Dietă

Care făină este cea mai bună pentru coacerea cu conținut scăzut de carbohidrați?

Biscuiți crocanți, prăjituri suculente de ciocolată, gogoși delicioase, clătite pufoase, vafe belgiene – simplul gând la ele îți face gura apă. Deoarece 100 de grame de făină de uz general conțin 76 g de carbohidrați, astfel de deserturi clasice nu sunt potrivite pentru o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Dar, folosind făină cu conținut scăzut de carbohidrați, vă puteți răsfăța din când în când cu deserturile preferate, doar într-o variantă cu conținut scăzut de carbohidrați. Ce făină este permisă în carbohidrați săraci? Mai jos sunt numeroasele opțiuni de făină cu conținut scăzut de carbohidrați pe care le puteți folosi atât în ​​dietele cu conținut scăzut de carbohidrați, cât și în ceto și sfaturi despre cum să le utilizați corect.

care făină este permisă cu conținut scăzut de carbohidrați

Nu este atât de ușor să înlocuiți făina bogată în carbohidrați, cum ar fi făina generală, grâul, porumbul și orezul, cu o făină cu conținut scăzut de carbohidrați 1: 1. Datorită diferitelor proprietăți, trebuie să utilizați făina cu conținut scăzut de carbohidrați împreună cu alte ingrediente, cum ar fi coaja de psyllium, guma de xantan și pudra de proteine, pentru a obține textura dorită. Din acest motiv, cel mai bine este să înveți cum să folosești mai întâi făină cu conținut scăzut de carbohidrați din rețete gata preparate. În acest fel, veți avea o idee despre cum să vă faceți proprii favoriți cu conținut ridicat de carbohidrați, cu un conținut scăzut de carbohidrați, utilizând un înlocuitor de făină.

Făină de migdale – făina universală cu conținut scăzut de carbohidrați

Făina de migdale este populară în dietele ceto și cu conținut scăzut de carbohidrați

Făina de migdale este una dintre cele mai bune alternative cu conținut scăzut de carbohidrați față de făina obișnuită și este folosită destul de mult în rețetele keto. La 100 de grame, făina de migdale conține 12 grame de grăsimi, 36 de grame de proteine ​​și doar 4 grame de carbohidrați neti. Datorită conținutului ridicat de grăsimi și a lipsei de gluten, este posibil să aveți nevoie de ouă suplimentare sau bicarbonat de sodiu pentru a adăuga textură produselor dvs. de patiserie..

Făina tipică de migdale este făcută din migdale albite (fără coajă) și este măcinată foarte fin. Oferă produselor coapte un gust ușor dulce și o textură umedă a ceea ce este ideal pentru prăjituri cu conținut scăzut de carbohidrați, prăjituri, pâine și cruste de plăcinte putere.

Coaceți făina de migdale perfect pentru pâine

Făina de migdale este disponibilă în supermarketuri și magazine alimentare, dar o puteți găsi la cel mai mic preț dacă o cumpărați online în vrac. Asigurați-vă că cumpărați cea mai bună făină de migdale albite, care nu are pete întunecate. Cu cât făina de migdale este mai fină, cu atât consistența produselor dvs. de patiserie va fi mai bună și cu atât le va fi mai ușor să crească.

Sfaturi pentru coacerea cu făină de migdale:

 • Raport de înlocuire: 100 grame făină de migdale: 125 grame făină de grâu
 • Utilizați puțin mai puține grăsimi și lichide din cauza conținutului ridicat de grăsimi din migdale.
 • Adăugați încă un ou sau o jumătate de ou pentru a adăuga textură pâinilor și brioșelor.
 • Adăugarea unui agent de creștere (de exemplu, praf de copt sau bicarbonat de sodiu) poate fi utilă.
 • Aluatul sau aluatul pentru clătite nu trebuie subțiat prea mult, ci trebuie să fie puțin mai gros.
 • Coaceți la o temperatură scăzută și pentru o lungă perioadă de timp.
 • Făina de migdale se poate rumeni rapid. Folia de aluminiu vă poate ajuta aici.
 • Lăsați întotdeauna produsele coapte finite să se răcească bine. Acest lucru face ca biscuiții cu conținut scăzut de carbohidrați și bazele de tort să fie mai crocante, în timp ce brioșele și prăjiturile obțin o textură mai bună și se lipesc mai bine.

