DIY

9 idei de îmbrăcăminte upcycling din tricouri vechi cu instrucțiuni

Idei de îmbrăcăminte upcycling-blugi-denim-moda-durabilă-bricolaj

Îmbrăcămintea durabilă, moda corectă și reciclarea textilelor sunt subiecte care au mișcat societatea noastră în ultimii ani. Deoarece bumbacul și poliesterul nu sunt fabricate din materii prime inepuizabile și devin din ce în ce mai scumpe. Dar mulți nu bănuiesc asta. Moda de masă este cumpărată și aruncată ca o ceașcă de hârtie. Cu simplu Idei de îmbrăcăminte upcycling vă puteți distinge de cumpărătorii de masă și vă puteți satisface dorința de lucruri noi la un preț foarte accesibil.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – creați-vă moda sustenabilă

Idei de îmbrăcăminte de reciclare-tricouri-yoga-top-negru-instrucțiuni

Din 2013, H&M a introdus în întreaga lume un sistem de reciclare pentru îmbrăcămintea aruncată. Oricine își poate preda hainele vechi în ramuri și nu numai că ai senzația bună că acționezi durabil, dar și o reducere suplimentară de 15% pentru un articol de îmbrăcăminte selectat. Mediu de marketing pentru a atrage pur și simplu mai mulți cumpărători în magazine sau un angajament social, fiecare poate decide de la sine.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – creați-vă propriul top de yoga

Idei de îmbrăcăminte upcycling-tricouri-yoga-top-do-it-yourself-sew

Departe de giganții modei, puteți chiar recicla textile. Acest lucru funcționează cel mai bine cu cele fabricate din fibre naturale, cum ar fi bumbacul și jerseyul sau, pentru a spune altfel, din tricourile vechi. Oferim 8 idei grozave cu instrucțiuni.

Îmbrăcăminte Zumba – Îmbrăcăminte colorată de fitness care se mișcă cu tine

Jogging pentru începători: ce îmbrăcăminte este cea potrivită?

Combinând cu pricepere bijuteriile și îmbrăcămintea – 27 de idei cu propriul stil

Idei de îmbrăcăminte pentru ciclism – faceți un top dintr-un tricou vechi

Idei de îmbrăcăminte upcycling-tricouri-yoga-top-do-it-yourself-fără-cusut

Puteți confecționa cu ușurință un top yoga dintr-un tricou supradimensionat sau unul tricotat. Tot ce aveți nevoie este o pereche de foarfece ascuțite, câteva știfturi, un ac și un fir.

Idei de îmbrăcăminte pentru reciclare pentru o modă confortabilă – Top de yoga DIY

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-yoga-top-cusut-tu

Puteți evalua rapid cât de mare trebuie să fie tăiat topul utilizând un alt top ca șablon. Marcați cu cretă de țesătură și apoi tăiați la dimensiune. Există două suporturi frontale și un singur suport spate.

Idei de îmbrăcăminte upcycling – curele de noduri pe spate

Idei de îmbrăcăminte upcycling-tricouri-yoga-top-do-it-yourself-instrucțiuni

Suportul din spate este acum separat de rest și legat în mijloc. După nod, tăiați benzile de țesătură în două și conectați-le la curelele din față. Aici se utilizează un ac și un fir pentru a lega curelele împreună.

Idei de îmbrăcăminte pentru reciclare durabilă – Marcă proprie de top pentru yoga

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-yoga-top-diy

Așa arată topul nostru de yoga de casă. Datorită croiului liber, vă recomandăm să purtați un sutien sport sau bustier sport dedesubt. Unul într-o culoare contrastantă va completa aspectul sportiv și va pune, de asemenea, accente.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – Condimentați un tricou simplu, alb

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-corset-alb-condimentat

Toată lumea are cel puțin un tricou simplu de bază alb în garderobă. Mulți au chiar mai multe și un singur loc nu este cu siguranță unul bun. Poate fi condimentat rapid cu doar câteva resurse și chiar fără a coase. Un tricou atrăgător este realizat rapid și arată cum se face.

