Design, stil de viață

Televizor pliabil – reduceți prezența vizuală a televizorului prin plierea acestuia

deschideți televizorul deschis de la bang & amp; olufsen model tv beovision harmonie design

Bang & Olufsen a prezentat o televiziune de deschidere numită „Beovision Harmony” la Săptămâna Designului de la Milano. Acesta are un element flexibil și plastic în partea din față care se închide atunci când nu este utilizat. Modelul poate sta jos pe podea, în timp ce cele două huse din stejar și aluminiu acoperă parțial ecranul negru. Când televizorul este pornit pentru a se desfășura, aceste panouri se desfășoară ca un fluture care își deschide aripile. Astfel, ecranul subțire OLED se ridică deasupra acestuia, cunoscut sub numele de înălțimea perfectă de vizionare.

Camere de zi moderne, cu un televizor care poate fi deschis

televizoare cu ecran plat de designer de la bang & amp; olufsen cu cutii într-un living modern cu un design minimalist

La fel ca modelul Frame 2017 de la Samsung și televizorul rulant de la LG, Beovision Harmony se îmbină cu decorul unui living. În acest fel, puteți scăpa de golul negru al ecranului și puteți personaliza designul inovator pentru a se potrivi stilului dvs. Prezența unui ecran mare este rareori o adăugare binevenită în spațiile de locuit. Cu Beovision Harmony, marca a dorit să creeze un obiect semnificativ pentru uz interior care să reducă prezența vizuală a dispozitivului. Acest lucru transformă televizorul pop-up în ceva cu care oamenii formează o legătură emoțională. Când este oprit, ecranul este parțial ascuns de două panouri de control.

elemente de designer din aluminiu și lemn în fața ecranului pentru acoperire

Panourile Beovision Harmony conțin, de asemenea, sistemul de sunet, în timp ce partea din față este de fapt utilizată pentru a optimiza performanțele acustice. Pornirea televizorului continuă o tendință către o tehnologie invizibilă care se amestecă în fundal. Panasonic prezintă, de asemenea, un prototip similar la Milano Design Week. Televizorul său cu vitrină arată ca o vitrină atunci când nu este utilizat. Până în prezent, designerii au luat diverse căi pentru a face ca televiziunea să dispară ca parte a designului interior. În timp ce puteți ține televizorul rulabil LG la distanță de la vedere în stația sa de bază la simpla atingere a unui buton, ceilalți doi producători au adoptat abordări diferite.

Metode inovatoare pentru rezultate optime

panouri de design în fața ecranului aproape pentru a masca prezența vizuală a dispozitivului

Prima abordare a mărcii este de a masca obiectul în stilul unui televizor cu cadru asemănător unei picturi proiectat de Yves Behar pentru Samsung. Celălalt se concentrează pe realizarea televiziunii atrăgătoare, precum Serif TV proiectat de frații Bouroullec. Cu pânza ascunsă și forma sa sculpturală, Beovision Harmony conectează aceste două abordări puțin mai aproape.

două panouri articulate se deschid ca aripile unui fluture și creează o ambianță elegantă în cameră

Samsung poate fi un pionier în acest gen de televiziune, dar Beovision vede Harmony by Bang & Olufsen ca o continuare a principiilor de proiectare de lungă durată și nu ca răspuns la o tendință. Compania indică televiziunea Capri din 1959 ca o inspirație specială. Produsul din tec a fost conceput pentru a fi complet integrat în spațiile de locuit ale vremii. Un viitor succesor, televizorul Capri 611 FM, conține, de asemenea, un radio care este complet deghizat în dulap din lemn când nu este utilizat.

Fotolii maro poziționate în fața televizorului care poate fi deschis și o ambianță cu elemente din lemn în cameră

Bang & Olufsen a prezentat aceste și alte modele într-o expoziție la Milano Design Week intitulată 93 de ani de magie. Este un dialog între trecut și prezent. Compania a împărtășit o pasiune obsesivă de aproape 100 de ani. A fost o misiune pentru designeri să perfecționeze tehnicile. Dispozitivele reproduc astfel sunetul și viziunea și le întruchipează într-un design cu care oamenii sunt mândri. Lemnul a fost întotdeauna un aspect important al arhitecturii nordice și al designului mobilierului datorită caracterului său individual, robusteții și versatilității.

Pentru cei cărora le place mai puțin lemnul, televizorul pliabil este disponibil și cu o țesătură gri în două tonuri și huse din aluminiu. De asemenea, consumatorii pot monta dispozitivul pe un suport de podea sau pe un suport de perete.