Design interior

Tendința de viață Wabi Sabi: Ce face estetica japoneză atât de atrăgătoare?

canapea wabi sabi living trend tapițată tapițată masă de cafea driftwood

Vă prezentăm un nou concept de mobilier din Japonia – estetica simplă combină dragostea asiatică pentru simplitate cu învățătura budismului Zen ca cheie pentru joie de vivre. Tendința de viață Wabi Sabi se bazează pe principii de amenajare moderne, puriste și aduce în același timp o notă romantică din trecut. În articol vom dezvălui ce se află de fapt în spatele termenului și cum poți interpreta mesajul inspirator al japonezilor în propriile tale pereți. Mergeți într-o călătorie de descoperire, învățați să apreciați frumusețea lucrurilor mici și creați mai mult spațiu liber pentru hobby-uri creative! Vă arătăm cum funcționează.

Tendința de viață Wabi Sabi – o privire de ansamblu asupra filosofiei vieții

wabi sabi living trend living living inchis bucatarie perete

Similar cu Hygge, Wabi Sabi nu se referă la un stil de amenajare specific cu principii clare, ci mult mai mult la o filozofie a vieții care aduce frumusețea lucrurilor imperfecte în prim plan. Căutarea perfecționismului nu joacă rolul principal aici – spre deosebire de minimalism, o reducere la elementele esențiale promovează dezvoltarea personală și imaginația.

wabi sabi living trend living canapea joasa driftwood bucatarie

Termenul „Wabi Sabi” este derivat din cuvintele japoneze Wabi (trist, singur) și Sabi (trecut) și reprezintă trecerea tuturor lucrurilor. Traducerea literală nu sună prea inspirat – dar, de fapt, Wabi Sabi are o semnificație pozitivă în Japonia și este înțeleasă ca o parte inseparabilă a ideii de bază budistă pentru eliberarea de toate obiectele inutile. Funcționalitatea este pe primul loc. Practic, ca și în cazul purismului, este important să scăpați de lucrurile care nu sunt folosite în viața de zi cu zi și să ordonați camerele.

wabi sabi living trend living canapea gradient wall koi fish statuies

Cu atât mai mult – numai după ce te-ai făcut independent de proprietate, el poate recunoaște estetica simplă și eleganța lucrurilor mici. Chiar și atunci când vă configurați, comoditatea este primordială. În loc să amenajeze interiorul perfect perfect și să se concentreze pe simetrie și armonie, estetica japoneză fascinează cu un aspect natural. Combinația de mobilier moștenit și cumpărat din materiale naturale poate părea haotică la prima vedere. Dar, la o inspecție mai atentă, facilitatea se dovedește a fi o frumusețe autentică.

Tendința de viață Wabi Sabi – principiile de bază

wabi sabi living trend dormitor lumină înaltă suspendată podea din scândură din beton expus

Oricine este fascinat de tendința de viață Wabi Sabi și ar dori să o pună în aplicare în propriile sale ziduri trebuie să cunoască principiile de bază ale purismului japonez. Iată cele mai importante dintr-o privire:

 • Concentrați-vă pe esențial. Modul de viață purist spune că o cameră cu mobilier redus oferă suficient spațiu liber pentru mișcare și fluxul de energie. Goliciunea vizuală este deosebit de atrăgătoare. Respectați regula generală: „Mai puțin este mai mult”. Fiecare piesă de mobilier din cameră ar trebui să îndeplinească o funcție specifică și ar trebui folosită cu adevărat zilnic. Estimați de ce aveți cu adevărat nevoie și de ce articole vă vor crește semnificativ confortul de locuit – fără să vă gândiți la estetica lor. Este mai bine să nu vă concentrați asupra unui concept de viață uniform – acest lucru vă va menține flexibil.
 • Tendința de viață Wabi Sabi s-a impus ca o contramiscare a societății de consum – și, pe de altă parte, promovează revenirea la natură. Este de la sine înțeles că materialele naturale sunt folosite din abundență în amenajarea interioară, cu atât mai mult – chiar și mobilierul vechi cu patină poate fi găsit într-un interior Wabi Sabi. În Japonia, multe piese de mobilier sunt moștenite și rămân în casă de câteva generații.

wabi sabi living trend living vaze ceramice vechi

 • Mobilierul și accesoriile pentru casă cu defecte pun accentele și sunt foarte apreciate pentru proprietățile lor decorative. Așadar, sunteți binevenit să folosiți vase din ceramică auto-fabricate cu vaze restaurate, boluri și altele asemenea. amesteca.
 • Țesăturile, texturile, suprafețele tratate diferit aduc varietate unui interior purist. În mod normal, inul, bumbacul, lâna, dar și pielea intră în discuție. Sunt combinate cu pricepere cu marmură, sticlă suflată manual, faianță, beton expus și, desigur, lemn. Un amestec reușit de materiale crește factorul de simț al camerei și aduce structura facilității.

wabi sabi living trend dormitor walk-in dressing driftwood bed headboard

 • În ceea ce privește culorile, alegerea depinde de propriile preferințe. Cu toate acestea, spiritele sunt în mare parte împărțite aici – minimalistii tind să aibă o schemă de culori gri cu lemnul deschis ca accent, în timp ce puriștii optează pentru mobilier în alb, picior de elefant și crem. Este important ca ochii să se relaxeze și să se creeze o ambianță cu un caracter familiar.