Idei de îmbrăcăminte upcycling – Tricou corset alb

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-corset-alb-fă-te

Aveți nevoie de cel puțin 8 și, dacă doriți mai multe, cârlige de dantelă pentru a coase, corzi potrivite, cretă de țesătură, bandă de măsurare sau riglă, ac și fir alb. Cârligele din dantelă trebuie să fie atașate în zona taliei, dar mai întâi marcați locurile exacte cu creta. Apoi cârligele sunt cusute și gata!

Idei de îmbrăcăminte upcycling – eșarfă DIY

idei de îmbrăcăminte-up-ciclism-tricouri-eșarfă-jersey-țesătură-roșu-galben

Puteți evoca rapid un sunet dintr-un tricou vechi, care poate fi de asemenea folosit în mod minunat ca bijuterii extravagante. Ai nevoie de o cămașă în culoarea preferințelor tale, ceva atrăgător sau colorat.

Idei de îmbrăcăminte pentru ciclism – confecționează-ți o eșarfă grozavă dintr-un tricou vechi

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-eșarfă-dungi-tăiere

Se folosește doar zona inferioară, sub mâneci. Decupați un dreptunghi și tăiați-l în benzi uniforme. Nu trebuie să tăiați benzile până la capăt, astfel încât dreptunghiul să rămână întreg.

Idei de îmbrăcăminte upcycling – eșarfă DIY realizată dintr-un tricou vechi

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-eșarfă-fă-te-singur-cu-dungi

Acum, trageți țesătura în lung, astfel încât benzile să devină subțiri și să pară spaghete. Se creează o buclă alungită. Acestea sunt legate în jur și în punctul în care materialul tricoului este încă întreg, eșarfa este fixată astfel încât să nu se destrame.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – încorporează un accent

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-eșarfă-fă-te-instrucțiuni

Elementul de fixare care ține eșarfa împreună poate servi, de asemenea, ca un accent frumos și poate da un final final capodoperei de casă.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – genți de transport realizate din tricouri pentru copii

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-copii-geantă-geantă-geantă-geantă-bricolaj

Un tricou devine rapid o geantă de mână excelentă fără a coase. Tot ce ai nevoie este un tricou și o foarfecă. Vă recomandăm să alegeți un tricou pentru copii pentru proiectul DIY. Țesătura nu este de obicei la fel de elastică ca la modelele pentru adulți, deci este, de asemenea, mai durabilă și mai rezistentă, care este necesară pentru o geantă de transport.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – Geantă pentru copii DIY

idei-de-îmbrăcăminte-up-ciclism-tricouri-pentru-saci-pentru-copii-pentru-transporta-genți-te-faci-singur

Decolteul tricoului este îndepărtat, la fel și mânecile. Trebuie să vă asigurați că nu există prea multă curbă, deoarece geanta va atârna și ea confuză și există și riscul ca lucrurile să cadă din ea.

Idei de îmbrăcăminte pentru reciclare – pungi DIY fără cusut

idei de îmbrăcăminte-up-ciclism-tricouri-geantă-geantă-geantă-pentru-copii

După ce suporturile pentru saci sunt deja la locul lor, trebuie să proiectați partea inferioară a sacului. Puteți face acest lucru fără a coase, ci pur și simplu prin dantelare. Fiecare tricou se termină în partea de jos cu un tiv care arată mai mult ca un tunel. Trebuie să faci trei fante și să tragi trei corzi prin ele.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – Legați un nod în partea de jos

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-copii-tote-bag-instrucțiuni-bricolaj

Șirurile mici pot fi realizate din aceeași țesătură ca și tricoul. Pur și simplu decupați câteva benzi, trageți-le și filetați-le prin tunel folosind un știft de siguranță. Partea inferioară a pungii trebuie legată corespunzător și să stea stabilă, astfel încât punga să reziste sarcinii mai târziu. Acum geanta plăcută și foarte individuală este gata!

Idei practice de îmbrăcăminte pentru reciclare – confecționați-vă singuri salopete

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-bavete-bebeluși-cusut-colorat

Fiecare mamă știe că un bavet nu este niciodată suficient și cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Aici vă prezentăm o idee excelentă de reciclare pentru salopete făcute din tricouri și prosoape vechi care nu mai sunt utilizabile.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – faceți nou din vechi

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-baby-bavs-do-it-yourself-instructions

Primul pas este de a decide cât de mare ar trebui să fie salopeta. Poate ați avea unul la îndemână pe care îl puteți folosi ca șablon. Zona din jurul gâtului va fi realizată dintr-un decolteu de tricou, iar restul dintr-o bucată de prosop. Cele două sunt apoi legate și cusute împreună folosind mașina de cusut.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – salopete pentru bebeluși din tricou și prosop vechi

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-bebeluși-salopete-bricolaj-cusute împreună

Tricourile vechi cu gâtul sunt cele mai bune. Este nevoie de aproximativ 2/3 din decupaj, dar mai întâi trebuie să măsurați diametrul capului copilului și să decupați decupajul în consecință.

