Design interior

Tendințe de viață 2018: idei de amenajare inspirate din târgul de mobilier „Maison et Objet”

tendințe de viață 2018 mobilier tendință echitabilă naturalețe ecologică

„Maison et Objet” este numele unuia dintre cele mai mari târguri de mobilă din lume. Are loc de două ori pe an la Paris, anul acesta capitala Franței a devenit un punct de întâlnire pentru magazinele mari și mici de mobilă, producătorii de iluminat și accesorii pentru casă între 11 și 17 septembrie. Peste 3000 de mărci au fost prezentate peste 90.000 de cumpărători. Am rezumat cele mai interesante idei de amenajare și tendințe de viață din 2018 pentru dvs..

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: Design ecologic

trenduri de viață 2018 scaune de sufragerie muuto pur și simplu puriste

Anul acesta, poate mult mai mult decât în ​​anotimpurile anterioare, accentul va fi pus pe modele ecologice. Având în vedere ideea unui concept durabil, 6 târguri de case au fost prezentate în timpul târgului de mobilă. În fiecare casă, designeri renumiți se confruntă cu subiecte diferite: alegerea materialelor, munca copiilor în țările în curs de dezvoltare, reciclarea, veganismul, responsabilitatea pe care o au atât producătorii, cât și cumpărătorii pentru conservarea naturii. Tendința către un mediu de viață purist a fost clar sesizată în timpul târgului. Potrivit devizei „mai puțin este mai mult”, de exemplu, colecția Muuto iese în prim plan. Cu silueta lor expresivă și, în același timp, schema de culori discretă, mobilierul și iluminatul mărcii sunt adevărați artiști cu schimbare rapidă, care pot fi montați în diferite interioare..

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: paletă de culori restrânsă

tendințe de viață 2018 schemă de culori roz nuanțe pastel muuto

În ceea ce privește tendințele culorilor, anul acesta numeroșii designeri au fost din nou inspirați de natură – tonuri naturale dezactivate, cum ar fi verde măslin, crem, fildeș, nud și roșu, împreună cu galben strălucitor, albastru și portocaliu completează paleta de culori a sezonului. Deși movul a fost încoronat culoarea Pantone pentru 2018, acesta a luat un loc în spate în timpul expoziției și a servit mai mult ca accent. Mobilierul de șezut în roz sau galben muștar nu era neobișnuit. În imaginea de mai sus: mobilier și iluminat de Muuto.

Tendințe de viață 2018: vase și tacâmuri colorate

trenduri de viață 2018 maison et objet tacamuri nuanțe naturale

Inspirați din arta culinară japoneză, unde farfuriile sunt coordonate în culori cu mâncarea, în timpul târgului de mobilier au fost prezentate seturi în diferite culori. În 2019 nu trebuie să fiți descurajați de vesela și tacâmurile colorate – acestea vor continua să provoace senzație pe mesele noastre de luat masa. Nu numai culoarea, ci și forma sunt noi toamna – aspectul ușor uzat și semnele de utilizare a plăcilor, forma neregulată a acestora, realizată manual – noile colecții aduc o notă romantică din trecut.

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: plantele de apartament native sărbătoresc o revenire

tendințe de viață 2018 trăire naturală

Pentru o lungă perioadă de timp, specii exotice, cum ar fi palmieri, au fost prezente în aproape fiecare zonă de locuit. Anul acesta, florile și plantele perene indigene sărbătoresc o revenire în propriii tăi pereți – pe de o parte, pentru că pot sta pe terasă nu numai vara, ci și în toamna răcoroasă și, pe de altă parte, pentru că sunt alternativă ecologică conform tendinței de sustenabilitate se dovedește a fi ferigi exotice. Hortensiile și trandafirii sunt printre cele mai populare flori și acum pot adăuga, de asemenea, o notă naturală în interiorul dvs..

Tendințe de viață 2018 dormitor tapet natură

Nu numai plantele în ghiveci condimentează interiorul – tapetele sunt imprimate în mod repetat cu motive naturale. Producătorul Rebel Walls oferă în ultima sa colecție imagini de fundal cu imagini uimitoare de frumoase și suprarealiste ale copacilor, păsărilor și chiar peisaje complete..

tendințe de viață 2018 tapet natură model perete armătură

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: confortul este pe primul loc

tendințele de viață 2018 revin la natură michael murphy

Mai ales pentru mobilierul tapițat anul acesta deviza este „confortul”. Nu numai numeroasele canapele și vagoane ar trebui să fie confortabile, ci și fotoliile și scaunele tapițate de luat masa – anul acesta, însă, accentul nu se pune pe cadrul ergonomic, ci pe alegerea țesăturilor pentru tapițerie. Catifeaua moale asigură căldură confortabilă în lunile reci de iarnă. În combinație cu picioarele metalice cu aspect de cupru, țesătura ușor sclipitoare arată deosebit de elegantă. În imaginea de mai sus – designul lui Michael Murphy atrage atenția prin forma sa sculpturală.

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: Ethno Eclectic

tendințe de viață 2018 pernă cu model tribal

Și în acest an, designerii de interior din toată lumea au putut să facă schimb de idei în timpul târgului de mobilă și să caute noi influențe. Tocmai acest mediu multicultural este probabil motivul tendinței etno-mix-and-match. Textile țesute manual din America de Sud, mese din lemn de drift din Africa, kilimuri orientale și abajururi inspirate de arta origami japoneză formează ansambluri eclectice cu farmec inconfundabil.

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: Textile joacă rolul principal

tendințe de viață 2018 cuverturi de pat calde lucrate manual

Textile țesute manual oferă interiorului acel ceva sigur. Pernele decorative structurate și cuverturile de pat cu modele de la producătorii locali conferă camerei caracter și adaugă o notă familiară interioarelor puriste. Combinați texturi și țesături pentru a crea un contrast eficient. Tricotajele, blana și lâna moale coordonate culorile se potrivesc foarte bine împreună.

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: atingere retro în stilul Art Deco din anii 50

tendințe de viață 2018 papermint tapet stil art deco

Și în acest an stilul de viață retro este încă relevant – clasicele de design se descurcă deosebit de bine în interioarele de epocă. Tapetul în stil Art Deco nu ar trebui, desigur, să lipsească în cameră. Modelele lor elaborate în maro închis și auriu corespund perfect cu scaunul înclinat cu o formă curbată din anii 1950. Elegant și atemporal, totuși într-un fel modern. În imaginea de mai sus: tapet Papermint.

Tendințe de viață „Maison et Objet” 2018: Accente nobile în aur

tendințe de viață 2018 mobilier elegant catifea metal roșu ediție franceză

Nu din cauza cuprului și alamei – anul acesta mobilierul este prezentat cu un cadru sau picioare în aspect auriu. Producătorul Red Edition arată cum este – scaunele sale se dovedesc a fi frumuseți puriste din catifea, lemn netratat și aur. Combinația este super eficientă.

trenduri de viață 2018 mobilier confort mobilier de perete alb masă mică de cafea canapea tapițată

tendințele de viață 2018 influențează masa lemnului de drift inspirat din Africa de Sud