Design interior

Reproiectați-vă apartamentul cu culoare: ce culori se potrivesc cu ce zonă?

reproiectați culoarea apartamentului verde închis modern

Ați văzut destule vopsele și mobilier vechi de perete și ați dori să vă reproiectați propriul apartament? Dacă nu este necesară o renovare completă și aveți un buget limitat, atunci puteți lua în considerare un nou design interior cu culoare! Chiar și cu o nouă culoare a pereților în interior, apartamentul dvs. poate fi reproiectat și împrospătat. Indiferent dacă este albastru-verde, gri ardezie, albastru pastel sau roz pudră – posibilitățile sunt aproape nelimitate.

culori în combinații de idei de living

Alegerea culorilor în interior are o influență puternică asupra efectului general al camerei. Fie că revopsiți toți pereții sau doar adăugați câteva accente ici și colo, camerele pot fi ușor remodelate cu culoare. Această postare vă va oferi o mulțime de sfaturi utile pentru alegerea culorii potrivite atunci când vă reproiectați casa. Lăsați-vă inspirați de ideile de mobilier cool din galeria noastră de imagini!

Proiectați zona de intrare cu un gri-verde intens

Intrare pentru reproiectarea vopselei de perete gri-verde

Când intrați în apartament, primul lucru pe care îl văd oaspeții dvs. este intrarea. Prin urmare, cu siguranță nu ar trebui să neglijați configurarea acestei zone. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că, în majoritatea cazurilor, zona din spatele ușii din față nu impresionează prin mobilier sau design. Dar lucrurile arată diferit atunci când culoarea intră în joc. Aici puteți obține multe lucruri cu alegerea corectă a culorilor și puteți face o impresie bună la intrare. Dacă vopsiți pereții din zona de intrare de un gri-verde intens, de exemplu, atunci cu siguranță veți înscrie imediat după intrare.

Acest ton special poate fi perfect combinat cu mobilierul de hol în alb sau gri închis și ar armoniza la fel de frumos cu panourile albe de pe perete. Dacă alegeți o culoare atrăgătoare precum gri-verde, mai bine lăsați tavanul alb.

Pereții și decorațiunile colorate fac trucul pe hol

culoare hol culoare perete verde accente colorate

O altă idee grozavă pentru zona de intrare este oferită de culorile vii, care oferă mai multă intensitate în această cameră altfel posomorâtă. Și nu doar zidurile sunt menite aici. Chiar și cu câteva cârlige și decorațiuni de perete viu colorate, puteți crea o atmosferă proaspătă, atmosferică. Cu toate acestea, dacă peretele este vopsit într-o culoare vie ca această nuanță rece de verde, efectul poate fi îmbunătățit semnificativ. Un design de hol în culori proaspete creează o atmosferă bună atât dimineața când ieși din casă, cât și seara când te întorci acasă.

Vopsiți camera de zi într-o nuanță vintage de albastru

design camera culoare living albastru perete canapea vintage

Aducerea unor fleruri de epocă în propriii tăi pereți este întotdeauna o idee elegantă de mobilier. Mai ales în sufragerie, elementele de epocă pot fi scoase în evidență deosebit de bine la mobilier. O canapea Chesterfield, de exemplu, creează un sentiment nostalgic în interior și este un adevărat punct de atracție în camera de zi. Pentru ca designul retro să iasă în evidență, ai putea asorta culoarea peretelui cu culoarea canapelei. În exemplul de mai sus, se utilizează o nuanță mai deschisă de albastru, care contrastează cu catifeaua albastră închisă de pe canapea. În acest fel, piesele de mobilier sunt aduse în prim-plan și prezentate ca stelele interiorului sufrageriei.

Creați o atmosferă caldă cu un ton întunecat

reproiectați culoarea apartamentului living maro închis

Camera de zi este considerată a fi una dintre zonele din casă unde vă puteți relaxa și aduna cu familia și prietenii. Prin urmare, această cameră ar trebui să emane confort și să te invite să zăbovi. Cu un ton maro închis pentru perete, puteți oferi căldurii zonei de locuit și puteți crea o oază de bunăstare. Dacă culorile deschise predomină în mobilierul din sufragerie, un ton întunecat le aduce în prim plan. În acest fel, puteți reproiecta apartamentul doar cu o nouă culoare de perete.

Proiectează o cameră de zi modernă cu taupe

idee de reproiectare a livingului de culoare taupe

Cine a spus că griul este o culoare pur rece? De fapt, griul apare în multe variante diferite și poate chiar să-ți facă camera de zi să arate mai caldă. Nuanta de gri care creeaza efectul dorit este taupe. Aceasta este o culoare între maro și gri, care arată deosebit de modernă și oferă o soluție spațială excelentă pentru zona de zi. Dacă decideți să pictați pereții în acest ton, atunci puteți reproiecta apartamentul fără a vă schimba mobilierul.

Proiectați mobilierul cu vopsea sau lac

reproiectare apartament reproiectare mobilier vopsea speciala

Dacă doriți să reproiectați apartamentul și să aduceți culori noi în interior, atunci nu trebuie neapărat să pictați sau să hârtiți pereții. Mobilierul poate fi, de asemenea, reproiectat cu culoare și revigorat. De exemplu, dacă vi se pare fascinant stilul industrial, puteți trata o piesă de mobilier veche cu un lac special și îi puteți oferi o a doua viață. Puteți găsi vopsele și pete speciale pentru mobilierul îmbătrânit în fiecare magazin de hardware.