Cum se păstrează corect făina de migdale? Deoarece făina de migdale poate rânji rapid, cel mai bine este să o păstrați în frigider sau congelator. Majoritatea făinii de migdale vine într-o pungă etanșă, dar puteți folosi și un recipient etanș.

Făina de migdale este o făină universală pentru carbohidrați și ceto

Note privind utilizarea făinii de migdale:

Singura problemă cu utilizarea făinii de migdale este că se mănâncă ușor. De exemplu, o ceașcă de făină de migdale este alcătuită din aproximativ 90 de migdale – o cantitate pe care cineva ar mânca-o rar simultan. Deși migdalele oferă multe beneficii pentru sănătate, consumul de cantități mari de grăsimi și fitați din migdale poate agrava problemele de sănătate preexistente.

Masă de migdale (migdale măcinate)

Almond Meal diferență migdalele măcinate cu pielea

Faina de migdale nu este la fel ca făina de migdale. Făina de migdale este făcută din migdale albite și măcinate fin, în timp ce masa de migdale nu este atât de fin măcinată și poate conține piele de migdale. Este perfect pentru produse de patiserie care nu au o consistență atât de fină ca Briose și fursecuri.

Făina de cocos este populară pentru clătite și prăjituri

Făina de cocos este o parte esențială a unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați

Făina de nucă de cocos este făcută din carne uscată de nucă de cocos după ce cea mai mare parte a grăsimii a fost extrasă pentru a face ulei de nucă de cocos. 100 de grame de făină de nucă de cocos conțin 348 calorii, 12 g grăsimi, 16 g proteine, 22 g carbohidrați și 35 g fibre. Datorită conținutului ridicat de fibre, această făină cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru oricine caută un sistem digestiv sănătos.

Sfaturi pentru coacerea cu făină de cocos:

 • La fel ca în cazul făinii de migdale, făina de nucă de cocos nu poate înlocui făina de grâu 1: 1, deoarece îmbibă lichidele ca un burete. Raportul echivalent este: 150 de grame de făină de cocos: 500 de grame de făină de grâu
 • Utilizați șase ouă și o uncie de lichid pentru fiecare 120 de grame de făină de cocos.
 • Făina de nucă de cocos poate fi coaptă la aceeași temperatură ca și alte rețete, nu sunt necesare ajustări.
 • Aluatul se va îngroșa după câteva minute. De exemplu, dacă faceți vafe cu conținut scăzut de carbohidrați, lăsați aluatul deoparte pentru câteva minute. În acest fel, veți ajunge cu vafe mai ferme și mai puțin sfărâmicioase.

Clătite cu făină de cocos ca mic dejun cu conținut scăzut de carbohidrați

Dacă Făină de migdale și făină de cocos combinate, cel mai bun raport este 3: 1. Combinația acestor făini cu conținut scăzut de carbohidrați vă permite să imitați îndeaproape făina universală fără a adăuga ouă în plus. Asigurați-vă că păstrați ingredientele lichide în aceeași proporție ca și făina de nucă de cocos, deoarece aceasta are încă nevoie de umiditate suplimentară.

Chiar dacă nu vă place gustul nucii de cocos, puteți încerca totuși să coaceți cu făină de nucă de cocos, deoarece gustul poate fi ușor mascat de alte arome puternice. Cu produse de patiserie dulci, de exemplu, vanilia, ciocolata și pudra de cacao ajută la neutralizarea gustului de nucă de cocos. Pentru feluri de mâncare consistente, adăugați puțin usturoi sau pulbere de ceapă.