Idei de îmbrăcăminte pentru reciclare – confecționați-vă singuri salopete practice

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-salopete-baby-diy

Salopeta este realizată în mare parte din țesătură de prosop. Un prosop vechi poate fi folosit perfect pentru aceasta. Bebelușului îi place cu siguranță unul într-o culoare frumoasă, strălucitoare, ceea ce face ca hrănirea să fie și mai distractivă.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – pălărie DIY pentru copii

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-copii-pălărie-pentru-bebeluși-te-faci

O pălărie pentru copii din tricou sau fleece sau numită și pălărie este perfectă pentru perioada de tranziție. Una dintre acestea este cusută foarte repede dintr-o mânecă dintr-o cămașă veche. Modelul de cusut este foarte simplu și fiecare canalizare hobby se poate descurca.

Idei de îmbrăcăminte pentru ciclism – coaseți o pălărie grozavă dintr-o mânecă de tricou

instrucțiuni de îmbrăcăminte-îmbrăcăminte-up-cycling-tricouri-copii-pălărie-tricou

Manșonul trebuie să fie lat de 70% din circumferința capului copilului. În ceea ce privește lungimea, fiecare poate decide singur cât de lungă ar trebui să fie pălăria. Micile „urechi” pot fi ușor legate și astfel pălăria poate fi adaptată și la capul copilului. Pălăria poate fi făcută și reversibilă. Atunci ar avea sens să folosiți două mâneci din cămăși diferite.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – faceți-vă singuri o curea de păr elegantă

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-bandă-de-păr-fă-te-instrucțiuni

Această bandă frumoasă pentru cap este foarte ușor de realizat dintr-un tricou vechi. Tot ce aveți nevoie este de aproximativ 50 cm lungime și aproximativ 15 cm lățime, o bucată de material de tricou, de asemenea, cu modele sau dungi și o cravată pentru păr. Dacă este disponibilă și o mașină de cusut, ar fi mai bine, dar puteți face și fără ea.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – bandă de bricolaj cu nod

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-bandă-de-păr-nod-buclă-te-faci

Două benzi de aceeași dimensiune sunt acum făcute din țesătură. Acest lucru poate fi ușor legat, dar așa cum se arată în imagine, se creează un nod frumos, care devine accentul benzii de păr.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – bandă de păr drăguță

upcycling-îmbrăcăminte-idei-tricouri-păr-cravată-nod-cravată

În cele din urmă, ar trebui să încercați banda de păr și să o scurtați, dacă este necesar. Elasticul părului trebuie calculat și pentru circumferința completă, deoarece aceasta leagă banda de păr împreună. Cravata de păr va sta mai târziu sub păr și nu o puteți vedea așa. Cu toate acestea, este logic să coaseți centura cât mai curat posibil și cât mai bine posibil cu o mașină de cusut.

Idei de îmbrăcăminte upcycling – fire din tricouri vechi

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-fire-fă-te-singur-instrucțiuni-simple

În plus față de confecționarea de haine noi din tricouri vechi, există și opțiunea de a face singuri fire din ele. În acest scop, un tricou este tăiat în benzi de cel puțin 1,5 cm lățime. Ulterior, rezultă un cablu de țesătură de aproximativ 0,5 cm lățime.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – creați-vă propriile fire

upcycling-ideas-îmbrăcăminte-tricouri-fire-eco-make-yourself-durable

Întregul proces este foarte simplu. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este să nu tai benzile până la capăt sau nu la cusătură. La cusătură ar trebui să continuați la un unghi ușor, în diagonală. Retrospectiv, dungile sunt întinse pentru a crea un cablu.