Dacă ați decis să reproiectați o piesă de mobilier cu un lac special, atunci nu este recomandabil să începeți cu mobilierul mare. Cel mai bine este să încercați tehnica pe o măsuță mică sau bufet care se află pe hol sau sub scări. Deci, ar trebui mai întâi să stabiliți dacă vă place efectul înainte de al utiliza pentru a proiecta masa de masă sau garderoba. Dacă alegeți efectul de lac sau o culoare, ar trebui să o adaptați la rândul său la culoarea peretelui și la mobilierul existent în această cameră.

Acoperiți radiatorul în culoare

remodelați vopseaua radiatorului cu accent roșu

Mulți dintre noi le avem acasă. Radiatoarele albe neatractive, care, totuși, îndeplinesc o funcție importantă în interior. Dar nu ar trebui să trăiți neapărat cu optica discretă a radiatoarelor. Unii le-au îmbrăcat cu lemn, alții își creează un loc. O altă idee pe care ne place doar ar fi să vopsim caloriferele cu altă culoare. În acest fel, accentele pot fi setate în cameră și sistemul, altfel inestetic, poate fi transformat într-un captator de ochi atmosferic. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosiți o culoare strălucitoare precum roșul și să o combinați cu alte elemente care îi sunt asociate. Pentru un efect și mai frumos, peretele ar trebui să fie, de asemenea, vopsit într-o culoare optimistă.

Proiectați din nou apartamentul cu culori pastelate în sala de mese

sufragerie culoare perete pastel mobilier alb

Dacă doriți să împrospătați sala de mese și să o faceți elegantă și modernă în același timp, atunci culorile pastelate sunt exact ceea ce aveți nevoie. Unele tonuri delicate pentru pereți și mobilier transformă zona de luat masa într-o cameră plină de viață și luminozitate. Diferite culori pastel, cum ar fi bej deschis și roz pastel, de exemplu, pot fi combinate minunat unul cu celălalt și pot crea un ansamblu minunat. Accentele pline de viață în galben sau albastru pot face sufrageria în pastel la fel de atmosferică.

reproiectați apartamentul sufragerie tonuri pastelate

Pentru o imagine de ansamblu frumoasă, puteți vopsi atât pereții, cât și mobilierul în tonuri pastelate. O astfel de combinație de culori arată deosebit de plină de viață în cameră și creează o atmosferă jucăușă. Culorile închise pur și simplu nu aparțin unei astfel de camere. Elementele din lemn, pe de altă parte, cum ar fi podeaua din lemn, se potrivesc perfect cu aceasta.

Îndrăzniți să proiectați spații interioare cu culoare și în bucătărie

Reproiectați pereții roșii de bucătărie vopsea apartament

Doar pentru că bucătăria este folosită doar pentru gătit și micul dejun nu înseamnă că decorul din această cameră ar trebui să fie plictisitor. Exact opusul! Atmosfera din bucătărie trebuie să fie primitoare, astfel încât să vă puteți simți confortabil în timp ce gătiți. Dacă bucătăria este deschisă, designul interior ar trebui să fie coordonat între toate zonele spațiului de locuit deschis.

vopsea pereti blaturi albastru din otel inoxidabil

Pentru a adăuga stil și acestei camere, puteți opta pentru un design original de perete. Cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este, desigur, prin culoare. În exemplul de mai sus, pereții sunt vopsiți în albastru ardezie pentru a evidenția mobilierul de bucătărie din oțel inoxidabil. În acest fel, atmosfera este relaxată și datorită culorii albastre se creează o senzație relaxată.

Pictează un perete de cărămidă cu vopsea

Dormitorul din zid de cărămidă remodelează vopseaua gri

Indiferent dacă este în dormitor sau în zona de zi, un zid de cărămidă arată întotdeauna eficient în interior. Cu toate acestea, dacă doriți să o proiectați într-un mod modern, efectul camerei poate fi complet schimbat cu un singur strat de vopsea. Cărămizile roșii, de exemplu, arată rustic, dar dacă le pictezi într-o nuanță de gri, atunci camera are un fler industrial. În plus, cărămizile vopsite în negru sunt în prezent o tendință pe care o puteți încerca singură acasă dacă doriți să vă reproiectați apartamentul.

Albastru ardezie pentru pereții din grădiniță

reproiectați culoarea peretelui camerei copiilor gri violet

Cu culorile saturate vă puteți reproiecta apartamentul și puteți crea o atmosferă foarte specială. Culorile izbitoare sunt obligatorii, mai ales în camera copiilor, deoarece stimulează imaginația celor mici. Cu toate acestea, dacă doriți să vă abateți de la clasicul roz pudră pentru camera fetelor, atunci albastrul de ardezie este o alternativă excelentă. Culoarea conferă stilului camerei fără să cadă în clișeul roz.

Proiectați din nou apartamentul cu un amestec de culori pastelate în camera fetelor

reproiectați culoarea camerei copiilor tonuri pastelate motive geometrice

Deși culorile pastelate nu sunt o necesitate în camera copiilor, puteți obține un efect spațial excelent cu o combinație reușită de culori de diferite tonuri pastelate. De exemplu, puteți alege albastru, violet și roz în nuanțe pastelate și puteți utiliza fiecare culoare pentru o zonă separată din cameră. De exemplu, zona de dormit poate fi vopsită în albastru relaxat, zona de joacă în mov atmosferic și zona de studiu în roz moale. Dacă combinați aceste culori cu mobilierul potrivit, în camera fetei se creează o imagine de ansamblu minunată.

Înviorați camera de spălat cu culoare

reproiectați pereții apartamentului vopsea vopsea de toaletă

Și de ce ar trebui ca rafturile din spălătorie să fie incolore? Acestea pot fi condimentate și dacă vă reproiectați apartamentul. Decizi singur dacă combinații de culori jucăușe sau un amestec neutru de culori. Cu culori optimiste în spălătorie sau în depozit, treburile casnice vor fi cu siguranță mai plăcute.