Cum se păstrează corect făina de cocos? Deoarece făina de cocos absoarbe umezeala ca un burete, este important să o păstrați într-o pungă sau un recipient etanș. Pentru a evita deteriorarea cauzată de umiditate, păstrați-l într-un loc răcoros și întunecat din cămară și nu în frigider sau congelator.

Făină de nuci și alte tipuri de făină de nuci

care făină este permisă cu conținut scăzut de carbohidrați

Puteți măcina aproape orice nucă pentru a-i da o consistență faină, reducând astfel conținutul de carbohidrați din rețetele dvs. De exemplu, făina de nucă poate fi utilizată ca înlocuitor pentru făina de migdale în multe rețete. Alte făină de nuci cu care poți experimenta sunt Făină de alune, făină de pecan, făină de nuci macadamia și făină de fistic. Fiecare dintre acestea va adăuga o aromă unică produselor dvs. de patiserie, așa că alegeți cu înțelepciune. Cel mai bine este să depozitați făină de nuci în frigider sau congelator.

Făină de in

Făină de in de aur potrivită pentru coacerea cu conținut scăzut de carbohidrați

Semințele de in sunt foarte nutritive și bogate în vitamina B1, cupru, ALA (acizi grași omega-3 vegetali) și lignani (compuși vegetali care ajută la evitarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi). Două linguri de semințe de in măcinate conțin aproape 70 de calorii, 4,5 grame de grăsimi, 5 grame de carbohidrați totali, 4 grame de fibre, 3 grame de proteine ​​și 1 gram de carbohidrați neti.

Datorită gustului său de pământ, făina de semințe de in este perfectă pentru Pâine, briose, fursecuri, biscuiți, prăjituri cu nuci și biscuiți. Această făină cu conținut scăzut de carbohidrați este folosită mai mult ca liant sau înlocuitor de ouă în rețetele keto. Din păcate, această metodă nu este potrivită pentru rețetele care necesită o cantitate semnificativă de ouă. Pentru a face un ou din semințe de in, amestecați 1 lingură de făină de in măcinată cu 3 linguri de apă și lăsați-l să se umfle.

Cum se păstrează corect făina din semințe de in? Făina de in poate rânge foarte repede. Cel mai bine este să îl păstrați la frigider într-o pungă sau un recipient etanș. Pentru cel mai bun gust, cumpărați semințe întregi de in de aur și macinați-le într-o râșniță electrică de cafea chiar înainte de utilizare.

Făină de semințe de floarea soarelui sau de dovleac

Făină de semințe de floarea soarelui perfectă pentru persoanele cu alergii la nuci

Făina de semințe de floarea-soarelui și făina de semințe de dovleac sunt opțiuni ideale pentru persoanele cu alergii la nuci. Aceste făină de semințe sunt bogate în vitamine și minerale precum vitamina E, cupru, tiamină, seleniu și fosfor și sunt relativ sărace în carbohidrați neti (mai puțin de 5 carbohidrați neti la 30 de grame).

Sfaturi pentru coacerea cu floarea soarelui și făină de semințe de dovleac:

 • Înlocuiți făina de migdale cu aceeași cantitate de făină de floarea soarelui sau de semințe de dovleac. Acest lucru este posibil deoarece au proprietăți foarte similare.
 • Făina de floarea soarelui conferă produselor de patiserie o textură umedă. Folosește mai multă făină și mai puțin lichid. Găsiți raportul ideal adăugând cantități mici de făină de semințe și lichid până când obțineți consistența potrivită.

Pâine cu conținut scăzut de carbohidrați, cu făină de semințe de floarea soarelui și psyllum

Cum se păstrează corect făina de floarea soarelui și făina de semințe de dovleac? Făina de semințe de floarea-soarelui și de dovleac este mult mai stabilă decât făina de semințe de in, astfel încât poate fi păstrată într-o cămară rece și întunecată.