Tendința de viață Wabi Sabi – combinarea mobilierului

wabi sabi living trend pește koi pond mural gradient alb-negru

Wabi Sabi permite exprimarea individualității – orice este permis atâta timp cât îți place. Iată o prezentare generală a celor mai importante piese de mobilier:

Mobilier tapițat: mobilierul cu scaune reduse este tipic culturii japoneze – în sufragerie, o canapea modulară și o măsuță de cafea din lemn reciclat creează un colț confortabil de lounge. Nici în dormitor nu trebuie să lipsească colțul de lectură confortabil (vezi fotografia de mai sus) – fotoliile tapițate cu tetiere pot fi oricând repoziționate în cameră, dacă se dorește. Pernele moi ale scaunelor, simțul plăcut al țesăturii de in și construcția stabilă din lemn promit cel mai înalt nivel de confort al scaunelor. Apropo, mobilierul Da Wabi Sabi este realizat din lemn local și are, printre altele, o producție de înaltă calitate care îi garantează longevitatea..

Mobilier din lemn: măsuțele de cafea, mesele și chiar lavoarele sunt realizate în mod tradițional din lemn reciclat. Suprafața din lemn nu este sigilată, ci pur și simplu tratată cu un ulei special – astfel se păstrează aspectul brut. Un cereale atractiv pur și simplu nu poate da drumul ochilor și transformă ceea ce la prima vedere pare a fi o simplă piesă de mobilier în piese reale.

wabi sabi living trend baie vedere luminoasa terasa acoperisului

Mobila pentru baie: lavoar din piatră, cadă din ceramică, cabină de duș din sticlă și, opțional, un dulap mic completează gama de băi. Plăcile de marmură sunt ideale pentru un aspect minimalist – completează schema de culori alb-negru și conferă băii caracter într-o clipă. Ferestrele mari lasă suficientă lumină și aer în baie, copacii bonsai confortabili îl transformă într-o oază de bunăstare și conferă camerei ultimele atingeri.

Proiectează un balcon Wabi Sabi

wabi sabi living trend balcon green tips bonsai

Stilul de viață asiatic Wabi Sabi poate fi, de asemenea, văzut clar pe balcon – o grădină stâncoasă în format mic oferă zonei exterioare acel ceva. Bonsai, mușchi și conifere din jardiniere formează un ansamblu atractiv care creează o atmosferă relaxată. O mică insulă a naturii în mijlocul marelui oraș, care te invită să te relaxezi după o zi lungă de muncă și are un efect calmant.

Tendința de viață Wabi Sabi – un amestec captivant de materiale

wabi sabi living trend hol design imagini piatră naturală

Desigur – materialele naturale alcătuiesc tendința de viață Wabi Sabi. Și nu din cauza plictisitorului – piatra, lemnul și ceramica se prezintă ca veritabile versatil și găsesc numeroase domenii de aplicare precum pardoseala, placarea pereților și chiar în proiectarea tavanului. În cele din urmă, există contraste care creează tensiune. În fotografia de mai sus, de exemplu, aspectul brut al pietrei netratate este contrastat cu luciul vasei tăiate.

wabi sabi living trend koi fish picture wall bedroom

O varietate de materiale și țesături sunt utilizate la Wabi Sabi – de la covoare țesute manual până la pandantive din piele și răchită. Combinate în conformitate cu noua tendință mix-and-match, diferitele texturi formează un ansamblu elegant și oferă varietate. Motive naturale precum pești, păsări și plante împodobesc covoarele și pernele decorative și conferă camerei o notă familiară. Plantele completează programul de viață.

Tendința de viață Wabi Sabi – culorile

wabi sabi living trend bucătărie puristică zonă de luat masa din lemn pandantiv bloc lumină bucătărie

Culoarea maro, bej, nisip și nuanțe calde de fildeș, crem și șampanie sunt de obicei prezente în interiorul purist. Spre deosebire de Wabi Sabi, totuși, designerii de interior puristi scandinavi se bazează pe alb, în ​​casele de lux minimaliste culoarea antracit este în prim-plan. Estetica japoneză este alcătuită din nuanțe calde de lemn și tonuri de pământ. Pereții de beton gri-porumbel deschis formează fundalul perfect pentru paleta de culori calde, cu un ton galben. În mod surprinzător, albul este greu prezent ca solist în interior – acest lucru se datorează în principal faptului că culoarea poate fi greu de găsit în natura japoneză. Brown creează iluzia optică că stai în mijlocul pădurii, culoarea nisipului din piatră – că ești în munți. Verde, în special roz și albastru deschis, creează accente și condimentează schema de culori restrânsă.

