoie de aceste ingrediente pentru un pot de trandafir de casă:

Trandafiri uscați

Flori și ierburi uscate (lavandă, gălbenele, mușețel, coneflower, busuioc, rozmarin, cimbru etc.)

Cuișoare uscate

Frunze de dafin uscate

Șolduri uscate

Uleiuri esențiale sau apă de trandafiri

foarfece

pieliță

potpourri de trandafiri fă-ți frunze de dafin de lavandă trandafiri uscați

Așa se face:

Lăsați trandafirii să se usuce în vază sau agățați-i cu susul în jos pentru a menține petalele de trandafir cât mai naturale. Trandafirii tind să-și păstreze forma destul de bine. Pe de altă parte, alte flori sunt mai delicate și își pierd forma originală de floare. Puteți, de asemenea, să le atârnați cu susul în jos pentru a le usca sau pur și simplu să folosiți petalele pentru potpourri. Apoi aranjați florile uscate, ierburile și frunzele într-un castron și, în final, stropiți poporriul de casă cu câteva picături de ulei esențial. Această compoziție creează un parfum frumos picant-floral.

Faceți-vă singuri potpourri de flori

Ghiveci de flori de casă pourri portocale cuptor cu lămâie lămâie

Puteți, de asemenea, să dați o nouă viață altor flori care înfloresc primăvara sau vara ca un potpourri frumos în loc să le aruncați. Apoi personalizați amestecul parfumat cu orice doriți. De asemenea, puteți folosi felii de citrice și ierburi aromate din propria grădină de ierburi (lavandă, cimbru, rozmarin) și condimente (cuișoare, bețișoare de scorțișoară, ienibahar). Puteți oricând să împrospătați potpourriul cu un strop de ulei esențial din parfumul preferat. Apoi am ales o rețetă făcând potpourri la cuptor. Pentru această metodă sunt necesare o foaie de copt, hârtie de pergament și o sticlă de pulverizare.

Asigurați-vă că vase parfumate cu flori se usucă

Căptușim foaia de copt cu hârtie pergament și distribuim florile și petalele într-un singur strat deasupra. Așezați ierburile mirositoare și citricele între ele. Se amestecă 10 până la 15 picături de ulei preferat cu o lingură de apă și se presară ingredientele potpourri cu el. Așezați foaia de copt în cuptorul preîncălzit la 90 de grade timp de cel puțin 2 ore.

felii de citrice deshidratate lămâi portocale din sânge

De îndată ce florile devin fragile, potpourri-ul dvs. este gata. Scoate-l din cuptor și pulverizează-l din nou. Odată ce potpourri de casă a atins temperatura camerei, îl puteți aranja într-un castron sau pahar frumos și îl puteți așeza pe masă ca decor. După un anumit timp, puteți împrospăta parfumul pulverizând din nou potpourri cu amestecul de ulei-apă.

Faceți-vă propriul popurr de toamnă cu fructe uscate și nuci

Fructele uscate, nucile, frunzele de dafin de scorțișoară fac tu singur popor

Mirosurile din propria grădină pot fi copleșitoare în orice anotimp. Dacă sunteți în căutarea unor idei de cadouri sezoniere, individuale și iubitoare, puteți face singur un potpourri cu un miros unic și o varietate de culori și texturi. Potpourri ambalat ca un cadou împreună cu un castron frumos este, fără îndoială, un cadou frumos.

Ingrediente:

Felii de mere uscate

Felii de portocale uscate

Nuci întregi cu cojile lor

bete de scortisoara

Cuisoare întregi

Fructe de ienupăr

Șolduri uscate

foi de dafin

conuri de pin

Uleiuri esențiale: lemn de cedru, cuișoare, scorțișoară, portocală sau pin

toaleta naturală de toamnă face propriile tale conuri de fructe cu nuci

Mai întâi, puneți o mână de ingrediente mai mari (conuri, nuci etc.) în recipientul furnizat. O mică mână de ingrediente colorate, mai mici (șolduri, cuișoare etc.), precum și câteva picături de ulei esențial sunt suficiente pentru amestecul feeric al parfumurilor..

Faceți-vă singuri potpourri pentru Crăciun – Rețete simple pentru potpourri parfumat

pregătește-ți singur potpourri Crăciun iarna scorțișoară anason stelat mure

Nu puțini dintre noi asociază iarna cu Crăciunul contemplativ, momentele sociabile cu cei dragi și parfumul unei lumânări de scorțișoară sau fursecuri proaspăt coapte. Când configurați un potpourri de casă cu ingrediente selectate, întreaga casă va fi umplută cu un parfum natural unic, care nu poate fi reprodus în alt mod. Închis veți afla cum să faceți un potpourri pe aragaz care să vă ofere adevăratul parfum al iernii și al Crăciunului.

Ingrediente:

3 mandarine, înjumătățite

1 1/2 căni de afine proaspete

3 batoane de scorțișoară

2 bucăți de anason stelat

1 linguriță cuișoare

Bucată de 3 cm de ghimbir proaspăt

1 lingura extract de vanilie

1 cană de cidru de mere

2 căni de apă

potpourri face propriile tale mure de Crăciun, ramuri de brad, bucăți de fructe

Pregătire:

Puneți fructele și condimentele într-o cratiță mare și turnați lichidul peste ele. Puneți cratița pe aragaz și lăsați totul să fiarbă la o temperatură scăzută. Pentru a preveni arderea fructelor, este important să controlați cantitatea de lichid. Vasul trebuie să fie plin de apă cel puțin la jumătatea drumului. Nu uitați să umpleți oala cu apă după cum este necesar. După scurt timp, parfumul delicios nu vă va scăpa din nas. Poti folosi potpourri de casa de Craciun pana la 3-4 zile.

Potpourri de Crăciun cu rodie

pregătește-ți singur potpourri de Crăciun, rodie, rozmarin, afine

Combinația de scorțișoară, rozmarin, afine și rodii creează un miros minunat, minunat de Crăciun și stârnește emoții și vise frumoase.

Ingrediente:

1 rodie

3-4 bețișoare de scorțișoară

1 cană de afine proaspete

1 lingură cuișoare

1 strop de extract de vanilie

2 crenguțe de rozmarin proaspăt

apă

Aduceți toate ingredientele la fierbere așa cum este descris în rețeta anterioară și lăsați mirosul minunat să vă răsfețe simțurile.