Dezavantajul acestor alternative de făină este că sunt puțin mai scumpe și mult mai greu de găsit decât cele mai populare făină cu conținut scăzut de carbohidrați. Ar fi mult mai ușor să faceți singuri făină de floarea soarelui sau de dovleac cu un robot de bucătărie sau un râșniță de cafea.

Alte alternative de făină cu conținut scăzut de carbohidrați pentru dieta ketogenică

care făină este cea mai bună pentru un conținut scăzut de carbohidrați

Dacă preferați să utilizați alte alternative de făină, iată o listă cu câteva opțiuni mai puțin utilizate:

Făină de soia. Făina de soia se face din soia măcinată. Este similar cu făina de cocos, deoarece este destul de uscată și absoarbe ușor umezeala. De asemenea, conține mai multe proteine ​​decât mesele ceto menționate mai sus și este o sursă excelentă de fibre. Cumpărând făină de soia organică, puteți evita soia OMG și pesticidele care sunt utilizate în mod obișnuit.

Făina de naut este o făină de fasole cu conținut scăzut de carbohidrați

Alte făină de fasole. Există multe tipuri diferite de făină de fasole pe care le puteți încerca. Făina de naut sau fava este excelentă pentru produsele cu conținut scăzut de carbohidrați. În acest articol, am reunit 5 rețete făcute cu făină de năut.

Făină de susan. Făina de semințe de susan este o alternativă excelentă la făina universal. Are un gust minunat atât în ​​rețetele dulci, cât și în cele sărate și este deosebit de bun pentru pâinea keto. Folosirea făinii de susan cu coji de psyllium vă poate face produsele de patiserie preferate mai ușoare și mai pufoase. La fel ca făina de cocos, făina de susan absoarbe, de asemenea, multă umiditate.

Alte ingrediente esențiale pentru coacere și gătit keto

Pulbere de coajă de psyllium (latină psyllium utilizată la coacerea cu conținut scăzut de carbohidrați ca agent de legare

Pentru un rezultat bun nu este important doar să folosiți făina potrivită. Există, de asemenea, câteva alte ingrediente care sunt o parte esențială a multor rețete cu conținut scăzut de carbohidrați, deoarece oferă proprietățile care le lipsesc făinurilor cu conținut scăzut de carbohidrați.

Coji de psyllium

Pulberea de coajă de psyllium (latină: psyllium) este utilizată în medicină ca demachiant intestinal. În bucătărie este folosit în cea mai mare parte ca un agent de îngroșare care conferă pâinilor, prăjiturilor și plăcintelor o textură frumoasă asemănătoare firimiturilor. De fapt, datorită structurii și gustului său integral, pâinea cu psyllum se disting cu greu de pâinea normală din grâu. Cojile de psyllium trebuie utilizate întotdeauna cu o făină cu conținut scăzut de carbohidrați, deoarece au un conținut ridicat de fibre și pot provoca indigestie.

Brownie de proteine ​​cu ciocolată neagră

Proteine ​​din zer, proteine ​​de cazeină sau pulbere de proteine ​​din albuș de ou

Pulberea de proteine ​​este un ingredient util în coacerea cu conținut scăzut de carbohidrați, deoarece are un efect de legare similar glutenului, o proprietate esențială care lipsește în făină cu conținut scăzut de carbohidrați. Din această cauză, puteți utiliza pudră de proteine ​​pentru a obține consistența pe care o căutați într-un tort sau pâine.

Gumă xantan

Guma de xantan este folosită în principal ca agent de îngroșare și durează luni întregi. Îl puteți folosi pentru a îngroșa tocanele, pentru a face înghețată și pentru a oferi produselor coapte cu conținut scăzut de carbohidrați consistența potrivită.

Pâine din făină de semințe de susan cu dietă săracă în carbohidrați