Wabi Sabi – Designul camerei dintr-o privire

wabi sabi living trend scanduri scânduri laminate

În Japonia, spațiul de locuit este limitat – de aceea stilul de locuit Wabi Sabi este potrivit în special pentru apartamentele mici în care locuitorii trebuie să se concentreze asupra elementelor esențiale atunci când mobilează. Spațiul de locuit din Japonia este împărțit în două – bucătăria cu zonă de luat masa și camera de zi sunt una lângă alta, în orice caz sunt camere separate. Oaspeții sunt primiți în sala de mese – aici și familia își petrece serile împreună.

wabi sabi living trend bucatarie lemn masiv optica veche

Oricine decide asupra stilului de viață ar trebui, prin urmare, să acorde o atenție deosebită designului bucătăriei. Acesta – ca centru de comunicare – este punctul central. Fronturile sunt în mare parte fără mânere, dar din lemn adevărat. Lemnul are un bob caracteristic și în mod ideal – o patină care îl face să pară vechi și folosit. Mâncărurile preferate – de exemplu farfuriile din porțelan, castronul și canile – sunt afișate ca decorațiuni ciudate pe rafturile iluminate.

wabi sabi living trend apartament mobilier idei

Podeaua din lemn creează o tranziție perfectă între bucătărie cu zonă de luat masa, living și dormitor. Japonezii ascund de obicei dulapuri pe hol – în nișe și colțuri. Oglinzile XXL sunt adesea singurul decor pentru pereți. În ultimul timp, tendința a luat amploare – și sunt suspendate și fotografii moderne.

lumini pandantiv dormitor wabi sabi living trend

În dormitor, lumina joacă în mod clar rolul principal – diferite surse de lumină sunt combinate cu pricepere și creează o ambianță confortabilă. Patul dublu modern este foarte scăzut, majoritatea salteaua este așezată direct pe un piedestal de lemn. Purismul la maxim.

Implementați tendința de viață Wabi Sabi în propriii dvs. pereți – sfaturi și trucuri

wabi sabi living trend pat dublu stil japonez scăzut

Ce-i drept – chiar dacă tendința de viață japoneză poate părea atât de atractivă, nu toată lumea poate sau dorește să efectueze lucrări de renovare extinse, de exemplu pentru a îmbrăca pereții cu piatră. Din fericire, stilul poate fi interpretat într-un mod modern fără prea mult efort. Iată câteva sfaturi despre cum să aduceți o notă de Asia în interiorul vostru.

 • A curăța. Camera Wabi Sabi este goală 40%. Acum este momentul să scapi de toate mobilierele, decorațiunile și accesoriile casnice inutile. Sau să împărțiți camera în zone în funcție de funcție și să o reproiectați.
 • Tapițați canapeaua și fotoliul în țesături de in – aduceți o varietate cu tapițeria nouă realizată din țesături de înaltă calitate. Decorează cu perne decorative cu huse din bumbac, lână, catifea cu detalii tricotate manual. Setați accente cu texturi, nu cu culori.

lumini pandantiv wabi sabi living trend din lemn

 • Înlocuiți vechiul covor cu podea înaltă cu o variantă țesută manual.
 • Decorează foarte cumpătat, mai ales cu vaze sau boluri din ceramică din sticlă suflată manual, cu copaci bonsai și lemn reciclat.
 • Mai puțin este mai mult – alege doar mobilierul și accesoriile pentru casă care îți plac cu adevărat. Rezistați tentației de a aduce în continuare articole noi acasă.

wabi sabi living trend walk-in dress ideas

 • Cumpărați mai puțin, dar de calitate superioară – textile rezistente, articole unice realizate manual și, bineînțeles, articole decorative de casă cresc factorul de simțire.
 • O schemă de culori neutre servește ca element de legătură în interior – acest lucru face ca mobilierul să pară mai puțin eclectic și haotic.

wabi sabi living trend covor rotund iluminare plafon iluminat pandantiv

Modern, dar în același timp tradițional, simplu, dar foarte eficient – așa poate fi descrisă noua tendință de viață Wabi Sabi din Japonia. În spatele conceptului purist există mult mai mult decât un stil de mobilier – este mult mai mult despre o atitudine față de viață. Astfel, se renunță în mod deliberat la mobilierul și accesoriile de prisos în favoarea unui spațiu de locuit mai liber. În loc de culori, accentele sunt setate cu țesături și textile. Accentul este pus pe materiale naturale și caracterizează interiorul Wabi Sabi. Rezultatul final este un design interior unic care reflectă cel mai bine caracterul locuitorilor săi.

wabi sabi living trend fotoliu piele covor rotund coardă țesută manual

Profesioniștii arată cum se face – talentatul designer de interior și arhitectul Sergey Makhno a făcut senzație cu mobilierul său Wabi Sabi. Modernitatea necondiționată este combinată cu pricepere și purism. Rezultatul final impresionează printr-o ambianță pură de lux într-un stil asiatic!

wabi sabi living trend baie ipsos perete semineu cada cada

wabi sabi living trend cadă de sine stătătoare

Proiectele de la studioul de arhitectură și design interior Serghei Makhno