Design interior

Vitraliile ca punct culminant într-un spațiu modern de coworking din Londra

Spațiu deschis de coworking pentru scări suspendate

Odată cu creșterea popularității activităților independente, din ce în ce mai mulți oameni lucrează pentru ei înșiși – fie acasă, dintr-o magazie de grădină ca birou la domiciliu sau dintr-un spațiu de lucru. Aceste locuri de muncă flexibile sunt mai populare ca niciodată și încurajează crearea de rețele creative între profesioniștii independenți. Arhitecții lui Surman Weston au transformat recent o biserică metodistă victoriană într-un spațiu temporar de colaborare cu o atmosferă luminoasă și primitoare.

Spațiu de coworking, design modern, accente de vitralii cu lumină albă

Sarcina arhitecților Tom Surman și Percy Weston a fost de a transforma suprafața acoperișului unei foste biserici metodiste într-un spațiu de coworking, unde clientul să poată locui ulterior. Fosta biserică a fost transformată într-un birou deschis cu elemente de vitralii vii care se referă la istoria clădirii. Geamurile de sticlă cu un model de arlequin în verde, albastru, portocaliu și roșu au fost folosite între grinzile acoperișului cu două fronturi și ca protecție la cădere pentru o scară din metal alb. Este interesant faptul că scările sunt suspendate în aer și nu ating pământul.

Scară suspendată alb Panouri din sticlă de protecție împotriva căderii colorate

„Motivul de diamant utilizat aici reflectă geometria grinzilor din lemn existente, în timp ce vitraliile reflectă trecutul clădirii ca lăcaș de cult”, au spus arhitecții care au numit proiectul „Studii de casă Replica”.

Estetica proiectului a fost derivată din fermele din lemn existente. Sablarea a îndepărtat numeroasele straturi de vopsea care au fost aplicate în ultimii 130 de ani și au scos la iveală textura remarcabilă a pădurilor originale. Ideea a fost de a pune în scenă suprafețele de sticlă strălucitoare pe acest fundal alb strălucitor, pentru a crea un spațiu aerisit, deschis, cu accente de adâncime și culoare.

Inserții de căptușeală din vitralii, grinzi de tavan vopsite în alb

Spațiul temporar de coworking poate fi transformat și într-un apartament privat în viitor. Acest lucru se realizează prin adăugarea a două etaje la fiecare capăt al camerei. Acum servesc drept spațiu multifuncțional pentru muncă și întâlniri, dar mai târziu pot deveni un dormitor și un birou la domiciliu. Proiectul combină căldura materialelor care pot fi găsite într-o casă cu dimensiunea și flexibilitatea necesare într-un studio sau birou.

Vitraliul inserează pereți despărțitori

Acest proiect arată că adaptarea și refolosirea clădirilor existente este o opțiune mai bună și mai durabilă decât demolarea și reconstruirea clădirilor. Nu numai că există mai puține deșeuri, dar există și o anumită atracție pentru transformarea vechiului în ceva nou și neașteptat.

Becuri de iluminat cu tavan cu grinzi vopsite în alb

Grinzi de acoperiș pictate în vitralii albe

Parchet de scară albă ușoară pentru scări

Coworking birou spațiu de depozitare perete despărțitor vitralii

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al Surman Weston.