Idei de îmbrăcăminte upcycling – fire realizate din tricouri pentru tricotat

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-fire-făcându-te-te-tricotat

Puteți face lucruri minunate chiar dvs. cu firele din tricourile vechi. Cu ajutorul unui ac mare de tricotat, pot fi tricotate coastere, suporturi pentru oale, fețe de pernă, coșuri de țesături, bijuterii și chiar covoare. Dacă calculați atât de spontan câți metri de cablu de tricotat ar rezulta dintr-un singur tricou, cu siguranță veți începe să reciclați toate tricourile aruncate în acest fel și să faceți din voi ceva grozav. Meșteșugul este distractiv, mai ales dacă este durabil.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare – Sfaturi pentru fire pentru tricouri DIY

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-dungi-face-te-singur-bricolaj

A face chiar și benzi de țesătură poate părea ușor, dar nu este chiar așa. O condiție prealabilă pentru realizarea ulterioară a unor articole frumoase este ca firele tricourilor să fie uniform late. Un tăietor rotativ și un covor de tăiere cu centimetri indicați vor fi cu siguranță utile.

Idei de îmbrăcăminte pentru ciclism – confecționează-ți singur un top fără mâneci dintr-un tricou vechi

upcycling-idei-de-îmbrăcăminte-tricouri-fără-mâneci-top-make-it-yourself

Dacă nu îți mai vine să porți vechiul tricou, acesta poate fi transformat rapid într-un top fără mâneci super modern pentru vară. Cel mai bun lucru de făcut este să căutați un tricou cu un imprimeu frumos sau cu litere pe față, astfel încât „noul” top să fie cu adevărat vizibil. Alternativ, puteți cumpăra, desigur, o cămașă nouă de bază, posibil foarte ieftină la reducerea de vară. Cu puțină creativitate îl poți transforma într-o piesă vestimentară unică. Funcționează chiar și fără a coase. În cele ce urmează arătăm cum funcționează exact.

Idei de îmbrăcăminte upcycling – Top fără mâneci DIY

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-materiale-fără-mâneci

Nu prea aveți nevoie de mult pentru acest top superb fără mâneci DIY. Pe lângă un tricou, nu contează dacă este nou sau vechi, ai nevoie și de foarfece și un adeziv textil. Puteți face acest lucru și fără un lipici special, dar în schimb cu un ac și un fir în culoarea potrivită.

Idei de îmbrăcăminte de reciclare din tricouri vechi: instrucțiuni pas cu pas

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-fără-mâneci-fă-te-singur-bricolaj

Mai întâi decolteul și apoi mânecile tricoului trebuie tăiate. Cel mai bine este să folosiți cretă sau alte mijloace pentru a marca zonele care trebuie tăiate și a le fixa cu știfturi. Deci, puteți pune tricoul pentru un test și dacă ceva nu se potrivește, acesta poate fi reparat. Pentru a face ambele părți la fel, pliați tricoul în două și marcați mijlocul, care va servi ulterior drept punct de referință. O tăietură mică se face pe spate. În acest fel, deschiderea decolteului este reglată la final.

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-fără-mâneci-top-face-it-yourself-instrucțiuni

După ce ați măsurat deja exact și ați încercat noua croială, puteți scoate mânecile vechi și decolteul. În imaginea de mai sus puteți vedea cum funcționează. Un detaliu frumos și decorativ pentru noua decupare poate fi realizat din materialul rezidual. Pentru aceasta ai nevoie de trei benzi de aceeași lățime și lungime, pe care le împletești acum într-o împletitură. Rezultatul este un cablu îngust care va conecta partea din față și spatele noului top de vară.

idei-îmbrăcăminte-up-cycling-tricouri-decolteu-fără-mâneci

Tot ce trebuie să faceți este să atașați cablul și frumosul blat de vară este gata. Aici ai de ales între lipire și cusut. Procedura este aceeași pentru cele două variante: începeți din față la mijloc pe care ați marcat-o mai devreme și legați cele două capete ale cablului de spate. În față, cablul este atașat, cusut sau lipit direct de decolteu. În spate ar trebui să faci un tunel și să tragi cablul prin el. În spate, acolo unde este tăiatul, înnodați cablul și reglați deschiderea decolteului după cum doriți. Acum, marele top de vară este gata.

upcycling-idei-îmbrăcăminte-tricouri-tricou fără mâneci